Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum verdient meer tegen Zuidhorn

Middelstum verloor zaterdagmiddag in en tegen Zuidhorn met 2-1 na een wedstrijd waar volgens Middelstum-trainer Frank Konneman qua resultaat misschien wel wat meer had ingezeten.

Middelstum begon sterk aan het duel in Zuidhorn want de gasten kwamen na twee minuten al op een 1-0 voorsprong. Een pass van Paul Venema kwam bij Koen Wiersema terecht en die wist de bal te verlengen naar Ivan Milkovic, De spits bedacht zich niet en schoot de bal vervolgens snoeihard achter de Zuidhorn-doelman. Een prima opening vond Frank Konneman die zijn team het sterke Zuidhorn goed partij zag geven. ,,Door de snelle openingstreffer kregen we natuurlijk direct wat meer vertrouwen maar je kon wel zien dat Zuidhorn over meer individuele kwaliteit beschikte. Dat zorgde er in de 30e minuut voor dat Zuidhorn de gelijkmaker wist te scoren. Vanaf dat moment hadden we het lastige maar door goed keeperswerk van Jeroen Smit, die Alwin Zwerver verving, bleef het tot aan de rust 1-1. Na de thee begon Middelstum weer sterk en zag het er halverwege de tweede helft zelfs naar uit dat de bezoekers op een hernieuwde voorsprong zouden komen. Ivan Milkovic werd in het strafschopgebied van Zuidhorn namelijk onreglementair gestuit en de topscoorder van Middelstum nam zelf plaats achter de bal. Helaas voor de Middelstumers scoorde Milkovic niet zodat het vooralsnog bij een gelijke stand bleef.

De thuisploeg, die volgens Frank Konneman wel het betere van het spel had scoorde enkele minuten later wel de 2- 1 en hoe jammer de vertrekkende Middelstum-trainer dat ook vond, helemaal onterecht was het niet. ,,Toen wij de kans om op 2-1 te komen lieten liggen rook Zuidhorn zijn kans want mijn collega van Zuidhorn gaf eerlijk toe, als jullie op voorsprong waren gekomen dan hadden we het lastig gekregen. Daar had hij misschien wel gelijk in maar Zuidhorn beschikt gewoon over meer kwaliteiten dan wij en daarom was de zege misschien ook wel verdiend. Maar ik kan niet anders zeggen dat op grond van onze inzet en teamgeest een gelijkspel misschien wel terecht was geweest.

Bron: Ommelander Courant (4 december 2013)