Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

v.v. Middelstum krijgt "helpende hand" tegen VVK

Onterechte puntendeling voor de blauwhemden.

Middelstum heeft afgelopen zaterdag in een knotsgekke wedstrijd, waarbij de scheidsrechter een hoofdrol opeiste, gelijk gespeeld tegen VVK. Over één ding zullen beide ploegen het na afloop van de wedstrijd wel eens zijn geweest. De remise gaf absoluut het beeld van de wedstrijd niet weer op het sportpark van Middelstum. Een legioen aan gele kaarten voor de bezoekers deelde de leidsman na rust uit, met als absolute dieptepunt de 2x geel en dus rood voor Kingma en Ten Hove van de bezoekers uit Groningen. De wedstrijd die sportief verliep verdiende een afloop als deze zeer zeker niet.

Middelstum begon met één wijziging aan de wedstrijd. Milkovic werd gepasseerd door trainer Zijlstra. Dijkema en Hoekzema vormen het spitsenkoppel. Thuisploeg Middelstum kwam slecht uit te startblokken en stond na 12 minuten al op een 0-2 achterstand. Het eerste doelpunt viel in de 4e minuut, waarbij de buitenspelval na een voorzet werd omzeilt en simpel van dichtbij werd binnengetikt door Araya van VVK 0-1. De 0-2 kon op het conto van doelman Zwerver worden geschreven. Zijn doeltrap belandde in de voeten van de spits Tim Kingma van VVK die vervolgens met een beheerste lob zwerver passeerde 0-2. Het leek vervolgens ook snel 0-3 te gaan worden, maar een zuivere penalty werd niet toegekend aan VVK. Doelman Zwerver maakte en ogenschijnlijk duidelijke overtreding binnen de 16, maar de arbiter kende geen strafschop toe, dit toe ongenoegen van iedereen van VVK, zowel binnen als buiten de lijnen. De leidsman floot deze middag niet zijn gelukkigste wedstrijd zullen we maar zeggen. Veel beslissingen waren vanmiddag in het nadeel van de bezoekers uit Groningen (dat mag ook wel eens gezegd worden). Middelstum kon VVK niet bijbenen en ging over tot een omzetting. Ivan Milkovic werd ingebracht dit ging ten koste van Gijs van Aller. Na de omzetting kregen de blauwhemden iets meer vat op het spel van VVK. Het leidde uiteindelijk ook tot 1-2 van Milkovic die een goede pass van Lars Bouma, na het mistasten van doelman Boekholt, met een droge schuiver raak schoot. Middelstum leek met een kleine achterstand de rust in te gaan, maar kwam bedrogen uit. Na 45 minuten stond er een 1-3 stand op het scorebord. Er werd niet goed gestapt bij de buitenspelval, waardoor Tim Kingma van VVK vrij voor Zwerver opdook en met een afgemeten lob zijn 2e van de middag kon aantekenen 1-3.

Ivan Milkovic (12) scoort de 1-2. Doelman Boekholt zit er verslagen bij en heeft het nakijken.

Kluts kwijt

In de 2e helft tapte Middelstum uit een ander vaatje maar kon niet echt een vuist maken. VVK bleef gevaarlijk. De arbiter eiste de hoofdrol voor zich op in de 2e helft, door heel vaak en snel gele kaarten uit te delen aan de Stadjers. VVK kwam na 70 minuten met 10 man te staan, dit omdat volgens de scheidsrechter Tim Kingma een schwalbe zou hebben gemaakt binnen het 16 metergebied. Uiteindelijk bleek dit gewoon een correct duel in de 16 van Middelstum te zijn geweest, waarbij Martijn Poort met een sliding een bal pareerde en Kingma van VVK meenam. Niets aan de hand zo leek het, maar de scheidsrechter besliste anders en gaf Kingma zijn 2e gele kaart en dus rood. Dit zorgde ervoor dat VVK steeds meer aanmerkingen op de leiding begon te geven, waardoor er nog meer kaarten vielen. Middelstum kwam uiteindelijk op 2-3 in de 80e minuut door wederom Milkovic die na een goede sprint zijn naaste belager te snel af was en raak schoot bij de eerste paal. VVK kreeg kort na de 2-3 nogmaals een rode kaart. Ten Hove had aanmerkingen op de leiding en kreeg hiervoor de rekening gepresenteerd en kon net als Kingma 5 minuten eerder vroegtijdig de douche op gaan zoeken. Middelstum bleef vervolgens doordrukken en wist zelfs nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Thijs Hoekzema schoot in de 95e minuut een vrije trap via de muur in de goal en bepaalde hiermee de eindstand op 3-3.

Een gelijkspel in een knotsgekke wedstrijd, waarbij de scheidsrechter een grote rol speelde in het resultaat welke thuisploeg  Middelstum uiteindelijk behaalde, maar hiermee de bezoekers uit Groningen behoorlijk benadeelde. De wedstrijd had er waarschijnlijk heel anders uitgezien zonder het numerieke veldoverzicht. Komende zaterdag is Middelstum vrij. Daarna wachten 2 belangrijke wedstrijden. Op 22 november gaat men op bezoek bij nummer 4 GEO en een week later komt Mamio naar Middelstum om de degens te kruisen met de blauwhemden.

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER

Middelstum-VVK 3-3 (1-3) 4. Araya 0-1, 12. Tim Kingma 0-2, 34. Milkovic 1-2, 38. Tim Kingma 1-3, 88. Milkovic 2-3, 90 +5. Thijs Hoeksema 3-3. Rode kaart: 70. Tim Kingma (VVK/2x geel), 75. Ten Hove (VVK/2x geel).

Bron: Sportredactie Middelstum-info (12 november 2014) Foto's: Jaap van der Laan