Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum laat het voor rust liggen tegen Groen Geel

Middelstum heeft in de wedstrijd tegen koploper Groen Geel uit Groningen niet voor een verrassing kunnen zorgen. De thuisploeg vergat voornamelijk om voor de pauze de kansen die men kreeg niet te verzilveren. Want kansen kreeg de thuisploeg, maar het probleem dit seizoen zit hem bij de blauwhemden in het feit dat het aan scorend vermogen ontbreekt. De ploeg van trainer Frank Konneman scoorde dit seizoen slechts 23 keer, samen met Opende de slechts scorende ploegen uit de 3e klasse C. De gasten uit Groningen namen de 3 punten mee naar huis mede dankzij 2 grote dekkingsfouten bij de thuisploeg. De druiven waren na afloop zuur omdat er gewoonweg meer in had gezeten voor de thuisploeg in deze wedstrijd.

Na de winst vorige week op Opende leek de thuisploeg in de wedstrijd tegen koploper Groen Geel vandaag opnieuw voor de volle 3 punten te gaan. Winst zou namelijk betekenen dat er verder afstand zou worden genomen van de concurrenten onderin 3C. Met in het achterhoofd het resultaat van de wedstrijd in Groningen vorig jaar november was punten snoepen van een ploeg die door de brede selectie die men heeft bij de stadjers niet geheel ondenkbeeldig. De vraag was met welke spelers trainer Haan zijn ploeg zou laten aantreden in Middelstum. Het antwoord werd al snel duidelijk, Haan had voor routine gekozen zo liet de selectie zien. Beide ploegen lieten in het eerste kwartier van deze wedstrijd weinig tot niets zien. De eerste mogelijkheid deze middag kwam op naam te staan van de gastheren uit Groningen. Dom balverlies op het middenveld door Michel de Graaf bood Erwin Smit namens de gasten uit Groningen om vanaf de rand 16 aan te leggen voor een schot. Het schot wat de stadjer afvuurde ging recht op doelman Alwin Zwerver af die de bal zonder veel moeite kon vangen. Vlak na deze eerste mogelijkheid waren het opnieuw de gasten uit Groningen die op een meter of 18 van het doel een vrije trap mochten nemen nadat Koen Wiersma Johan Niemeijer op een pass van Gerben Posthumus onderuithaalde. In het duel liep stadjer Niemeijer een bloedneus op en moest zich laten behandelen aan de kant. De vrije trap werd een prooi voor doelman Zwerver die met een lange bal Erwin van der Laan in stelling bracht voorin. Vanaf de linkerkant schoot van der Laan in de lange hoek net naast en kwamen de gasten uit Groningen goed weg. In de 21e minuut kreeg de thuisploeg opnieuw een prima mogelijk. Deze keer stond Martijn Poort aan de basis van een prima voorzet vanaf de linkerkant van het middenveld legde hij de bal op de vrijstaande Paul Venema. Venema zijn schot werd op spectaculaire wijze door doelman Vogel van Groen Geel tot corner verwerkt. De corner leverde helaas niets op voor de thuisploeg.

