Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum onderuit op kunstgras in Groningen

De hoofdmacht van de v.v. Middelstum reisde gistermiddag af naar Groningen om te spelen tegen Lycurgus. Waar veel wedstrijden werden afgelast kon men in Groningen wel spelen op het kunstgras van Lycurgus.  Op zich geen probleem zou je denken, ware het niet dat de ploeg van Frank Konneman de warming up niet mocht doen op het kunstgras maar op een 'gras' trainingsveldje. De Middelstumer oefenmeester verbaasde zich hier begrijpelijk over. Het voorval zou in het begin van de wedstrijd achteraf gezien voor de nodige problemen zorgen voor zijn ploeg.

Middelstum begon slecht aan de wedstrijd in Groningen. Het 'akkefietje' voorafgaande over het niet de warming up te mogen doen op het kunstgras brak de ploeg al vroeg in de wedstrijd op. Na ruim 5 minuten keken de gasten uit Middelstum al tegen een 1-0 achterstand aan. Na amper een kwartier te hebben gespeeld verdubbelde Lycurgus de marge waardoor de equipe van Konneman reeds na 15 minuten op een bijna onoverbrugbare 2-0 achterstand kwam te staan. Voor de neutrale toeschouwer was het wel duidelijk te zien dat de ploeg uit Middelstum met name in het eerste kwart van de wedstrijd voor de pauze compleet overlopen werd. Het werd voor de theepauze nog erger voor de blauwhemden die vandaag in de nieuwe witte uitshirts speelden. De derde goal voor de gastheren kwam min of meer op conto van de anders zo betrouwbare doelman Alwin Zwerver. Bij een vrije trap van de thuisploeg werkte Zwerver (die nog niet helemaal gewend leek te zijn aan het veld) de bal ongelukkig in het eigen doel 3-0. Middelstum kreeg pas in de slotfase 'toen er wat meer controle binnen de ploeg ontstond' van de eerste helft wat kleine mogelijkheden. Ivan Milcovic werd tweemaal goed diep gestuurd maar wist de marge niet te verkleinen voor de rust welke aanbrak met een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg.

In de tweede helft greep trainer Konneman in. Boelema en Remming werden gewisseld. Michel de Graaf kwam op het middenveld ondersteunen en Gerard Bronsema gaf invulling aan de linkerkant. Door deze omschakeling, waarbij de extra middenvelder van Lycurgus op werd gevangen, kwam Middelstum beter in het spel. Lycurgus had nog wel de overhand, maar Middelstum kon prima mee voetballen met deze titelkandidaat. Men creëerden enkele kansen door via de flanken de spitsen te bereiken. Een kopbal van Ivan Milkovic werd door de keeper gepareerd en een kopbal van Paul Venema ging rakelings naast. Middelstum liet bij vlagen aardig positiespel zien, maar tot veel uitgespeelde kansen leidde dit niet. Ook Lycurgus werd niet heel gevaarlijk meer. De snelle spitsen werden wel bereikt, maar er werd aardig verdedigd. Toch kwam Lycurgus nog tot scoren. Alwin Zwerver schoot uit na een bal terug vanuit de verdediging, maar deze bal kwam rechtstreeks in de voeten van de aanvoerder van Lycurgus. Middels een stift van 35 meter over Zwerver en de verdediging maakte hij er 4-0 van.

Ondanks het vreemde voorval van voor de wedstrijd over het niet de warming up te mogen doen op het kunstgrasveld was de overwinning van Lycurgus meer dan verdient. Komende zaterdag speelt Middelstum thuis, dan komt opnieuw een kanshebber voor de titel naar het sportpark aan de Coendersweg namelijk de Heracliden uit Uithuizermeeden. De aftrap van de wedstrijd is zoals bij alle thuisduels van de blauwe trots om 14.30 uur.

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (7 oktober 2012) Jan Lüürssen