Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Nacompetitie nog niet zeker voor blauwhemden

Ondanks 1-3 winst in Leens op FC LEO

Middelstum is nog steeds niet zeker van plaatsing voor de nacompetitie. Ondanks de 1-3 winst in Leens op FC LEO wordt de beslissing pas duidelijk na de laatste competitiewedstrijd komende zaterdag thuis tegen Noordwolde. Doordat ook Gorecht uit Haren "momenteel 1 plaats onder Middelstum staat met slechts 1 punt achterstand"  uitzicht blijft houden op de nacompetitie door de winst (0-2) vandaag tegen laagvlieger SGV. Bij winst komende week van de blauwhemden is de nacompetitie zeker bereikt, verliest de ploeg echter of speelt men gelijk dan is het resultaat van  Gorecht thuis tegen HS'88 van belang voor de equipe van Frank Konneman. Komende zaterdag (12 mei) zullen we het zeker weten of  het "toetje" na de reguliere competitie is bereikt.

Middelstum begon vanmiddag op het sportcomplex van Leens sterk aan de wedstrijd tegen FC LEO. Vooral in de eerste 10 minuten liepen de mannen van Jaap van der Ploeg achter de feiten aan op het veld. Voor de ploeg uit Leens stond er eigenlijk ook niets meer op het spel. Middelstum daar in tegen is nog volop in de strijd verwikkeld met Gorecht voor een plaats die recht geeft op het spelen van de nacompetitie. Het was vanaf het begin duidelijk dat de blauwe brigade onder leiding van Frank Konneman voor de volle winst zou gaan in Leens, om zodoende niet afhankelijk te hoeven zijn van andere ploegen in 3C. In de 2e minuut kreeg Erwin van der Laan een goede mogelijk door een voorzet van Martijn Poort in te koppen. De bal scheerde echter over de kruin van de Middelstum aanvaller waardoor zijn kopbal kracht miste om het doelman Roelof Bolt echt moeilijk te maken. Amper 4 minuten later kreeg Paul Venema namens Middelstum opnieuw kans om gevaar te stichten voor het vijandelijk doel. Uit een voorzet van Chiel Hoekzema knalde hij rakelings over. Het was duidelijk dat een treffer voor Middelstum niet lang meer op zich zou laten wachten. De vroege treffer kwam er ook. In de 8e minuut mocht Michel de Graaf halverwege de helft van FC LEO aanleggen voor een vrije bal. De spelverdeler in de ploeg van Konneman legde het leer loepzuiver op het hoofd van Paul Venema die snoeihard het leer achter doelman Bolt tegen de touwen kopte 0-1. Een betere start kun je eigenlijk niet wensen in een wedstrijd waarin winst een noodzakelijk is. Nadat de ploeg van Konneman in de eerste 10 minuten een duidelijk veldoverwicht had op de gastheren uit Leens kakte de ploeg wat in, en kwam het meeste "vertier" vanaf de kant. Beide trainers waren het meestal niet eens over de beslissingen van de leidsman, dit stak men dan ook niet onder stoelen of banken door steeds tegen elkaar te ageren. Het eerste gevaarlijke moment voor het doel van Alwin Zwerver kon worden genoteerd in de 11e minuut. Uit een corner van Gert Jan vd Ploeg kopte Rowan Rozema rakelings naast. Het spel golfde hierna wat op en neer zonder dat één van beide ploegen echt voor dreiging zorgden in beide doelgebieden. De gelijkmaker voor de thuisploeg kwam min of meer uit de lucht vallen. Uit een corner van FC LEO in de 24e minuut zag de verdediging er bij Middelstum niet goed uit waardoor Mart Buikema kon profiteren en zowaar de gelijkmaker kon aantekenen voor de ploeg uit Leens 1-1. Hierna creëerden zowel FC LEO als Middelstum nog wat kleine mogelijkheden voor de rust maar gescoord werd er niet meer tot aan de rust waardoor er een gelijke stand pronkte op het scorebord halverwege de wedstrijd.

