Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum pakt verdiend punt bij koploper Groen-Geel

Na vier duels op rij te hebben verloren pakte Middelstum gistermiddag in Groningen tegen de koploper uit 3C Groen-Geel een verdiend punt. De equipe van trainer Frank Konneman kon deze opsteker goed gebruiken nadat men de laatste weken het geluk vaak niet aan hun zijde hadden gehad. Koploper Groen-Geel maakte geen enkele moment in de wedstrijd tegen de blauwhemden de indruk dat men bovenaan stond in de competitie, Middelstum bleef vrij gemakkelijk op de been ondanks dat men licht gehavend moest aantreden in Groningen. Met een klein beetje 'geluk' had Middelstum de Groninger ploeg nog meer pijn kunnen doen. De wedstrijd eindigde echter onbeslist, maar Middelstum voelde zich terecht na afloop de morele winnaar van dit duel.

Misschien heeft trainer Konneman zijn ploeg voorafgaande aan het duel met Groen-Geel het verslag wel laten lezen over de wedstrijd van de koploper in het bekerduel van afgelopen dinsdagavond tegen streekgenoot De Heracliden (5-2 winst). Vooral de laatste regel in dit verslag "Aanstaande zaterdag zal Middelstum op bezoek komen en zal er weer gewonnen worden" Het pakte even anders uit voor de ploeg van trainer Haan die zijn ploeg in 4 jaar tijd van de 6e naar de 3e klasse bracht.

Met Robin Stuitje in het doel voor de geschorste Alwin Zwerver, en Frits Venema op de backpositie voor de geblesseerde Klaas Remminga begon Middelstum op sportpark Corpus den Hoorn aan de ontmoeting tegen de koploper. Voor het eerste gevaar in de wedstrijd zorgden de gastheren uit Groningen. In de 11e minuut schoot de Haan uit een voorzet van Smit vanaf de rechtervleugel naast het doel van Stuitje. Vijf minuten later schoot Ludwig hard richting het doel van Middelstum, zijn schot werd door de verdediging geblokt maar belande voor de voeten van Hartlief van Groen-Geel, ook zijn inzet vloog ruim naast. Na het eerste kwartier kwam Middelstum steeds beter in de wedstrijd en probeerde men wat meer uit de verdediging te komen. Bij Groen-Geel speelde men achterin op lijn. Met een beetje meer nauwkeurigheid in de opbouw had Middelstum hier voor de rust al gebruik van kunnen maken, maar de ploeg van Konneman was vaak te gehaast waardoor men niet echt dreigend voor het doel van doelman Vogel kon verschijnen. Na 19 minuten verloor Groen-Geel één van zijn betere spelers tot op dat moment in de wedstrijd. Bij het gestrekt inkomen op een pass van achteruit gleed Ludwig van Groen-Geel hard door op Koen Wiersma, hij blesseerde zich zelf dusdanig dat hij het veld geblesseerd moest verlaten. Overigens ontving hij van de leidsman terecht de gele kaart voor zijn actie op Wiersma. Het spel golfde in de tweede kwart voor de rust wat op en neer. Beide doelman hoefden niet handelend op te treden in deze fase van de wedstrijd. In de 30e minuut werd doelman Robin Stuitje voor het eerst echt getest in deze wedstrijd. Op een hard schot van Postumus van Groen-Geel moest Stuitje gestrekt naar de korte hoek, hij klaarde de klus met een prima redding en hield voor de de blauwhemden het doel schoon. Middelstum moest wachten tot aan de 34e minuut. Een prima uitgevoerde counter over links werd op maat door Paul Venema voor het doel gebracht op de vrijstaande Ivan Milkovic. Milkovic hoefde alleen maar richting het doel te koppen om de 0-1 op het scorebord te zetten, maar kopte helaas naast het doel van doelman Vogel van Groen-Geel. Met de brilstand op het bord brak de rust aan na 47 minuten wedstrijd.

Ook in de tweede helft kon Groen-Geel haar koppositie niet waarmaken. Men mocht dan wel meer balbezit hebben dan Middelstum maar echt dreigend was men grote gedeeltes van de tweede helft niet voor het doel van Robin Stuitje. Het publiek moest tot aan de 17e minuut na de rust wachten alvorens de thuisploeg haar eerste echte kans kreeg. Uit een voorzet van de Haan vanaf links kon Smit ongehinderd richting het doel van Stuitje koppen. De bal had echter te weinig vaart en richting waardoor Stuitje simpel de bal kon vangen. Bij Middelstum begon het geloof op een goed resultaat steeds meer binnen de ploeg te komen. Nadat Ivan Milkovic in de 26e minuut na rust onderuit werd gehaald op zo'n 19 meter van het doel van doelman Vogel van Groen-Geel mocht men aanleggen voor een vrije bal. Koen Wiersma en Michel de Graaf gingen beide achter de bal staan. Uiteindelijk schoot Wiersma hard langs de muur van Groen-Geel en zag zijn geweldig schot in de rechterbovenhoek achter doelman Vogel tegen de touwen belanden 0-1. Een verrassing hing in de lucht. Maar zoals zo vaak ging het ook nu bij Middelstum vlak na de openingtreffer mis. Nog geen twee minuten later tekende Jansen aan voor de gelijkmaker. Had doelman Stuitje eerst nog op een kopbal van Jansen een prima redding gemaakt even later kopte dezelfde Jansen totaal vrijstaand wel tegen de touwen de 1-1 achter de kansloze doelman Stuitje van Middelstum. Met nog een kwartier op de klok ging Groen-Geel op zoek naar de winst. De ploeg uit Groningen drukte Middelstum wel steeds meer terug op eigen helft maar was slordig in de afwerking. Vlak voor tijd wisselde Frank Konneman Gast voor Koncārlovic. Niet lang naar de inbreng van Gast had hij zich onsterfelijk kunnen maken. In een counter diep in blessuretijd werd Gast over links weggestuurd, hij kreeg echter de bal niet goed voor het doel op de mee opgelopen Ivan Milkovic. Doelman Vogel lette goed op en kon de bal tot corner verwerken. De corner leverde niets meer op. Na bijna 50 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft blies de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een goed resultaat voor Middelstum die met de 1-1 uitslag als morele winnaar van het veld ging deze middag.

Komende zaterdag speelt Middelstum thuis tegen de nummer 5 op de ranglijst RWF. Voor Middelstum een onbekende ploeg die dit jaar voor het eerst uitkomt in de 3e klasse C. Het eerste fluitsignaal zal om 14.30 uur zijn op het sportpark aan de Coendersweg.

Groen-Geel - Middelstum 1-1 (0-0): 0-1 Wiersma (71) ; 1-1 Jansen (73)

Middelstum: Stuitje, van der Laan, Wiersma, Oosterhoff, Frits Venema, Boomsma, Koncārlovic (86 Gast), Poort, Paul Venema, Milkovic

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (4 november 2012) Jan Lüürssen