Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Zwaar veld levert wederom een punt op voor Middelstum

 

Het meest besproken naar aanleiding van de afgelopen weekend gespeelde wedstrijden in het amateurvoetbal was de conditie van de grasmat op menig sportveld. Goed voetbal is er bijna niet op mogelijk, maar de KNVB wil niet van wijken weten. Een opstelling die niet op veel steun kan rekenen bij de achterban van menig amateurvereniging. Zo viel ook afgelopen zaterdag te horen voor aanvang van de wedstrijd Middelstum tegen Lycurgus uit Groningen. De Groningers wilden het liefst helemaal niet spelen op het hoofdveld van de voetbalvereniging in Middelstum dat er alles behalve florissant bij lag. De arbiter van dienst constateerde volgens zijn optiek dat spelen best kon en keurde het veld goed waarna de wedstrijd om 14.30 uur van start ging.

Middelstum begon met een iets gewijzigde opstelling. Martijn Poort was geschorst, Miro Konsavlovic was zijn vervanger. Het veld speelde een belangrijke rol zaterdag zoals hierboven ook al werd gesteld. Verzorgd voetbal was nauwelijks mogelijk. de gasten uit Groningen begonnen beter aan de wedstrijd dan thuisploeg Middelstum. Met verzorgd spel, voor zover dat mogelijk was, speelde men met veel pressing. Middelstum kwam er niet aan te pas in het eerste half uur. Lycurgus kwam tot de 16 maar niet verder. Echt uitgespeelde kansen creëerde men niet. in de 30e minuut kwam Lycurgus op voorsprong. Na slecht uitverdedigen bij Middelstum, viel de bal voor de voeten van Jan Peter Steenbergen van Lycurgus, die op randje 16, doelman Alwin Zwerver met een boogbal passeerde 0-1. De thuisploeg kwam na de treffer van de gasten uit Groningen iets beter in het spel, maar tot kansen leidde dit vooralsnog niet. De aansluiting en snelheid ontbraken bij de thuisploeg met name voorin. In de 40e minuut kreeg Lycurgus een penalty toegekend. Koen Wiersma nam een speler van Lycurgus mee tijdens een verdedigende actie. Hoewel Wiersma de bal raakte, wees de scheidsrechter toch naar de stip. Doelman Alwin Zwerver keerde de penalty echter met een ferme save in de linkerhoek. Waar de wedstrijd op het slot had kunnen zitten, keerde deze zich in 5 minuten na de gemiste penalty. Vlak voor rust pikte Egbert Paardekoper de bal op op het middenveld, omspeelde 2 verdedigers en verschalkte met een schitterend schot in de kruising de keeper Melle Luinstra van Lycurgus 1-1. Met deze score op het bord brak de rust aan.

De 2e helft begon voortvarend voor Middelstum. Na 60 minuten stuurde doelman Zwerver Jasper Gast met een diepe bal weg. Gast kon alleen op de keeper afgaan maar werd hierbij ten val gebracht door verdediger Arwin Bolt van Lycurgus. Dit resulteerde in een rode kaart en een numeriek voordeel voor de thuisploeg. Helaas werd dit in de 2e helft niet uitgebuit. Middelstum kon meer het spel gaan maken, maar wist niet door te drukken. Jasper Gast kreeg nog een grote kans na een voorzet van Michel de Graaf, maar kopte naast. Uiteindelijk een verdiend en wenselijk gelijkspel.

 
Of het niet willen spelen van de wedstrijd door de bezoekers uit Groningen kwam omdat men 8 basisspelers misten blijft een raadsel. Toch mag gezegd worden dat wedstrijden die onder dergelijke omstandigheden zoals afgelopen zaterdag het geval was beter niet gespeeld hadden kunnen worden. In Zeist op het bondsbureau moet men zich toch eens gaan afvragen waarom de competitie zo vroeg afgelopen moet zijn voor de amateurs die voornamelijk spelen voor hun plezier. Toeschouwers blijven weg omdat de weersomstandigheden dermate slecht zijn dat een plek bij de kachel thuis wordt verkozen boven een bezoek aan het sportveld. We kunnen alleen maar hopen dat de 'wijze' mannen het onderwerp nog eens een keer opnieuw onder de loep gaan nemen.
 
Zaterdag gaat de Konnemanbrigade op bezoek bij titelkandidaat De Heracliden. De aftrap zal zijn om 14.30 uur. Zullen de blauwhemden van Middelstum ook in deze wedstrijd kunnen stunten door één van de gedoodverfde titelkandidaten punten af te snoepen? Zaterdag rond de klok van 16.30 uur weten we meer.
 
Bron: Sportredactie Middelstum-info (11 maart 2013)