Meer overwicht

Na de rust was het opnieuw de ploeg van Konneman welke het sterkste begon aan het vervolg van de wedstrijd. Het resulteerde in de 50e minuut in de 2e treffer voor de equipe van Konneman. Via een prima opgezette aanval van Middelstum over de linkervleugel tussen Chiel Hoeksema en Leon Milcovic. De voorzet welke hieruit volgde van Chiel Hoeksema werd bij de tweede paal hard en laag door Erwin van der Laan gepromoveerd tot doelpunt 1-2. Kort hierna kreeg Middelstum in de persoon van Leon Milcovic opnieuw een prima scoringskans. Een vrije bal nog op eigen helft werd door Michel de Graaf met de steun van de wind in de rug voor het doel gebracht van Roelof Bolt. Leon Milcovic kopte de bal rakelings over de deklat bij Bolt waardoor de definitieve genadeklap voor FC LEO al vroeg na rust uitbleef. Middelstum had een minuut later al op 1-4 kunnen staan als het vizier bij Milcovic wat scherper was geweest. In vrije positie gezet op een diepe bal van achteruit van Michel de Graaf kon Milcovic de bal niet achter doelman Bolt krijgen, de Leenster goalie lette goed op en wist zijn ploeg te behoeden voor een grote achterstand al vroeg in de tweede helft. De thuisploeg was zo nu en dan gevaarlijk voor het doel van Alwin Zwerver. Dezelfde Zwerver moest in de 56e minuut zijn kunsten vertonen onder de lat voor Middelstum. De Middelstum doelman deed zijn werk prima door een hard schot van Rick Oost prima te keren en Middelstum hiermee redde voor een gelijkmaker. Toch was het Middelstum dat vooral na rust liet zien waarom men op een hogere positie op de ranglijst staat dan de mannen van Jaap van der Ploeg. In de 61e minuut had de beslissing in de wedstrijd wederom kunnen vallen. Een toegekende vrije bal op zo'n 18 meter van het doel van doelman Bolt werd door Erwin van der Laan via de kruising naast het doel geschoten. De thuisploeg mocht ondanks de mogelijkheden die Middelstum had na de pauze van geluk spreken dat het na driekwart wedstrijd nog steeds mocht hopen op een beter resultaat. Nadat Rowan Rozema in de 65e minuut opnieuw uit een voorzet vanaf de rechtervleugel opnieuw niet de attent keepende Alwin Zwerver wist te passeren sloeg Middelstum vlak hierna definitief toe. Opnieuw was het Leon Milcovic welke aan de basis stond van de derde goal van zijn ploeg. Milcovic demarreerde opnieuw over de linkervleugel en was opnieuw zijn tegenstander kwijt, waarna hij bij de tweede paal opnieuw Erwin van der Laan bereikte die laag vallend koppend de bal voor de 2e keer deze middag achter doelman Bolt van FC LEO tegen de touwen werkte en Middelstum hiermee op een terechte 1-3 voorsprong zette. Na de derde treffer waren er voor beide ploegen nog wel enkele kleine mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer. Met de 1-3 eindstand won de ploeg welke hier vandaag ook het meeste recht op had.

Met Noordwolde zaterdag aanstaande als tegenstander heeft Middelstum het in dit thuisduel zelf in de hand of de nacompetitie wordt gehaald of niet. Bij winst is de equipe van Konneman zeker, bij ieder ander resultaat is men afhankelijk van wat Gorecht heeft gedaan tegen HS'88. Zaterdag 12 mei rond de klok van 16.30 uur weten we of Middelstum haar laatste wedstrijd van dit seizoen heeft gespeeld of niet. Voor de ploeg zou een grote opkomst van supporters een lekkere steun in de rug kunnen zijn in de wedstrijd tegen Noordwolde. De wedstrijd begint zaterdagmiddag 12 mei aanstaande om 14.30 uur op het sportcomplex aan de Coendersweg.

FC Leo - Middelstum 1-3 (1-1)

Paul Venema 0-1 (8); Mart Buikema 1-1 (24); Erwin van der Laan 1-2 (50); Erwin van der Laan 1-3 (68)

Middelstum: Zwerver; Frits Venema; Remminga; Oosterhoff; Paul Venema; Poort; Thijs Hoeksema (Boelema 77); Chiel Hoeksema; de Graaf; Milcovic (Gast 69); Erwin van der Laan (van Dijken 68).

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (5 mei 2012) Jan Lüürssen