Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Acht goals bij 80 jarig jubileum

Jarig v.v Middelstum trakteert zichzelf met ruime winst.

Het was feest bij de voetbalvereniging Middelstum afgelopen zaterdag 8 maart. Feest omdat de vereniging haar 80 jarig jubileum vierde, en feest omdat de hoofdmacht zichzelf en het thuispubliek ook nog eens trakteerde op een monsterzege tegen Veendam 1894. De blauwhemden scoorden maar liefst 8 keer op deze zonnige en feestelijke dag. De ruime winst was gezien de krachtverschillen binnen de lijnen nog niet eens geflatteerd te noemen ook.

De wedstrijd welke op papier voor de plaatselijke trots voorafgaande aan deze ontmoeting als zeer belangrijk werd betiteld kon na 90 minuten wedstrijd te hebben gezien worden afgedaan als een vrij simpele ontmoeting voor de blauwhemden. Aan de ontmoeting in Veendam in oktober van het vorige jaar had Middelstum slechte herinneringen overgehouden. De ploeg speelde daar een prima tweede helft maar verloor toch met 4-1. Veendam zou zaterdag na de blamerende nederlaag van een week eerder "in en tegen Engelbert verloor men met 3-2" zeker toch wel iets willen laten zien bij de jubilaris op het Hoogeland. Niets bleek echter van dit alles toen de ploeg op het veld verscheen. Met niet één reservespeler op de bank, en een veldspeler die de eerste doelman verving "deze was geblesseerd aan zijn hand zo werd ons verteld" kwamen de Oost-Groningers ten tonele op het sportpark van Middelstum. Al vroeg in de wedstrijd bleek niets van de zo stabiele middenmoter uit 4C uit de eerste competitiehelft meer over te zijn. Ongeïnspireerd werd er begonnen door de geel-zwarten uit de Veenkolonien. Middelstum zette de bezoekers van meet af aan onder druk, en liet zien dat men vandaag koste wat het kost de volle buit binnen wilde halen. Ondanks vele mogelijkheden in de beginfase van de wedstrijd voor de thuisploeg kwam de eerste treffer pas na 15 minuten op het bord te staan. Paul Venema tekende voor de 1-0 na een voorzet vanaf de flank tikte hij de bal achter inval-doelman Rene Smit tegen de touwen. Amper 5 minuten later verdubbelde topscoorder Ivan Milkovic vanaf de penaltystip namens Middelstum de score tot 2-0. De penalty werd toegekend nadat Chiel Hoeksema door één van de verdedigers onderuit werd gehaald binnen het 16 metergebied. Veendam 1894 maakte maar een matte indruk deze middag, en liet zich gewillig naar de slachtbank leiden door thuisploeg Middelstum. Ondanks een legio aan kansen moest het publiek tot 5 minuten voor de rust wachten op treffer nummer 3 van Middelstum. Deze keer was het Thijs Hoekzema welke een voorzet vanaf de linkervleugel achter de doelman van Veendam tegen het net werkte 3-0. Met deze ruime 3-0 voorsprong voor de blauwhemden werd de kleedkamer opgezocht door beide teams.

Ondanks de goede bedoelingen waarmee de bezoekers uit de kleedkamer waren gekomen na de rust was het Middelstum dat na een kleine 10 minuten doorging waarmee het voor de theepauze was opgehouden namelijk scoren. De 4-0 kwam van de schoen van Chiel Hoeksema die hiermee zijn prima vorm van de laatste weken zag worden beloond. Daarna ging het hard voor de thuisploeg die het publiek aan de kant al zachtjes hoorde spreken "het zou toch wat zijn als vandaag de dubbele cijfers zouden worden gehaald". Zover kwam het niet, maar Middelstum vijzelde het negatieve doelsaldo welke men had wel enorm op door de bal nog 4 keer tegen de touwen te werken. De 5-0 kwam op naam van Koen Wiersma in de 70e minuut. Vijf minuten later maakte Ivan Milkovic zijn 2e van de middag door de 6-0 binnen te schieten. Aan de kant zweepte het publiek de thuisploeg enorm op om minimaal de 8 treffers te halen "dit stond zo mooi op het bord bij het tachtig jarig jubileum zei een grote groep supporters langs de kant". Deze missie slaagde, want in de 87e minuut scoorde Michel de Graaf met een prachtige lob van buiten de 16 meter de 7-0 voor de thuisploeg. In de allerlaatste minuut zorgde Middelstum topscoorder Ivan Milkovic ervoor dat doelpunt nummer acht ook nog op het bord kwam. Een mooie score voor de thuisploeg welke nu weer iets meer lucht begint te krijgen. Gezien de kansen had de score wellicht nog veel hoger kunnen uitvallen maar maalde hier vanzelfsprekend na afloop niemand meer om in het Middelstum kamp.

Middelstum is op de goede weg zoals het er na afgelopen zaterdag uit ziet maar moet zich zeker nog niet rijk rekenen. De komende drie wedstrijden zijn voor de blauwhemden uiterst belangrijk om zeker te zijn van lijfsbehoud in 4C. Komende zaterdag gaat men op bezoek bij GEO uit Garmerwolde dat 1 plaats boven de blauwhemden staat met hetzelfde punten aantal maar één wedstrijd minder heeft gespeeld. Op 22 maart komt Noordpool uit Uithuizen op bezoek in Middelstum en twee weken later op zaterdag 5 april staat de ontmoeting tegen Corenos uit Roodeschool op het programma. Het betreft hier wederom een thuiswedstrijd voor Middelstum. Als deze 3 wedstrijden met een goed resultaat worden afgesloten zal Middelstum zeker in de 4e klasse blijven spelen ook in het nieuwe seizoen. Support bij al deze wedstrijden kan de ploeg van Frank Konneman zeker goed gebruiken.

Middelstum - Veendam 1894 - 8-0 (3-0): Venema 1-0 (15); Milkovic 2-0 (20); Hoekzema 3-0 (40); Hoeksema 4-0 (55); Wiersma 5-0 (70); Milkovic 6-0 (75); De Graaf 7-0 (87); Milkovic 8-0 (90)

Klik hier voor een fotoverslag van deze wedstrijd.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (11 maart 2014) Foto's: Jaap van der Laan