Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Middelstum terecht onderuit tegen Gorecht

Ondanks nederlaag toch nog aan kop in 3C

Middelstum heeft vanmiddag op het eigen sportpark met 1-2 verloren van Gorecht uit Haren. De eindstand was al bij de rust bereikt. In de 11e minuut nam de thuisploeg nog wel de leiding middels een prachtige kopgoal van Ivan Milkovic die volledig vrij bij een corner van Michel de Graaf in kon koppen 1-0. Nog voor de pauze kwam de ploeg van Marco IJzer langszij door doelpunten van Francesco Frau 1-1 (40) en Tom Jansen 1-2 (44). In de tweede helft waarin beide ploegen een matige pot voetbal voorschotelden aan het publiek moest Middelstum het laatste kwartier met 9 man verder spelen. Eerst kreeg doelman Alwin Zwerver (75) rood van scheidsrechter Sinnema. Vijf minuten later (80) kon ook Marijn Bosman (nog maar 20 minuten in het veld voor Martijn Poort) met 2x geel het speelveld verlaten. Ondanks dat de thuisploeg met 9 man kwam te staan was het laatste kwartier voor de thuisploeg,  die zowaar de gasten uit Haren onder druk kregen. Het slotoffensief van de blauwhemden leverde uiteindelijk niet de gelijkmaker op, en zou gezien het wedstrijdbeeld ook niet verdiend geweest zijn, daarvoor speelden de mannen van trainer Frank Konneman een te matige wedstrijd.

Na vijf duels op rij met winst te zijn begonnen aan deze competitie mocht Middelstum als trotse koploper in de 3e klasse C vanmiddag aantreden tegen Gorecht uit Haren. De verwachtingen waren vooraf hoog bij het thuispubliek. Zou ook dit 6e duel in het voordeel van de blauwhemden beslist gaan worden, of zou het de ploeg uit Haren gaan lukken om Middelstum de eerste nederlaag van dit seizoen toe te brengen. Middelstum en Gorecht hadden beide vanmiddag last van de harde wind welke iets wat schuin over de lengterichting van het veld stond. Lange ballen kwamen daardoor vaak niet of onnauwkeurig bij een medespeler terecht, en beïnvloede hierdoor aan beide zijden het spelbeeld. De eerste kleine kans van de wedstrijd was na negen minuten voor de gasten uit Haren. Een mooie actie van Tiemen Jaarsma op de rechtervleugel belande na een solo en passeer actie van Jaarsma net naast het doel van Alwin Zwerver. Twee minuten later kreeg Middelstum een corner op links. De bal werd prima door Michel de Graaf voor het doel gebracht bij de eerst in, en later uitstappende Ivan Milkovic die daardoor zijn tegenstander kwijt was en vrij met het hoofd in de rechter bovenhoek doelman Mulder kansloos liet 1-0. Nog geen twee minuten later kreeg Wessel Oosterhof namens de thuisploeg een prima kans nadat hij de bal via Michel de Graaf op het randje 16 meter kreeg en uithaalde richting doel van doelman Mulder van Gorecht. Oosterhof helde iets na achteren waardoor de bal teveel omhoog schoot en deze prima mogelijkheid verloren ging. Het spel in de fase hierna golfde wat op en neer zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk werden voor beide doelen. Het venijn zat hem voor Middelstum in de slotfase voor de pauze. In een tijdsbestek van nog geen vijf minuten gaf de ploeg de 1-0 voorsprong uit handen. Eerst was het Francesco Frau die op aangeven van Tiemen Jaarsma doelman Zwerver wist te passeren en de stand gelijk trok 1-1. Op slag van rust kreeg Middelstum de tweede tegentreffer om de oren. Deze keer werd Tom Jansen weggestuurd en liet hij doelman Zwerver kansloos en bezorgde zijn ploeg de 1-2 voorsprong. Achteraf bleek deze treffer goud waard voor Gorecht want na de theepauze zou er niet meer worden gescoord.

2x Rood

De "mokerslag" welke Middelstum vlak voor de theepauze had geïncasseerd bleek de ploeg ook in het verloop van de tweede helft parten te spelen. Ondanks dat het spel van Gorecht niet groots was bleek Middelstum niet in staat om de zwart-witten uit Haren onder druk te kunnen zetten. Het was vandaag simpelweg allemaal te matig wat de thuisploeg als koploper liet zien. In plaats daarvan ging men zich meer en meer irriteren aan de beslissingen welke scheidsrechter Sinnema nam. Het resulteerde na 75 minuten wedstrijd in de eerste rode kaart welke de leidsman uitdeelde aan doelman Zwerver. Zwerver probeerde bij een uitbraak van Gorecht de bal weg te maaien met de voet maar kreeg ongelukkigerwijs de bal in de scrimmage tegen de hand aan buiten de 16. De straf welke scheidsrechter Sinnema gaf leek iets te overdreven, hij trok namelijk direct rood, waar volgens velen dan wel geel of hellemaal niets voor gegeven had hoeven worden. Er liep namelijk nog een verdediger van Middelstum bij tijdens deze actie, waardoor er van een doorgebroken speler geen sprake zou zijn geweest. Zwerver werd van het veld gezonden en vervangen door Jasper Gast die normaal gesproken geen doelman is. De vrije bal welke volgde leverde geen gevaar op. Middelstum leek door het voorval wakker te zijn geschud, de ploeg begon zowaar de mouwen op te stropen en zette met een heus slotoffensief de ploeg van Marco IJzer onder druk. Ook de trainer van Gorecht was er nog niet gerust op dat zijn ploeg de 3 punten zou gaan meenemen uit Middelstum, hij schreeuwde letterlijk zijn mannen toe om alert te zijn en Middelstum niet het spel te laten maken. Vijf minuten na het voorval Zwerver leek het helemaal over en uit te zijn voor de thuisploeg. Marijn Bosman die was ingevallen voor Martijn Poort kreeg vlak na zijn invalbeurt reeds geel van de arbiter, een print met gevolgen zou later blijken. In de haast de bal te pakken bij een inworp liep Bosman wel heel erg dom tegen zijn tegenstander aan, de scheidsrechter bleef niets anders over om Bosman voor de tweede keer geel te geven waardoor ook deze speler van Middelstum vroegtijdig de douche mocht gaan opzoeken. Ondanks de overtal situatie waarin Gorecht terecht was gekomen, was het de thuisploeg die er met de moed der wanhoop een slotoffensief uit perste om de gelijkmaker te forceren. Wat met 11 veldspelers niet lukte, lukte nu ineens wel. De gelijkmaker was nog wel dichtbij, eerst miste Leon Milkovic de kans die hem geboden werd op een haar na. Even later bij een corner van rechts leek Koen Wiersma de bal voor het inkoppen te hebben, maar sprong Wiersma niet waardoor de bal voorlangs vloog. Na ruim 7 minuten aan blessuretijd welke arbiter Sinnema bijtrok vloot de leidsman af. De eerste nederlaag in dit prille seizoen voor de blauwhemden was een feit geworden.

Uitslagen 8 oktober 2011

Stand per 8 oktober 2011

De koppositie bleef ondanks de nederlaag wel voor de blauwhemden mede doordat CSVH uit bij SC Scheemda met 4-3 verloor. Hopenlijk kan de ploeg van Frank Konneman ook uit deze nederlaag lering trekken, zodat de volgende ontmoeting komende zaterdag in Uithuizermeeden tegen de Heracliden wel de 3 punten zullen gaan opleveren.

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER

Bron: Sportredactie Middelstum-info (8-10-2011) Jan Lüürssen