Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Ondanks verlies toch tevreden gevoel bij Middelstum

 

Oostwold: De hoofdmacht van de v.v. Middelstum mocht in haar eerste wedstrijd van dit seizoen uit in Oostwold aantreden tegen gedoodverfde titelkandidaat Pelikaan S. Een opgave die op voorhand geen gemakkelijke zou gaan worden volgens de kenners. Toch bood de ploeg van coach Jan Jaap Zijlstra goed tegenstand en moesten de blauwhemden pas in het slotkwartier van de wedstrijd buigen voor de kwaliteit van de ploeg uit het Westerkwartier.

Middelstum bood Pelikaan S zeer goed tegenstand afgelopen zaterdag op het sportpark van Oostwold. Uiteraard had thuisploeg Pelikaan S het veldoverwicht en verreweg de meeste kansen, maar doordat Middelstum zeer gedisciplineerd speelde en goed georganiseerd mocht men tot een kwartier voor tijd nog hopen op een gelijkspel. Zover kwam het echter niet.

De blauwhemden kwamen na ruim een half uur op achterstand. Een corner werd door Siebrand Dijkema ongelukkig in eigen doel gewerkt waardoor de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kwam. Voor deze openingstreffer had Pelikaan S al diverse mogelijkheden gehad, maar vond men in doelman Alwin Zwerver constant een sta in de weg. Middelstum kreeg ook een tweetal kansen voor rust via Wessel Oosterhof, die over kopte bij een corner en Ivan Milkovic die het vizier bij een voorzet niet scherp had staan. Met een minimale voorsprong van 1-0 zochten de ploegen de kleedkamers op voor de rust.

 
Verrassing
De 2e helft begon voortvarend voor de bezoekers uit Middelstum. Na goed afjagen kon de bal worden voorgeven op Paul Venema die via de kluts Ivan Milkovic bereikte die vervolgens 8 minuten na rust zowaar de gelijkmaker liet aanteken voor de equipe van Zijlstra. Het 2e doelpunt van Middelstum viel kort na de 1-1. Via een schitterende aanval welke liep via Michel de Graaf en Paul Venema, waarbij verdediger Shai Assouline van Pelikaan S de bal na de voorzet van de Graaf de bal in eigen goal werkte 1-2. Middelstum geloofde in een stunt, maar capituleerde uiteindelijk toch. Pelikaan S bracht een aantal sterke wissels in en zette meer druk. Middelstum kreeg uiteindelijk een penalty tegen na een handsbal van Marco Bos. Deze werd ingeschoten door Holband. Niet lang daarna scoorde Pelikaan S nog 2x 1 keer via Holband die bij een corner Dijkema wegdrukte en vervolgens inkopte. Een overtreding die over het hoofd werd gezien door de leidsman. De Grooth vergrootte de voorsprong in de 81e minuut nog naar 4-2. Middelstum kon ondanks het verlies met opgeheven hoofd het veld verlaten na 90 minuten. Het is absoluut geen schande om van deze ploeg te verliezen en bied hoop voor het verdere verloop van de competitie waarin Middelstum achtereenvolgens eerst komende zaterdag 13 september Poolster uit Spijk op bezoek krijgt en een week later Westerlee. Beide ploegen degradeerden afgelopen seizoen uit de 3e klasse.

Pelikaan S - Middelstum 4-2 (1-0): 35. Dijkema 1-0 (e.d.), 53. Milkovic 1-1, 56. Shai Assouline 1-2 (e.d.), 65. Holband 2-2 (strafschop), 73. Holband 3-2, 81. De Grooth 4-2.
 
Bron: Sportredactie Middelstum-info (8 september 2014)