Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum na de winterstop nog ongeslagen

In de ontmoeting tegen Noordwolde gistermiddag heeft Middelstum opnieuw de volle buit binnen gehaald. Na een "slechte" wedstrijd twee weken eerder in Westerlee tegen de rode lantaarndrager waar men onnodig punten verspeelde (0-0) was het zaak voor de mannen van trainer Frank Konneman om vandaag de volle winst mee te nemen uit Noordwolde. Gelukkig lukte deze missie, en dat was maar goed ook, daar de achtervolgers onderin ook steeds maar punten blijven sprokkelen in deze competitie.

De gasten uit Middelstum begonnen de wedstrijd in Noordwolde maar matig. De blauwhemden werden met name afgetroefd op felheid in duels en kregen hierdoor geen grip op de wedstrijd. Het eerste kwartier was voor Noordwolde. Het sterke begin leidde tot 1 grote kans, waarbij de nummer 10 alleen op Zwerver af kon gaan maar faalde in de afronding (goede redding Zwerver). Na een kwartier begon de Noordwolder "storm" wat te luwen en kreeg Middelstum wat meer balbezit. Met veel bewegende mensen om spits Paardekoper heen werd de ploeg van Konneman meer en meer gevaarlijk voor het doel bij Noordwolde. Voornamelijk Michel de Graaf had het deze middag op zijn heupen en strooide met goede passes richting zijn medespelers. De Graaf stond ook aan de basis van het eerste doelpunt van de gasten uit Middelstum in de 30e minuut, hij bereikte middels een crosspass Frits Venema die vanaf de linker kant met een afgemeten voorzet broer Paul vond. Paul knikte simpel binnen 0-1 en bracht Middelstum aan de leiding in de wedstrijd. Ook Wessel Oosterhof kreeg na een pass van Michel de Graaf in de 35e minuut een grote kans. Waar hij oog in oog met de keeper van Noordwolde alle tijd had en wellicht zelf had moeten schieten legde hij de bal af, waarna de bal via een klutssituatie werd weggewerkt. Met een ruststand 0-1 werd de kleedkamer opgezocht door beide ploegen.

 

 

Stormachtig begin

De verwachting was dat Noordwolde in de 2e helft weer stormachtig zou beginnen, maar de storm bleef uit. Er was met name weinig creativiteit bij de thuisploeg voorin, waardoor men eigenlijk geen echt uitgespeelde kansen creëerden. Noordwolde ging wel iets meer pressing spelen, ondanks dat bleven de bezoekers uit Midddelstum de grip op de wedstrijd houden. Het spel van thuisploeg Noordwolde speelde Middelstum min of meer in de kaart, want er ontstond voor de bezoekers hierdoor meer ruimte. In de 55e minuut bereikte Michel de Graaf met een afmeten pass over ruim 30 meter Paul Venema. Venema controleerde de bal uitstekend, omspeelde de keeper en maakte koelbloedig 0-2 voor zijn ploeg. Het derde doelpunt na 70 minuten was een dubieuze. Wederom stond Michel de Graaf aan de basis met een lange vrije trap vanaf rechts. Hij bereikte Wessel Oosterhof. Wessel Oosterhof en de bal waren echter zeker een meter achter de lijn. De grens stond echter niet op lijn en kon het niet constateren. De bal kwam na Wessel kopbal en de dwarsligger uit bij Ivan Milkovic uit, die geconcentreerd afmaakte, 0-3.

Daarna had Middelstum nog 2 grote mogelijkheden om de score verder op te voeren via Milkovic en Hoekzema, maar deze faalden beide in de afwerking. Middelstum beleeft een goed begin van de 2e competitiehelft. 7 punten uit 3 wedstrijden. Hopelijk kan de ploeg van Konneman de ingeslagen weg vasthouden. Komende zaterdag speelt men thuis tegen nummer 5 op de ranglijst Lycurgus uit de stad Groningen.

Noordwolde - Middelstum  0-3 (0-1): Paul Venema 0-1 (30 min); 0-2 Paul Venema (55 min); 0-3 Milkovic (70 min)

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (3 maart 2013) Jan Lüürssen