Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Wisselvallig Middelstum te zwak voor Mamio

Middelstum heeft in de wedstrijd tegen Mamio niet voor een verrassing kunnen zorgen. De ploeg van trainer Frank Konneman was in de ontmoeting tegen de Stadjers zaterdagmiddag op het Middelstumer sportpark simpelweg te zwak om het de nummer 4 van de ranglijst moeilijk te maken. Na een 0-1 ruststand wonnen de Groningers uiteindelijk met 1-5 van de blauwhemden.

Na een prima gespeelde wedstrijd vorige week in en tegen Zuidhorn was er hoop in het Middelstum kamp dat er vandaag misschien wel iets mogelijk zou zijn tegen nummer 4 op de ranglijst Mamio uit Groningen. Middelstum dat in de laatste twee voorgaande ontmoetingen had verloren kon de punten wel goed gebruiken. Een helft lang mocht de thuisploeg blijven hopen op een goed resultaat. Na de rust kwam de jeugdige ploeg van Konneman helaas kwaliteit te kort om voor een stunt te kunnen zorgen tegen het hoger geklasseerde Mamio. Dat Middelstum dit seizoen geen rol van betekenis zal gaan spelen in de 4e klasse C lijkt nu op bijna de helft van deze competitie wel duidelijk. De ploeg van Konneman, welke dit seizoen met een groot gedeelte nieuwe spelers uit de eigen A jeugd aan deze competitie is gestart, moet alle zeilen bijzetten om niet "na de degradatie uit de 3e klasse vorig seizoen" opnieuw een stap lager te moeten gaan spelen. Het inpassen van jeugdspelers bij de senioren vergt nu eenmaal tijd, hopelijk gaan de "jonkies" nog de nodige punten sprokkelen in de resterende wedstrijden, kwaliteit hiervoor is wel degelijk aanwezig in de selectie van scheidend trainer Konneman.

Met een voltallig fitte selectie begon de wedstrijd zaterdagmiddag om 14.30 uur op het Middelstumer sportpark tegen Mamio uit Groningen. In het eerste gedeelte van de wedstrijd tasten beide ploegen elkaar wat af. De gastheren kregen na ruim 10 minuten de eerste kans van de wedstrijd. Uit een voorzet vanaf de vleugel moest doelman Alwin Zwerver gelijk aan de bak. Zwerver keerde een prima schot van Camara en behoede zijn ploeg hiermee al voor een vroege achterstand. Tot aan de 23e minuut moest de Middelstum doelman nog twee keer handelend optreden. De Middelstum sluitpost hield zijn doel tot op dat moment schoon. Op het schot van opnieuw Camara van Mamio in de 23e minuut blunderde de Middelstum doelman en liet een houdbaar schot knullig door zijn handen heen glippen waardoor de gastheren op een wel heel fortuinlijke wijze op 0-1 kwamen. Bij deze 0-1 stand zou het tot aan de rust blijven ondanks dat de gasten uit Groningen nog een aantal mogelijkheden hadden voor de theepauze.

Na de theepauze was er nog wel hoop bij de ploeg van trainer Frank Konneman op een goed resultaat. Met alle goede bedoelingen van de thuisploeg werd er afgetrapt voor het tweede bedrijf van de wedstrijd. In de 48e minuut was het sprankje hoop welke men had bij Middelstum al vervlogen toen Bryson namens Mamio de voorsprong verdubbelde naar 0-2. Het duurde tot aan de 70e minuut alvorens Middelstum iets terug zou doen in de wedstrijd. Waar de bezoekers uit Groningen een groot aantal kansjes niet had weten te verzilveren scoorde Ivan Milcovic namens de thuisploeg de 1-2. Bij Middelstum begon men er weer in te geloven dat er ondanks het veldoverwicht van Mamio nog wel iets te halen viel. De thuisploeg gooide er nog een schepje boven op. Niet veel later leek de thuisploeg beloond te gaan worden toen Milcovic opnieuw uit een voorzet bijna vrij voor de Mamio doelman werd aangetikt terwijl de Middelstum aanvaller net op doel wou schieten. Penalty werd er geschreeuwd langs de kant, maar de dienstdoende scheidsrechter beoordeelde de situatie anders. In de 75e minuut was de hoop die er kort leefde binnen het kamp van de blauwhemden vervlogen toen Amelo namens Mamio voor de 3e keer deze middag doelman Zwerver het nakijken gaf en de 1-3 scoorde. Dat in de laatste 10 minuten nog de 1-4 en 1-5 vielen was puur voor de statistieken en enigszins geflatteerd te noemen. Vandaag werd maar weer eens duidelijk dat een jonge ploeg vaak wisselvallig is. De ene week speelt men bij wijze van spreken de sterren van de hemel en de andere week is dit zomaar het omgekeerde.

Komende zaterdag speelt Middelstum haar laatste wedstrijd voor de winterstop uit bij nummer 2 op de ranglijst Godlinze. Misschien zit het venijn hem voor de "jonkies" van Middelstum hem wel in deze wedstrijd en speelt men net als in Veendam (de eerste helft) en uit tegen Zuidhorn (bijna de hele wedstrijd) wel één van haar betere wedstrijden. Zaterdagmiddag rond de klok van 16.30 uur weten we of de blauwe brigade voor een verrassing heeft gezorgd.

Middelstum-Mamio 1-5 (0-1): 0-1 Camara (23); 0-2 Bryson (48); 1-2 Milcovic (70); 1-3 Amelo (75); 1-4 Bryson (82); 1-5 Amelo (90+1).

Bron: Sportredactie Middelstum-info (10 december 2013) foto's: Jaap van der Laan