Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Middelstum opnieuw onderuit tegen Mamio

Laatste wedstrijddag competitie brengt de beslissing

Middelstum was afgelopen zaterdag opnieuw niet opgewassen tegen het Stad Groninger Mamio. De lappendeken zoals de ploeg ook wel genoemd wordt was net als in Middelstum ook nu in het thuisduel op sportpark "De Parrel" sterker dan de formatie van trainer Frank Konneman. De blauwhemden leden een 4-1 nederlaag en moeten derhalve tot aan de laatste competitiewedstrijd wachten of het puntenaantal van 31 voldoende zal zijn om zich te handhaven in de 4e klasse C.

Net als in het thuisduel tegen Mamio ontbrak het de ploeg van trainer Frank Konneman ook zaterdag aan beleving binnen de lijnen. Niet dat de blauwhemden op sportpark "De Parrel" geen kansen kregen in tegendeel. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers uit Middelstum. Karsten Hoekzema kopte al na 2 minuten uit een voorzet van Michel de Graaf rakelings over de deklat bij de doelman van Mamio. Niet veel later was het Koen Wiersma die uit een corner van Michel de Graaf ook over kopte. Na dit sterke begin zakte de ploeg ver terug en waren het de gastheren die de lakens uitdeelden binnen de lijnen. Na een kwartier wedstrijd kwam de ploeg van Peter Slijfer verdiend op voorsprong. Uit een corner vanaf de rechterkant liet de Middelstum verdediging zich verrassen. De bal werd kort richting eerste paal gelegd waar Devan Bolhuis zijn tegenstander liet wegdraaien en zag binnen schieten in de korte hoek 1-0. Voetballend was Mamio de bovenliggende partij zaterdag, en had Middelstum misschien wel het geluk dat de spelers van Slijfer meer met zichzelf onderling als spelers bezig waren dan met het spel op het veld waardoor men wat uit de wedstrijd leek te raken. In de 30e minuut kreeg Middelstum pas opnieuw een mogelijkheid om de stand weer in evenwicht te brengen. Uit een scrimmage voor het doel bij Mamio schoot Karsten Hoekzema op de paal. Vlak voor rust had Middelstum over geluk niet te klagen toen de bal vanaf een meter of 20 op de deklat boven doelman Zwerver spatte waardoor de rust bereikt werd met slechts een 1-0 achterstand.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld als voor de theepauze. Mamio voetbalend beduidend beter dan Middelstum dat vaak zeer slordig speelde na de rust. Een kwartier na rust verdubbelde de thuisploeg de score tot 2-0. Nadat Middelstum vlak voor deze tweede treffer nog alle geluk had dat de lat een eerdere treffer van de gastheren had voorkomen. Onverwachts kwam Middelstum na 78 minuten terug in de wedstrijd nadat Ivan Milkovic de aansluitingstreffer produceerde. Met een fraai lob passeerde hij de Mamio doelman waardoor de tussenstand op 2-1 kwam. Niet veel na deze aansluitingstreffer had Middelstum terug kunnen komen in de wedstrijd ware het niet dat de scheidsrechter een dubieuze beslissing nam. Nadat Karsten Hoekzema tot 2 keer toe werd vastgehouden en onderuit werd gemaaid gaf de scheidsrechter in plaats van een penalty een scheidsrechtersbal. Ook de bank van Mamio leek vreemd op te kijken van deze wel heel merkwaardige beslissing. Middelstum probeerde het daarna nog wel om de gelijkmaker te forceren maar kwam duidelijk kwaliteit te kort. Door wat meer vooruit te gaan spelen werd de achterste linie van Middelstum in de laatste 10 minuten vaker uitgespeeld waardoor de thuisploeg uiteindelijk kon uitlopen naar een 4-1 overwinning.

De overwinning voor Mamio was terecht in deze ontmoeting daarover was iedereen het wel eens na afloop. Toch had de wedstrijd na de dubieuze beslissing van de scheidsrechter wel of geen penalty geven heel anders kunnen aflopen. Middelstum krijgt komende zaterdag Godlinze op bezoek. Bij minimaal 1 punt speelt de ploeg komend seizoen opnieuw in de 4e klasse. Bij ieder ander resultaat is men afhankelijk van wat de andere ploegen onderin deze klasse doen. Steun aanstaande zaterdag de ploeg nog één keer dit seizoen. Ook voor vertrekkende trainer Frank Konneman zal lijfsbehoud een mooi afscheid zijn van Middelstum. Zaterdag rond de klok van half 5 weten we of die missie geslaagd zal zijn.

klik hier voor het fotoverslag van deze wedstrijd

Bron: Sportredactie Middelstum-info (6 mei 2014) Foto's: Jaap van der Laan