Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

v.v. Middelstum weer aan de goede kant van de score

Winst tegen buurtgenoot UFC Noorpool.

De hoofdmacht van de v.v. Middelstum heeft zaterdag in Uithuizen tegen UFC Noordpool de draad weer opgepakt in positieve zin. De equipe van Jan Jaap Zijlstra was met 1-2 de baas over de geel/zwarten van trainer Willem Kluin van de Uithuizer voetbalclub. Over de gehele wedstrijd gezien was de winst voor de blauwhemden uit Middelstum terecht. Na het verlies vorige week op eigen veld tegen runner-up Mamio uit Groningen (1-4) was winst op het Uithuizer sportpark noodzakelijk om de aansluiting met de subtop in de 4e klasse C te behouden.

De blauwhemden van Middelstum pakten in het duel tegen UFC Noordpool drie belangrijke punten afgelopen zaterdag. De equipe van Zijlstra was In zowel de eerste als de 2e helft de bovenliggende partij. Met name na de rust waren het de blauwhemden die een groot aantal kansen kregen. Het doelpunt van Haan die na ongeveer een half uur spelen te noteren viel kwam voort uit een inschattingsfout in de verdediging bij Middelstum 1-0. In het eerste halfuur had de thuisploeg nog geen kans gehad. Middelstum leek na de 1-0 al snel terug te komen in de wedstrijd. Een goede voorzet van Thijs Hoekzema werd door Siebrand Dijkema ingekopt. De doelman redde, waarna de bal bij Ivan Milkovic terecht kwam, maar deze kon deze 100% kans vanaf een meter of 2 van het doel helaas niet verzilveren. Milkovic maakte kort voor rust wel de 1-1, na een goede pass van Visser. Milkovic schoof de bal kort onder de keeper door. Met een 1-1 stand op het scorebord brak de rust aan.

De 2e helft begon waar de eerste eindigde. Middelstum was de bovenliggende partij. Noordpool moest het hebben van lange ballen. Via een mooie aanval kwam Middelstum uiteindelijk op 1-2. Michel de Graaf stuurde Siebrand Dijkema weg die de bal vanaf links voorgaf op Ivan Milkovic. Milkovic raakte de bal alles behalve goed, maar scoorde via de binnenkant van de paal toch de 1-2. Middelstum kwam aan het einde van de wedstrijd nog wel wat in de problemen, ook al had men op dat moment al een numeriek overtal na het wegzenden van Peters van de thuisploeg in de 79e minuut. Gelukkig stond de verdediging van de blauwhemden in de slotfase goed waardoor er niet meer gescoord werd. De uiteindelijk winst met 1-2 was een terechte afspiegeling van de verhoudingen in deze wedstrijd.

Aanstaande zaterdag (13 december) wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop. Middelstum speelt dan thuis tegen VVS uit Oostwold.

Noordpool UFC-Middelstum 1-2 (1-1): 31. Haan 1-0, 41. Milkovic 1-1, 61. Milkovic 1-2. Rode kaart: 79. Peters (Noordpool UFC).

Bron: Sportredactie Middelstum-info (11 december 2014) Foto's: Archief