In de 25e minuut was de thuisploeg opnieuw dicht bij de openingstreffer. Uit een voorzet van Michel de Graaf vanaf de rechtervleugel kwam Erwin van der Laan in de 16 een teenlengte te kort om de bal achter doelman Vogel van Groen Geel tegen de touwen te jagen. In een tijdsbestek van amper 10 minuten waren er 3 goede mogelijkheden geweest voor thuisploeg Middelstum, het rendement was zoals wel vaker dit seizoen 0,0 geweest. Na 30 minuten kreeg opnieuw de thuisploeg een prima mogelijkheid. Balverlies van Erwin Smit op de helft van Middelstum gaf Michel de Graaf de gelegenheid Ivan Milcovic diep te sturen. Milcovic heeft de laatste weken niet de vorm die men van hem gewend is en net dat beetje geluk wat Middelstum zo nu en dan net even nodig heeft. Het schot van Milcovic ging ook deze keer rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Wie zelf niet scoort krijgt vaak de deksel op zijn neus zegt het spreekwoord. De deksel kwam voor thuisploeg Middelstum 13 minuten voor de rust. Nadat eerst doelman Zwerver van de thuisploeg een schot van Niemeijer op een mooie pass van Ruben Ludwig onschadelijk had kunnen maken was het 2 minuten later wel raak voor de bezoekers. Een lange bal werd van achteruit bij Groen Geel naar voren geschoten richting Ruben Ludwig. A-junior Rick van der Laan stond de stadjer aan de verkeerde kant te dekken waardoor Ludwig de jongeling achterin bij Middelstum simpel het nalijken gaf en alleen richting het doel van Zwerver kon gaan. In de afwerking faalde Ludwig niet en liet Zwerver kansloos 0-1. Middelstum pakte ondanks de domper de zaakjes na de tegentreffer goed op en probeerde voor de rust nog langszij te komen. Eerst kreeg Thijs Hoekzema op aangeven van Michel de Graaf een prima mogelijkheid. Het schot was echter te zacht om doelman Vogel van Groen Geel te verrassen. Niet veel later moest de Groen geel doelman gestrekt na de linker benedenhoek op een inzet van Ivan Milcovic, de doelman kon in een uiterste krachtsinspanning een doelpunt voorkomen. De gasten uit Groningen werden op slag van rust nog één keer gevaarlijk en hadden zomaar de voorsprong kunnen verdubbelen. Op aangeven van Erwin Smit werd de Haan die ingevallen was voor Niemeijer alleen voor Zwerver gezet. De Middelstum doelman was alert en kon een grotere achterstand voorkomen. Met een 0-1 stand op het bord werd er gerust.

Gespannen waren de verwachtingen voor het publiek na de theepauze. Zou het Middelstum opnieuw gaan lukken om punten te snoepen van een ploeg bovenin de stand op de ranglijst. Na een prima eerste bedrijf waarin de thuisploeg de mogelijkheden had gehad leek een goed resultaat tot de mogelijkheden te gaan behoren. Niets bleek echter minder waar, Middelstum was bij lange na niet de ploeg zoals voor de theepauze. Niet dat Groen Geel nu zo groots speelde na de theepauze, maar de thuisploeg leek het geloof een beetje kwijt te zijn. De mogelijkheden na de rust waren voor beide ploegen zeer gering. Het spel golfde op en neer en beide doelmannen hadden het niet meer zo druk als in de eerste 45 minuten van de wedstrijd. Thuisploeg Middelstum wilde misschien wel , maar had niet meer de overtuiging zoals voor de pauze. Middelstum nam uiteraard halverwege de tweede helft meer risico's waardoor Groen Geel meer kansjes kreeg. De koploper sprong echter slordig om met de geboden ruimte. Dat het uiteindelijk nog 0-2 voor de ploeg uit Groningen werd was te danken aan het geklungel achterin bij Middelstum. Koen Wiersma verspeelde de bal achterin aan Henk Strijker van Groen Geel. Met een mooi lange bal bereikte hij de op links vrijstaande de Haan. Met een harde knal gaf hij doelman Zwerver voor de tweede keer het nakijken deze middag 0-2. Nadat scheidsrechter Westerloo ruim 6 minuten aan blessuretijd had bijgetrokken viel vlak voor half vijf het eindsignaal op het Middelstumer sportpark.

Opnieuw een nederlaag voor de thuisploeg die achteraf gezien niet nodig was geweest. In de resterende wedstrijden zullen de blauwhemden nog alle zeilen moeten bijzetten om niet te degraderen of nacompetitie te hoeven spelen. Het programma laat nog enkele pittige wedstrijden zien voor de equipe van Frank Konneman. Aanstaande zaterdag gaat men op bezoek bij RWF uit Frieschepalen. Een week later komt Eemsboys uit Delfzijl op bezoek in Middelstum. Verder staan er nog een uitwedstrijd tegen Marum en VVK op het programma en twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk FC LEO uit Leens (4 mei) en Gronitas uit Groningen op 18 mei. Het betreft betreft allemaal wedstrijden waarin het voor beide ploegen nog gaat om dan wel promotie of degradatie.

Middelstum - Groen Geel 0-1 (0-2): Ludwig 0-1 (32 min); 0-2 de Haan (80 min)

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (6 april 2013) Jan Lüürssen