Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Spannend duel in Spijk eindigt onbeslist

Poolster en Middelstum hebben gistermiddag beide 1 punt over gehouden aan hun onderlinge ontmoeting. Op sportpark Oldencate in Spijk wisten beide ploegen de kansen die men kreeg slecht te benutten. Onder leiding van een bij tijd en wijle dubieus leidende scheidsrechter de Groot maakten beide ploegen er een meer strijdlustige dan een goede wedstrijd van voor het publiek. Voor de rust scoorde de thuisploeg na ruim een half uur de openingstreffer . Een aanval opgezet via Jeroen de Groot van de thuisploeg belande op rechts bij Hilbert van der Zee die strak voorgaf op de inkomende Johan de Groot. Met het hoofd kopte de totaal vrijstaande de Groot de knikker achter tegen de touwen in het doel bij Alwin Zwerver 1-0. Middelstum maakte ruim een halfuur in het tweede bedrijf de gelijkmaker vanaf de voet van Koen Wiersma. Ook bij deze treffer zag de verdediging 'bij de thuisploeg' er allerbelabberdst uit waardoor Wiersma met een simpel balletje doelman Marcel Werkman het nakijken gaf 1-1. In de slotfase kregen beide ploegen mogelijkheden op meer maar werd er niet meer gescoord. Na ruim 95 minuten wedstrijd moesten zowel Poolster als Middelstum tevreden zijn met dit gelijkspel.

De laatste wedstrijden tussen Poolster en Middelstum eindigden de laatste jaren veelvuldig in het voordeel van de Spieksters. Beide ploegen speelden in het seizoen 1998/1999 voor het laatst tegen elkaar in competitieverband. Ook toen eindigde het in een remise (2-2). Het seizoen ervoor en in de vriendschappelijke wedstrijden erna waren de Spieksters de blauwhemden van Middelstum iedere keer de baas geweest. De ploeg van trainer Frank Konneman was voorafgaande aan dit duel daarom ook gewaarschuwd, en moest de promovendus uit Spijk beslist niet onderschatten. Konneman had zijn manschappen vanmiddag van meet af aan op scherp staan. In de eerste 25 minuten was Middelstum de bovenliggende ploeg. Kansen om de score te openen waren er voor Ivan Milcovic die prima aangespeeld werd door Miroslav Koncâlovic maar zijn schot was in de 11e minuut voor de Poolster doelman. Drie minuten later vonden Koncâlovic en Milcovic elkaar opnieuw, nu werd het schot van Milcovic net op tijd geblokt in de verdediging van Poolster. De thuisploeg stelde er in beginfase maar weinig tegen over. De thuisploeg knalde vanaf de voet van Hilbert van der Zee 1 keer van grote afstand hoog over de deklat bij Zwerver. Ondanks het veldoverwicht welke Middelstum de eerste 25 minuten van de wedstrijd had wist de ploeg van Konneman dit niet uit te drukken in doelpunten. Bij de eerste de beste mogelijkheid van de thuisploeg was het wel gelijk raak. Balverlies op het middenveld bij Middelstum leverde uiteindelijk de openingtreffer op voor de thuisploeg. Jeroen de Groot veroverde net over de middenlijn de bal en bracht Hilbert van der Zee in stelling op rechts. De voorzet van van der Zee werd strak voor het doel van Middelstum gebracht. Totaal ongedekt kon Johan de Groot in koppen en doelman Alwin Zwerver het nakijken geven 0-1. De 1-0 leek de thuisploeg in één keer vleugels en geloof te geven. In het resterende deel voor de rust had de thuisploeg het heft in handen en probeerde men Middelstum nog voor de theepauze op een nog grotere achterstand te zetten. Erik Rentema kreeg vlak na de 1-0 een dot van een kans om de voorsprong te verdubbelen. Een voorzet vanaf de vleugel schampte het hoofd van Joep Smid, maar bereikte hierna Rentema die letterlijk oog in oog met doelman Zwerver van Middelstum kwam te staan. Rentema verzuimde echter om de genadeklap aan Middelstum uit te delen en schoot voorlangs. Op een kleine mogelijkheid na van Ivan Milcovic vlak voor rust 'uit een voorzet van Jeroen Boomsma schoot Milcovic ruim naast' werd het niet meer gevaarlijk voor beide doelen.

