Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum laat dure punten liggen tegen de hekkensluiter

Middelstum heeft in het duel tegen hekkensluiter Westerlee (op zaterdag 9 februari red) dure punten laten liggen. In Oost-Groningen kwam de ploeg van trainer Frank Konneman niet verder dan een 0-0 remise. Middelstum verzuimde door het onnodige gelijkspel om afstand te nemen van de hekkensluiter uit de 3e klasse C.

In dezelfde samenstelling waarmee een week eerder Poolster aan de zegekar was gebonden trad de ploeg van Konneman aan in Westerlee. In de 1e helft was men vele malen beter dan thuisploeg Westerlee. De beginfase waren de blauwhemden wat onwennig, en had Westerlee wat meer balbezit. Maar al vroeg in de wedstrijd kreeg de ploeg van Konneman wat meer grip op het spel van de thuisploeg. Het leidde tot een ware stormloop op de goal bij Westerlee. Men had diverse kansen. Paul Venema zag zijn inzet van de doellijn worden gehaald. Martijn Poort die een schot na goed terugleggen van Egbert Paardenkoper werd door de Westerlee doelman uit de kruising gepakt. Ook Michel de Graaf liet voor de rust een grote kans onbenut. Het scorend vermogen liet de ploeg van Konneman voor de pauze in dit duel flink in de steek. Maar eigenlijk kamt de ploeg van Middelstum hier al het gehele seizoen mee. Uiteindelijk kregen de gasten uit Middelstum wel 6 opgelegde kansen voor de theepauze maar bleef een treffer achterwege. Thuisploeg Westerlee kwam er voor de rust niet aan te pas men creŽerde totaal niets. Ondanks het veldoverwicht prijkte er na 45 minuten een teleurstellende 0-0 ruststand op het bord.

De 2e helft van deze ontmoeting kreeg een ander karakter. Door wat omzettingen bij Westerlee kwam de ploeg duidelijk beter uit de verf dan voor de rust. Met name via dode spelmomenten werd men enkele malen gevaarlijk. De ploeg heeft veel lengte en daar wordt gebruik van gemaakt. Middelstum miste de creativiteit om tot scoren te komen. Echte kansen zijn er de 2e helft niet meer geweest. Enkele omzettingen van Frank Konneman (o.a.Carsten Hoekzema en Jan van der Laan erin) konden de 2e helft ook niet uit het slob trekken. Helaas een eindstand 0-0, een gelijkspel met een bittere nasmaak, men had hier 3 punten moeten pakken.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (16 februari 2013) Archief