Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Eerste winst in uitduel voor Middelstum dit seizoen

Middelstum heeft na de gewonnen wedstrijd afgelopen zaterdag in Roodeschool tegen Corenos (2-4) weer zicht op de kopgroep in de 4e klasse C. De blauwhemden veroverden hun eerste overwinning op vreemde bodem en staan momenteel met 12 punten uit 8 duels op een mooie 8e plaats met slechts 4 punten achterstand op nummer 3 op de ranglijst Mamio.

Het gaat de laatste weken steeds beter met de equipe van trainer Frank Konneman in de 4e klasse C van het zaterdagvoetbal. Na een stroeve start pakken de blauwhemden de laatste weken de nodige punten. In de laatste drie thuisduels verloor de ploeg niet 1 keer en pakte de volle 9 punten uit alle 3 de wedstrijden. Vandaag was het zaak voor de mannen van Konneman om ook eens een uitduel winnend af te sluiten iets wat dit seizoen nog niet was gelukt. Corenos uit Roodeschool leek hiervoor de uitgelezen tegenstander, de ploeg had voor deze ontmoeting slechts 6 punten vergaard (winst in thuisduels tegen Engelbert en Veendam 1894). Maar in een streekderby als deze speelt niet alleen kwaliteit een rol maar komt het vaak ook aan op vechtersmentaliteit.

Ondanks dat Middelstum meer voetbalende kwaliteiten binnen de ploeg heeft leek het er allesbehalve op dat de blauwhemden een gemakkelijke middag zouden gaan krijgen op het sportpark in Roodeschool. De thuisploeg kon in het eerste bedrijf van deze ontmoeting nog aardig meekomen met de gasten uit Middelstum. Toch keek men bij rust wel tegen een 0-2 achterstand aan. Eerst was het Ivan Milkovic die uit een corner doel wist te treffen (0-1) en vlak voor de theepauze kopte Koen Wiersma de 0-2 tegen de touwen. Bij het 2e doelpunt liepen de gemoederen bij de thuisploeg flink op dit omdat er flink geduwt en getrokken zou zijn bij dit 2e doelpunt van Middelstum. De leidsman had volgens eigen zeggen niets onregelmentairs gezien en keurde de goal van Wiersma derhalve goed. Met een comfortabele 0-2 op het scorebord werd er gerust door beide ploegen.

In de tweede helft waren de blauwhemden duidelijk de bovenliggende ploeg. De gasten in het blauw kregen een groot aantal kansen maar lieten het scoren na waardoor de wedstrijd tot aan het eind spannend bleef. Het dichtste bij de 0-3 was Koen Wiersma, maar deze zag zijn schot belanden op de deklat. Het venijn zat hem deze wedstrijd in de laatste 20 minuten. Bij Corenos kreeg men weer hoop op een beter resultaat toen Elwin Wezeman 20 minuten voor tijd de 1-2 tegen de touwen achter doelman Alwin Zwerver schoot. De hoop bij de thuisploeg zou al snel weer teniet gedaan worden toen Ivan Milkovic zijn 2e en Middelstum zijn 3e treffer van de middag tegen de touwen zag vliegen 1-3. In een poging om de wedstrijd alsnog te laten kantelen speelde Corenos alles of niets en nam meer risico achterin. De thuisploeg kreeg loon naar werken. Invaller Lars Baar bracht de spanning weer terug door de 2-3 te scoren. De hoop bij de thuisploeg op een beter resultaat was maar van korte duur toen Ivan Milkovic voor derde keer deze middag scoorde. Na knullig balverlies bij de thuisploeg tekende Milkovic met zijn 3e treffer van de middag voor de 2-4 wat tevens de eindstand zou worden in deze streekderby.

Frank Konneman van Middelstum was een tevreden man na afloop van dit belangrijke duel. Dit is een zeer belangrijke overwinning voor ons. Gezien het spelbeeld vind ik dat we ook verdiend hebben gewonnen. We speelden gemakkelijker dan Corenos en wisten vrij eenvoudig overeind te blijven. Dit is goed voor het zelfvertrouwen van de ploeg. We kunnen nu gelukkig weer naar boven kijken.

Komende zaterdag staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma voor Middelstum. De ploeg speelt dan in Uithuizen tegen UFC Noordpool. Opnieuw een echte streekderby waarvan de aftrap zal zijn om 14.30 uur op het Uithuizer sportpark.

Corenos – Middelstum 2-4 (0-2). Ivan Milkovic 0-1; Koen Wiersma 0-2; Elwin Wezeman 1-2; Ivan Milkovic 1-3; Lars Baar 2-3; Ivan Milkovic 2-4.

Bron: Sportredactie Middelstum-info / eemsmondsport.nl (4 november 2013) Foto’s: Jannes Klaassen