Veel strijd

Na de pauze probeerde Middelstum de opgelopen achterstand snel terug te brengen. Na 7 minuten in de tweede helft kreeg Koen Wiersma de eerste mogelijkheid om beide ploegen naast elkaar te schieten. Uit een vrije trap welke was toegekend aan Middelstum trapte Koen Wiersma in eerste instantie in de muur bij Poolster. In de rebound kreeg hij de bal terug maar knalde de captain van Middelstum rakelings over de dwarsligger boven doelman Werkman van Poolster. Na tien minuten in de tweede helft kreeg de thuisploeg in de persoon van Johan de Groot door het misstappen van Jeroen Boomsma in de verdediging bij Middelstum een dot van een kans. Boomsma kon ternauwernood de Groot toch nog achterhalen en blokte het schot nog net op tijd waardoor Middelstum in de wedstrijd bleef. Het hoge tempo waarin Middelstum na een ruim kwartier in de tweede helft speelde koste de thuisploeg nogal wat energie. Pijntjes en kramp voorspelden niet veel goed voor het thuispubliek dat zag hoe Middelstum Poolster steeds vaker terug duwde op de eigen helft. Ook het inbrengen van Erwin van der Laan bij Middelstum leek de juiste instelling en strijdlust bij de blauwhemden terug te brengen. Na ruim 20 minuten ontstond er nogal wat ophef over het optreden van de thuisgrensrechter van Poolster. Bij een bal van achteruit volgende een schot op doel van Martijn Poort. De bal die in één keer richting doel vloog werd door de grensrechter afgevlagd omdat Ivan Milcovic zogenaamd buitenspel zou lopen. Milcovic nam echter geen deel aan het spel en kon derhalve dan ook niet worden afgevlagd. Tot groot ongenoegen van zowel de Middelstum bank als de supporters van de blauwhemden nam scheidsrechter de Groot het signaal over en vloot voor het vermeende voorval. De leidsman was toch al de gebeten man maar had dit aan zichzelf te wijten door ver van het spel vaak beslissingen te nemen terwijl hij situatie niet goed kon zien.

 

De druk van Middelstum op de defensie van Poolster nam in het laatste kwart van de wedstrijd meer en meer toe. Het wachten was dan ook op de gelijkmaker. De gelijkmaker kwam er voor de bezoekers uit Middelstum. Net als bij de tegengoal voor Middelstum ging ook de defensie van Poolster bij de gelijkmaker niet vrijuit. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van Koen Wiersma terecht. Bij Poolster dacht men dat de bal de achterlijn gepasseerd was, maar zowel grens als scheidsrechter lieten doorgaan. Koen Wiersma maakte handig gebruik van deze mogelijkheid en tikte de bal laag over de grond langs de verdedigers en doelman Werkman bij Poolster in het doel 1-1. De gelijkmaker was verdiend, maar Middelstum rook dat er meer inzat deze middag. Met een klein slotoffensief probeerde men alsnog de winst te behalen. Mogelijkheden kreeg de ploeg nog wel maar scoren deed men niet meer. Bij één van de tegenstoten van Poolster mocht men doelman Alwin Zwerver dankbaar zijn dat er in ieder geval nog een punt werd meegenomen uit Spijk. Op een harde knal van Ronny Bakker moest de Middelstum doelman gestrekt naar de hoek, hij tikte de bal prima over en bezorgde met zijn geweldige redding Middelstum een punt welke op basis van de hele wedstrijd verdiend was voor de ploeg van Konneman.

Komende zaterdag speelt Middelstum op het eigen sportpark thuis tegen Westerlee. De bal zal vanaf 14.30 uur gaan rollen.

Poolster - Middelstum 1-1 (1-0): 1-0 Johan de Groot (31) ; 1-1 Wiersma (77)

Middelstum: Zwerver, Gast (77 Rick van der Laan), Wiersma, Bronsema (93 Klaassen), Remminga, Boomsma, Koncârlovic, Poort, Hoeksema (60 Erwin van der Laan), Paul Venema, Milcovic.

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (9 september 2012) Jan Lüürssen