Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Remise in Uithuizen voor de v.v.Middelstum

De v.v. Middelstum blijft na een slechte seizoensstart waarin men na 3 duels nog puntloos was maar punten halen in de 4e klasse C . Ook aan de uitwedstrijd tegen UFC Noordpool in Uithuizen hield de ploeg van trainer Frank Konneman een punt over waardoor men na 9 gespeelde wedstrijden op 13 punten komt. Na een snelle 0-2 voorsprong  voor de gasten uit Middelstum (na 20 minuten wedstrijd had Ivan Milkovic reeds 2 keer gescoord) liet de equipe van Frank Konneman de thuisploeg na rust terugkomen. De aansluitingstreffer viel vlak na de hervatting. In de 47e minuut scoorde Johan Kluin voor de thuisploeg de 1-2. Daarna hadden de geel zwarten van Noordpool bijna nog een volledige helft om de stand gelijk te trekken. Lang bleven de blauwhemden overeind maar in de 88e minuut moest Middelstum toch de 2e tegentreffer van de middag incasseren. Met het hoofd knikte Michel Dries voor de thuisploeg vlak voor het verstrijken van de officiŽle speeltijd het leer achter doelman Alwin Zwerver tegen de touwen waardoor de eindstand op 2-2 werd bepaald.

Voor het eerst in het bestaan van beide verenigingen speelden Noordpool en Middelstum gistermiddag op het sportpark van Uithuizen in de derby van het Hogeland tegen elkaar in competitieverband. De Uithuizer voetbalclub was namelijk tot voor kort een zondag vereniging waardoor nog nimmer in een competitiewedstrijd tegen Middelstum was gespeeld. De wedstrijd op het Uithuizer sportpark was er ťťn met twee gezichten. Middelstum was in de eerste helft veel sterker dan thuisploeg Noordpool. Na 20 minuten stond er dan ook al een 0-2 voorsprong op het scorebord. Ivan Milkovic wist 2 keer het net te vinden. De eerste keer scoorde Milkovic na een bekeken balletje van Michel de Graaf met een mooie stiftbal wipte de Middelstum aanvaller de bal keurig over de Uithuizer doelman heen 0-1. Het 2e doelpunt viel slechts enkele minuten later uit een corner. Bij deze 2e goal ging de doelman van Noordpool niet geheel vrijuit, hij liet de bal namelijk los, en zag tot zijn schrik Milkovic die er als de kippen bij was om zijn tweede treffer te laten aantekenen 0-2. Middelstum creŽerde vervolgens ook na de 0-2 voorsprong nog enkele  goede kansen, via enkele mooie aanvallen over meerdere schijven. Anne Vaatstra werd enkele keren in stelling gebracht, maar had het vizier niet op scherp staan. Thuisploeg Noordpool kwam na 30 minuten iets beter in de wedstrijd. Middels lange ballen werd constant de snelle linksbuiten gezocht. Deze zorgde tot 2 maal toe voor gevaar, 1x via een schot vanaf randje 16 meter die op de lat belandde en een 2e keer waarbij hij zich vrij speelde voor doelman Alwin Zwerver en hem verschalkte met een lob. Gelukkig bracht Martijn Poort bij deze mogelijkheid voor de thuisploeg redding op de lijn en kon de bal wegknallen. Met een mooie ruststand van 0-2 op het scorebord leek er voor de bezoekers uit Middelstum geen vuiltje aan de lucht te zijn.

 

In de 2e helft schoof Noordpool een mannetje extra door. Middelstum verloor de grip enigszins op de wedstrijd. Al na 2 minuten in de 2e helft viel de 1-2. Door slechte omschakeling bij Middelstum werd Johan Kluin van Noordpool gevonden. Kluin ging goed door en kon alleen op doelman Alwin Zwerver afgaan, hij maakte beheerst af 1-2 en brak hiermee de wedstrijd voor de thuisploeg gelijk na rust weer open. Noordpool begon vervolgens door te drukken en kreeg zo ook haar kansjes. Toch leek het erop dat Middelstum ook vandaag met de volle buit aan de haal zou gaan. Vlak voor het scheiden van de markt kreeg de blauwe brigade van Konneman alsnog de 2e tegentreffer te incasseren. Uit een voorzet vanaf rechts die niet goed werd ingeschat door doelman Alwin Zwerver kopte centrale verdediger Michel Dries van Noordpool de 2-2 tegen de touwen. Ivan Milkovic was vlak voor tijd nog dichtbij de 2-3, maar kon zijn schot "nadat hij 2 man gepasseerd had" niet genoeg kracht meer meegeven waardoor de 2-2 op het bord bleef staan.

 

Al met al een terechte uitslag voor beide ploegen gezien het spelbeeld over beide helften, al voelt het bij Middelstum een beetje als een nederlaag gezien het overwicht welke de Konneman equipe had voor de theepauze. Komende zaterdag mag Middelstum in de thuiswedstrijd tegen Neptunia aantreden. De ploeg uit Delfzijl lijkt ook na een slechte seizoenstart haar draai gevonden te hebben. Al met al genoeg ingrediŽnten om zaterdagmiddag om half drie de wedstrijd te bezoeken op het sportpark van Middelstum.

UFC Noordpool - Middelstum 2-2 (0-2): Ivan Milkovic 0-1 en 0-2. Johan Kluin 1-2, Michel Dries 2-2

Klik hier voor een fotoverslag van deze wedstrijd

Bron: Sportredactie Middelstum-info (10 november 2013) Foto's: Jaap van der Laan