Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum pakt volle buit tegen Poolster

Gistermiddag vond op het sportpark in Middelstum de wedstrijd plaatst tussen de hoofdmacht van de plaatselijke VV en Poolster uit Spijk. De eerste ontmoeting in Spijk eindigde in een remise (1-1). Twee ploegen derhalve die basis van hun onderlinge treffen aan elkaar gewaagd zouden zijn deze middag. Middelstum had tijdens de winterstop net als de tegenstander van vandaag een aantal oefenwedstrijden afgewerkt maar beide ploegen hadden duidelijk last van wedstrijdritme wat terug te zien was op een moeilijk bespeelbaar veld.

De thuisploeg startte met een iets wat gewijzigde opstelling. Egbert Paardenkoper begon in de spits. Ivan Milkovic samen met Michel de Graaf daar iets onder. MIddelstum begon goed met verzorgd positiespel, maar ook met veel strijd. De iets andere speelstijl zorgde ervoor dat Middelstum de ballen voorin goed vast kon houden. Een verdienste van Paardenkoper, die een goede wedstrijd speelde. Poolster kwam er de eerste 20 min niet aan te pas. Dit leidde tot een aantal grote kansen voor Middelstum. Ivan Milkovic speelde toen hij alleen op de keeper af kwam de bal voor zich uit waardoor de keeper de bal makkelijk kon oppakken '100% kans'. Paul Venenema kopte net over de kruising na een goede vrije trap van Michel de Graaf. De enige kans die Poolster kreeg was ook direct raak. Na een pass vanaf links timede Koen Wiersma mis en kon Poolster spits van Dijk alleen op de keeper af en wist dit buitenkansje te verzilveren (0-1: 30 min). Middelstum kon in het laatste kwartier van de eerste helft geen vuist meer maken waardoor de gasten bij rust: 0-1 aan de leiding gingen.

Ook na de rust begon de thuisploeg sterk net als de beginfase van de wedstrijd lag het initiatief bij de ploeg van trainer Frank Konneman. Scherp, en met veel strijd en passie. Het resulteerde 2 minuten na de theepauze in een goal van Ivan Milkovic. Via een corner van Michel de Graaf, kopbal van Martijn Poort op de rand van de 16 waarmee Milkovic werd bereikt. Na één keer de keeper geraakt te hebben schoot Milkovic in de rebound nogmaals. Deze keer was het wel raak waardoor men al vroeg, de schade die opgelopen was in de eerste helft, gelijk had getrokken (1-1). Hierna kreeg Ivan Milkovic nog een enorme kans. Na een voorzet van Michel de Graaf mistte hij voor open doel. Na een uur werd de achterstand omgebogen in een voorsprong voor de thuisploeg. Wederom na een pass van Michel de Graaf werd Martijn Poort bereikt. Hij wist de bal via het hoofd bij Milkovic te brengen waarna Milkovic via de kluts met de keeper scoorde (2-1: 60 min). De krachten vloeiden daarna wat weg bij de mannen van Konneman. Poolster begon meer te drukken en kreeg via lange ballen wat kansen. Doelman Alwin Zwerver was echter constant scherp en pareerde de schoten die op zijn doel werden afgevuurd. Met nog een schot op de lat (vrije trap vanaf 20m) was Poolster het dichtst bij de gelijkmaker. Het bevrijdende fluitje van scheidsrechter van Traa klonk na wat blessuretijd om half 5.

Weer eens drie punten voor het vlaggenschip van Middelstum. Zeer belangrijke punten gezien de huidige positie op de ranglijst. Komende zaterdag gaat Middelstum op bezoek naar Oost-Groningen waar Westerlee de tegenstander zal zijn van de blauwhemden. Gezien de positie van beide ploegen op de ranglijst een belangrijke ontmoeting waarin men onderling het verschil zou kunnen gaan maken.

Middelstum - Poolster 2-1 (0-1): van Dijk 0-1 (20 min); 1-1 Milkovic (47 min); 2-1 Milkovic (60 min)

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (3 februari 2013) Jan Lüürssen