Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

v.v. Middelstum diep in blessuretijd langs Engelbert

Blauwhemden halen eerste 3 punten binnen dit seizoen

De eerste winst voor de hoofdmacht van de v.v. Middelstum is binnen in deze competitie. In het kelderduel tegen de v.v. Engelbert trokken de blauwhemden van Middelstum pas laat in de extra tijd de volle winst naar zich toe. De thuisploeg vergat om voor de rust de wedstrijd op slot te gooien door een groot aantal scoringskansen onbenut te laten, en dreigde net als in de voorgaande wedstrijden de winst opnieuw uit handen te zullen geven. Vlak voor tijd stond het nog 1-2 voor de bezoekers uit Engelbert. Pas in de 90e en 97e minuut trof de thuisploeg nog 2 maal het net achter doelman Bas Helder van Engelbert waardoor de thuisploeg met 3-2 won en de eerste 3 punten van dit seizoen konden worden bijgeschreven.

Voor Middelstum was het in de wedstrijd tegen Engelbert van afgelopen zaterdag er ťťn van er op of eronder. Na forse nederlagen in de de 2 voorgaande ontmoetingen tegen De Vogels thuis (1-6) en vorige week uit bij de vv Groningen (7-2) stond de plaatselijke trots troosteloos onderaan in de 4e klasse C. Tegenstander Engelbert had slechts 1 punt meer en leek de ideale tegenstander te zullen zijn in deze wedstrijd. Dat ideale kunnen we rustig achterwege laten bij het verloop van deze ontmoeting want beide ploegen waren wat het spelbeeld liet zien aan elkaar gewaagd. Na een rommelige beginfase van beide ploegen waarin het spel op en neer golfde werden geen echte kansen gecreŽerd voor beide doelen. Na 20 minuten wedstrijd kreeg  thuisploeg Middelstum wat meer grip op de wedstrijd en creŽerde wat kansjes. Het leidde in de 20e minuut tot een verdiende voorsprong voor de blauwhemden. In de 16 werd Ivan Milcovic onderuit getikt door zijn bewaker. De leidsman wees terecht naar de stip. Vanaf elf meter scoorde Milcovic beheerst in de linker benedenhoek 1-0. Ook na deze voorsprong had de thuisploeg de score voor de rust verder kunnen en moeten uitbreiden maar liet men dit na. Eerst schoot Thijs Hoeksema nadat hij zich van 2 tegenstanders had ontdaan tegen de onderkant van de lat boven doelman Helder. Niet veel later schoot Ivan Milcovic tegen het houtwerk na een voorzet van Thijs Hoeksema. De beste mogelijkheid voor de pauze kwam op naam van het duo Erwin van der Laan en Ivan Milcovic. Beide spelers gingen alleen op de Engelbert doelman af maar door miscommunicatie werd de bal toch nog knullig verspeeld. Een magere 1-0 stond op het bord toen het rustsignaal klonk.

Vroege tegentreffer

De 2e helft was nog maar net begonnen of de bal lag er aan de andere kant al in (na 40 sec). Middels een steekbal tussendoor werd Kevin vd Berg bereikt die beheerst de bal langs doelman Alwin Zwerver tegen de touwen schoof 1-1. Tot echt grote kansen kwamen beide partijen vervolgens niet. Totdat Rick van der Laan op de hakken ging staan van een tegenstander in de eigen 16. Een penalty volgde en werd benut door Dieke Daan van Engelbert 1-2 er stond toen 60 minuten speeltijd op de klok. Gelukkig gingen de kopjes bij de blauwhemden niet hangen er was per slot van rekening nog een half uur te spelen. Trainer Frank Konneman stuurde vlak na de 1-2 enkele frisse spelers het veld in. Good old Ronnie Medema, Michel de Graaf en Karsten Hoekzema maakten hun opwachting. het spelbeeld veranderde duidelijk in het voordeel van de thuisploeg na het inbrengen van deze verse krachten binnen de ploeg. Met het publiek als belangrijke 12e man, werd alles op alles gezet om de score om te buigen. Dit lukte uiteindelijk in de slotminuten. Eerst scoorde Ivan Milcovic zijn tweede van de middag in de 90e minuut en bracht beide ploegen weer naast elkaar 2-2. Vlak daarna blesseerde de rechtsback van Engelbert zich in een duel met Thijs Hoeksema moest hij met een bebloed hoofd het veld verlaten. Scheidsrechter Rozema trok voor deze behandeling en het ruime aantal wissels voldoende tijd bij wat de thuisploeg na 97 minuten speeltijd alsnog de volle winst opleverde. Via een goed opgezette aanval werd good old Ronnie Medema in stelling gebracht en wist met een schuiver tussen de benen door van doelman Helder de volle winst op de valreep veilig te stellen voor Middelstum 3-2.

Vlak voor de 3-2 voor de thuisploeg was Medema al dicht bij de winnende treffer.

De eerste punten van het seizoen zijn gelukkig nu binnen voor de equipe van trainer Frank Konneman. Hopelijk kan dit resultaat een positieve tendens zijn voor de eerst komende wedstrijden. Zaterdag speelt de ploeg in Veendam tegen nummer 3 op de ranglijst Veendam 1894. De Veendammers verloren dit seizoen nog geen enkele wedstrijd van de vier die men speelde.

Klik hier voor het fotoverslag van deze wedstrijd

Bron: Sportredactie Middelstum-info (7 oktober 2013) Foto's: Jaap van der Laan