Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Duur puntverlies voor Middelstum tegen Eemsboys

De hoofdmacht van Middelstum is er gisteravond in de uitwedstrijd tegen Eemsboys niet in geslaagd de 3 punten waarop vooraf was gehoopt mee te nemen uit Delfzijl. De blauwhemden hadden van de misstap welke koploper CSVH eerder op de middag maakte tegen laagvlieger HS'88 (2-2) beter moeten benutten om de competitie nog enigszins spannend te kunnen maken. De blauwhemden bleven echter steken op een remise van 2-2, waardoor de achterstand op de koploper gehandhaafd bleef.

De beginfase van deze ontmoeting was duidelijk voor de gasten uit Middelstum welke reeds na 10 minuten de leiding namen in de wedstrijd. Via een prima diepte pass van Koen Wiersma op Leon Milcovic die op zijn beurt een afgemeten voorzet gaf op Rudy van Dijken. Van Dijken schoot beheerst achter de Delfzijlster doelman de bal onhoudbaar in de linker hoek 0-1. Een prima opsteker voor de ploeg van Frank Konneman in de beginfase van deze wedstrijd. Eemsboys werd vlak na deze openingstreffer gevaarlijk via een aanval over de rechtervleugel. Gelukkig was doelman Alwin Zwerver attent en kon met een redding op een schot in de korte hoek schade voorkomen voor Middelstum. In de 20e minuut verdubbelde Middelstum de voorsprong. Uit een vrijtrap vanaf een meter of 18 schoot Koen Wiersma voor de tweede keer deze middag het leer achter tegen de touwen en bracht de stand op 0-2 in de wedstrijd. Enkele minuten later (25e minuut) had Middelstum definitief de wedstrijd op slot kunnen gooien. Uit een vrijetrap van Rudy van Dijken belande de bal tegen de deklaat boven de Delzijlster doelman, waardoor de ploeg van oud trainer van Middelstum Bert de Vries vooralsnog in de wedstrijd bleef. Na een half uur kreeg van Dijken net als in de 10e minuut een opgelegde kans opnieuw uit een voorzet van Leon Milcovic, van Dijken faalde echter in kansrijke positie. Hierna liet men bij Middelstum de teugels wat vieren waardoor thuisploeg Eemsboys beter in de wedstrijd kwam. Voor de rust zou er niet meer worden gescoord en bleven echte kansen voor beide ploegen uit.

In de tweede helft liet Middelstum zich teveel mee slepen in het lage tempo van de thuisploeg. Toch was het de equipe van Konneman welke na de rust de eerste mogelijkheid had. Opnieuw stond Leon Milcovic aan de basis, maar de kans was opnieuw niet besteed aan van Dijken. Een kwartier na de rust kwam de thuisploeg onverwachts terug in de wedstrijd. Uit een toegekende penalty (de bal werd in de zestien tegen de arm van Koen Wiersma geschoten) Het buitenkansje werd verzilverd door de mannen van trainer Bert de Vries waardoor met nog een half uur spelen op de klok de stand 1-2 werd. Een kwartier voor tijd kwam Eemsboys op gelijke hoogte met Middelstum. Met een snelle dribbel werden twee verdedigers bij Middelstum gepasseerd en lag de bal na 75 minuut voor de tweede keer tegen de touwen achter doelman Zwerver 2-2. De eindfase van de wedstrijd was van beide zijden rommelig, gescoord werd er niet meer waardoor er na 90 minuten een 2-2 eindstand op het stond. Al met al een enorm zuur en bovenal onnodig gelijkspel.

Aanstaande zaterdag (7 april) speelt Middelstum thuis tegen koploper CSVH uit Hoogkerk. Voor Middelstum de kans om het "debacle" van Hoogkerk (9-0 verlies) weer proberen recht te zetten. Tevens zal bij winst de spanning aan de kop van de 3e klasse C hierdoor alleen maar weer stijgen. De thuisploeg hoopt op een grote supportersschare welke de thuisploeg zal steunen in deze belangrijke wedstrijd.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (01-04-2012) Archief Middelstum-info