Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Koploper CSVH komt met de schrik vrij in Middelstum

Thuisploeg had zeker een punt verdiend in het duel tegen de koploper

Na de 9-0 nederlaag in november van het afgelopen jaar tegen CSVH uit Hoogkerk had Middelstum vandaag in het thuisduel iets recht te zetten. De mannen van Frank Konneman hadden de boodschap welke hun coach voorafgaande aan de wedstrijd had meegegeven goed begrepen. Speel met inzet en toon lef, alleen hiermee kun je het de koploper in 3C vanmiddag lastig maken. Dat lastig maken lukte prima. Middelstum bleef helaas (en misschien wel een beetje onverdiend) na 90 minuten opnieuw met lege handen staan. De thuisploeg kon vanmiddag echter wel met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Middelstum speelde vanaf het begin van de wedstrijd met veel overtuiging. Dit resulteerde in de beginfase gelijk tot een goede mogelijkheid voor de thuisploeg. Uit een vrije trap van Rudy van Dijken kopte Paul Venema net over de deklat van doelman Remco Been van CSVH. De trotse koploper liet pas na 10 minuten iets zien op het sportpark van Middelstum. Een prima schot van Joost vd Meijs kon door doelman Alwin Zwerver van de thuisploeg ternauwernood tot corner worden verwerkt. De hierop volgende corner leverde niets op voor de ploeg uit Hoogkerk. Middelstum dat goed aan de wedstrijd was begonnen trok na ruim een kwartier de wedstrijd na zich toe. Op een pass van Koen Wiersma schot Martijn Poort op fantastische wijze de 1-0 achter de Hoogkerker doelman tegen de touwen 1-0. Niet veel later kreeg Rudy van Dijken namens de thuisploeg de bal opnieuw aangespeeld van achteruit. Het was voor CSVH maar goed dat Steven Hofsteenge het Dijken lastig maakte waardoor zijn schot ver over het doel van Remco Been Vloog, het had anders zomaar binnen 2 minuten 2-0 voor de thuisploeg kunnen staan. Na dit sterke begin in de eerste 25 minuten van de equipe van Frank Konneman kreeg CSVH wat meer grip op de wedstrijd wat gelijk resulteerde in een aantal mogelijkheden voor de bezoekers uit Hoogkerk. Eerst was het Enrico Wardenier die doelman Alwin Zwerver op de proef stelde na een prima solo zag Wardenier zijn schot gekeerd door de Middelstumer sluitpost. Niet veel later schoot Wadenier net naast de staander en kwam Middelstum opnieuw met de schrik vrij.  Na 28 minuten was het helaas voor Middelstum wel raak voor de koploper van 3C. Nu was Michel Ypema bij de aanval van de Hoogkerkers betrokken hij schoot hard in waarop doelman Zwerver de bal los moest laten, in de rebound op het schot van Frans Brouwer was de Middelstumer doelman kansloos en was de stand weer gelijk 1-1. Middelstum werd na 30 minuten wedstrijd nog n keer gevaarlijk voor de pauze. Op een pass van Martijn Poort schoot Michel de Graaf van zo'n meter of 25 rakelings over de dwarsligger boven doelman Been. De laatste kans voor de thee was er n van Frans Brouwer namens de bezoekers. Het schot van Brouwers werd prima door de Midelstumer sluitpost Zwerver onschadelijk gemaakt. Met een gelijke stand van 1-1 op het bord brak de rust aan.

Vroege tegentreffer

Middelstum kreeg vlak na de theepauze de deksel op de neus. Eerst liet Jasper Gast zijn man lopen, waardoor deze voor kon geven op Joost vd Meijs. De aanvaller van CSVH liet zich deze kans niet ontnemen en schoot de bal achter doelman Zwerver tegen de touwen waardoor de Hoogkerkers al vroeg na de theepauze op een 1-2 voorsprong kwamen. Nog geen twee minuten later had Frans Brouwer de 1-3 op zijn schoen voor de bezoekers. Op een prima pass van Enrico Wardeniers maaide Brouwer volledig over de bal heen waardoor er hoop bleef voor de blauwhemden van Middelstum. Trainer Frank Konneman wisselde al vroeg na rust. Hij bracht Erwin van der Laan in de ploeg voor A-junior Rick van der Laan die een prima wedstrijd tot op moment had gespeeld in de hoofdmacht van Middelstum. Met Erwin van der Laan erbij in de ploeg hoopte de Middelstumer coach wat meer druk uit te kunnen oefenen op de defensie van CSVH. Het bedachte plan pakte goed uit voor de thuisploeg. Middelstum werd met het opportunistische spel welke men vanaf zo'n 10 minuten na de rust begon te spelen steeds gevaarlijker voor de doelmond van de bezoekers die steeds onrustiger begonnen te spelen. De thuisploeg rook haar kansen en ging vol overtuiging op zoek naar de gelijkmaker. Na een kwartier in de tweede helft wisselde de Middelstumer coach noodgedwongen Michel de Graaf voor A-junior Anne Vaatsra. De Graaf speelde tot dat moment een prima wedstrijd maar maakte geheel onnodig een domme overtreding (natrappen) waardoor Konneman de Graaf tegen zichzelf in bescherming nam. De blonde spelbepaler kon de actie van zijn trainer niet waarderen, maar mag achteraf gezien blij zijn dat zijn coach hem eraf haalde.

Met nog ruim half uur op de klok kreeg de thuisploeg nog diverse mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken. Zo zag het publiek tot twee keer toe Rudy van Dijken uit een vrije bal de bal rakelings naast de paal krullen. Het zat de ploeg van Konneman deze keer niet mee in de wedstrijd. Erwin van der Laan (nog maar net op het veld) kreeg binnen de minuut reeds een prima mogelijkheid voor de thuisploeg. Op aangeven van Frits Venema schoot hij de bal rakelings naast het doel van doelman Been van CSVH. Ook in de slotfase toen de thuisploeg steeds meer de aanval zocht mocht de trotse koploper van geluk spreken dat zowel Erwin van der Laan als Rudy van Dijken namens de thuisploeg het vizier niet op scherp hadden staan. CSVH counterde in de slotfase tot twee keer toe stond Enrico Wardenier oog in oog met Alwin Zwerver. Beide keren keerde de Middelstumer sluitpost uistekend waardoor de spanning bleef tot het allerlaatste fluitsignaal van arbiter Sinnema. Na ruim 98 minuten vond de leidsman uit Friesland het welletjes en floot voor het einde van deze wedstrijd.

Bij de thuisploeg was men begrijpelijk teleurgesteld over het resultaat. Toch kan de ploeg met opgeheven hoofd terug kijken op dit "topduel" van vandaag. Hoogstaand was het zeker grote gedeelten van deze wedstrijd niet, maar de spanning was er niet minder om. Aanstaande dinsdag (10 april) treed de ploeg van Middelstum aan in Noordwolde, dan speelt men in het inhaalduel tegen de plaatselijke voetbalvereniging. De zaterdag erop (14 april) brengt men een bezoek aan laagvlieger SGV uit Schildwolde.

Middelstum - CSVH 1-2 (1-1):  1-0 Poort (18); 1-1 Brouwer (28); 1-2 vd Meijs (50)

Middelstum: Zwerver; Rick van der laan (57.Erwin van der Laan) ; Wiersma; Oosterhoff; Frits Venema; Poort; Paul Venema; Boelema; Gast; de Graaf (60. Vaatstra); van Dijken.

Bekijk de wedstrijdbeelden van deze ontmoeting

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (7 april 2012) Jan Lrssen