Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Middelstum uit de top 3 na verlies tegen FC LEO

Middelstum verloor gistermiddag in haar laatste thuisduel  voor de winterstop van FC LEO uit Leens. Na ruim negentig minuten stond er een 1-2 eindstand op het scorebord in het voordeel van de gasten uit Leens. Door het verlies is Middelstum dat in de laatste weken reeds meerdere punten verspeelde uit de top 3 van de 3e klasse C verdwenen. Met nog 1 wedstrijd te spelen voor de winterstop (uit bij Noordwolde) lijken de blauwhemden "na een prima seizoenstart waarin de ploeg tot aan wedstrijd nummer 7 nog volop mee deed voor de eerste periode" de vorm wat kwijt te zijn. Het gemis van enkele vaste waarden binnen de ploeg van trainer Frank Konneman mag hierbij zeker worden genoemd. De oefenmeester van de blauwhemden moet iedere week opnieuw puzzelen met zijn opstelling. Voor Middelstum valt te hopen dat er na de winterstop weer enkele spelers terug kunnen keren in de "vaste" basis elf.

Ook in de wedstrijd tegen het hoog geklasseerde FC LEO uit Leens kon Middelstum niet aantreden met het op papier sterkste basiselftal. Hierdoor maakte Ronnie Medema gistermiddag hernieuwd zijn opwachting in het elftal van Frank Konneman. De oefenmeester van Middelstum kon (net als in de laatste weken) niet beschikken over een aantal vaste basisspelers binnen zijn ploeg. Het begin van de wedstrijd was deze middag voor de gasten uit Leens, die zo het leek net iets scherper aan deze ontmoeting begonnen. Tot echt gevaarlijke momenten zou de ploeg van trainer Jaap van der Ploeg niet komen in deze beginfase. Middelstum daar in tegen werd pas gevaarlijk na zo'n 25 minuten wedstrijd. Een goede pass van Michel de Graaf kwam uit bij Rudy van Dijken, die alleen op de keeper af kon gaan. Waar een rustige schuiver misschien verstandiger was geweest, schoot van Dijken de bal hard op de keeper. Middelstum kreeg na deze kans meer de overhand en dit resulteerde in een makkelijk gegeven strafschop in de 30ste minuut. Koen Wiersma bereikte in de 16 meter Rudy van Dijken die licht werd vastgehouden, naar de grond ging en een penalty toegewezen kreeg. Koen Wiersma schoot de penal feilloos in 1-0. Nog geen 5 minuten later stond het echter alweer gelijk. Ronnie Medema leverde de bal zo in in de verdediging bij een spits van Leo, hij kon alleen op Alwin Zwerver afgaan. Koen Wiersma kwam er nog tussen maar kon niet voorkomen dat de bal in het net verdween 1-1. Voor deze goal had Leo nog geen kansen gehad, alleen wat afstandsschoten van buiten de 16. Echt voetbal lieten beide ploegen gistermiddag niet zien op het Middelstumer hoofdveld, het had zo nu en dan meer weg van een partij vrijworstelen dan van voetbal. Veel harde duels werden dan ook uitgevochten. Michel de Graaf irriteerde zich aan de leidsman , en liet dit ook merken wat hem uiteindelijk een gele print opleverde. Tot aan de rust werd Middelstum nog enkele keren gevaarlijk. Pass van Martijn Poort op Thijs Hoeksema (Thijs die het in verdedigend opzicht moeilijk had en niet veel van zijn rushes langs de lijn kon laten zien), Thijs gaf vervolgens voor maar de bal ging na een kopbal van Paul Venema over. Op nog enkele afstandsschoten na van Rudy van Dijken en Paul Venema werd ook de thuisploeg niet echt gevaarlijk meer tot aan de rust.

2e helft

In het tweede bedrijf van de wedstrijd paste Frank Konneman enkele omzettingen binnen zijn team toe. Ronnie Medema bleef achter in de kleedkamer als gevolg van enkele omzettingen binnen de ploeg van Konneman. Klaas Remminga kreeg de opdracht om hun snelle rechtsbuiten onschadelijk te maken. Marten Hovenga Kwam in de ploeg voor Ronnie Medema, en kwam op rechts te spelen. Middelstum kreeg hierdoor iets meer grip op de wedstrijd en kreeg ook kansen. Een prima voorzet van Michel  de Graaf in de 60ste minuut schampte het hoofd van Thijs Hoeksema waardoor een prima mogelijkheid verloren ging. De gasten uit Leens deelden slechts enkele speldenprikjes uit, door hun relatief snelle spitsen weg te sturen maar deze zagen steeds een goed keepende Alwin Zwerver op hun weg. De grootste kans kwam in de 70ste minuut, toen Michel de Graaf Marten Hovenga bediende, Hovenga gaf voor op Martijn Poort maar de paal stond de 2-1 in de weg. In de 75ste minuut kwam Leo eruit en via goede pass vanuit het middenveld die hun spits (net ingevallen) bediende en alleen voor Alwin Zwerver niet twijfelde en de 1-2 scoorde.

Middelstum begon in de slotfase meer druk te zetten wat tevens leidde tot grote ruimtes op het veld. Van compact voetbal was geen enkele sprake meer (eigenlijk in de hele wedstrijd niet men hanteerde vaak de lange bal). Enkel via enkele afstandschoten werd Middelstum nog gevaarlijk (Martijn Poort/Marten Hovenga). Het verlies kwam hard aan bij de thuisploeg, en was zeker niet nodig geweest gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd deze middag.

De conclusie na deze wedstrijd lijkt te zijn dat Middelstum een aantal creatieve spelers voorin mist waardoor de ploeg niet het spel kan laten zien wat aan het begin van de competitie wel duidelijk zichtbaar was bij de ploeg van Frank Konneman. Aanstaande zaterdag volgt de uitwedstrijd in en tegen Noordwolde.
 

Uitslagen zaterdag 3 december 2011

Stand per 3 december 2011

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (4-12-2011) Jan Lüürssen