Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum in blessuretijd onderuit tegen Noordwolde

Middelstum heeft gistermiddag aan het thuisduel tegen Noordwolde geen punten weten over te houden. Ruim in blessuretijd moest de ploeg van Frank Konneman capituleren tegen de geel zwarten uit Noordwolde. De ploeg van oud Middelstum trainer Jacob Zwart won verdiend, al moest een toegekende penalty in blessuretijd zijn ploeg de winst bezorgen.

De wedstrijden tussen Middelstum en Noordwolde staan bekend als echte derby's. Voor beide ploegen was de wedstrijd op het Middelstumer sportpark van groot belang. Dat de thuisploeg geen "makkie" zou hebben aan de ploeg van Jacob Zwart, was ondanks dat zijn ploeg nog maar 4 punten had vergaard uit de voorgaande wedstrijden wel duidelijk. Noordwolde speelde in de voorgaande 4 duels al tegen 2 titelkandidaten " Lycurgus en De Heracliden" en verspeelde in deze beide wedstrijden 4 punten. Voor de trainer van de thuisploeg blijft het puzzelen dit seizoen, Middelstum speelde in deze prille competitie nog niet één keer in dezelfde samenstelling.

Onder leiding van scheidsrechter Vos begon de wedstrijd om 14.30 uur. De eerste mogelijkheid was er één voor de thuisploeg. In de 3e minuut liep Marijn Bosman prima weg bij zijn tegenstander. In plaats van de bal terug te leggen op de vrij staande Ivan Milcovic op de rand van het 16 metergebied schoot de blonde aanvaller van Middelstum van uit een onmogelijke hoek zelf op doel. De bal vloog voorlangs en het eerste gevaar voor het doel van doelman Havinga van Noordwolde was daarmee voorbij. Na deze kans al vroeg in de wedstrijd waren het de gasten uit Noordwolde die steeds beter in hun spel kwamen. Zonder zelf echt groots te spelen waren het de gasten die het spelbeeld bepaalden op het sportpark van Middelstum voor de rust. De ploeg van Jacob Zwart kreeg volop mogelijkheden om de score te openen. Al vroeg in de wedstrijd moest Alwin Zwerver met de voet redding brengen op een inzet van Benink, de Noordwolde aanvaller soleerde zonder ook maar een strohalm in de weg gelegd te worden door de defensie van Middelstum. Gelukkig was Zwerver wel bij de les en kon zijn ploeg vroeg in de wedstrijd behoeden voor een achterstand. Ondanks de waarschuwing die Middelstum kreeg leerde men schijnbaar niet van de fouten die er gemaakt werden met name in de opbouw leed de thuisploeg veel balverlies waarvan Noordwolde prima profiteerde. Een doelpunt voor de gasten kon dan ook niet uitblijven. Na ruim twintig minuten kwamen de bezoekers dan ook terecht op voorsprong. Opnieuw zag de verdediging bij Middelstum er niet best uit, op aangeven van Silvan Havinga kon Jermain Plassaer totaal vrijstaand de bal hard achter doelman Zwerver tegen de touwen knallen 0-1. Ook na de openingtreffer was Noordwolde de betere ploeg en had men de voorsprong voor de rust uit kunnen en moeten bouwen maar liet men dit ondanks de vele mogelijkheden die men kreeg na. Middelstum probeerde het vaak met afstandsschoten maar maakte het doelman Havinga van Noordwolde het niet echt moeilijk voor de rust. Met de 0-1 op het bord werd de rust bereikt.

Dubbele wissel

Frank Konneman wisselde in de pauze gelijk 2 man binnen zijn ploeg. Gijs van Aller kwam in de ploeg voor Paul Venema en Marijn Bosman werd vervangen door Jasper Gast. Tevens verhuisde Jeroen Boomsma door deze wissels naar het middenveld om zijn ploeggenoten voorin na de rust wat meer te ondersteunen. Ondanks de omzettingen bleef het spelbeeld nagenoeg dezelfde als voor de pauze. Middelstum creëerde wel wat meer kansjes in de wedstrijd, maar voor echt groot gevaar speelde de ploeg te voorspelbaar. Bij Noordwolde leek de spirit er na de pauze er ook wat meer uit te zijn. Pas in de slotfase leefde de wedstrijd weer wat op. Middelstum bracht A junior Anne Vaatstra in het veld voor Jeroen Boomsma een kwartier voor tijd. Uitgerekend de jongeling bij de thuisploeg bracht 9 minuten later met een fantastische goal " al was dit tegen de verhoudingen in" beide ploegen weer naast elkaar. Uit een corner vanaf links welke werd genomen door Ivan Milcovic bereikte de bal op maat de vrijstaande Vaatstra op de rand van de zestien bij Noordwolde. Vaatstra nam de bal in één keer en knalde hard maar loepzuiver het leer tegen de touwen achter de verbaasd kijkende doelman Havinga van Noordwolde 1-1. Met nog ruim 5 minuten op de klok leek de thuisploeg spekkoper deze middag te worden. Echter in blessuretijd ging het alsnog mis voor de blauwhemden. In een onoverzichtelijke situatie uit een corner voor het doel van Middelstum zou Koen Wiersma hands hebben gemaakt volgens arbiter Vos. De leidsman legde de bal onverbiddelijk op de stip in de 92e minuut. Vanaf elfmeter mocht Patrick Benink aanleggen. Bennink liet doelman Zwerver kansloos en bezorgde Noordwolde op de valreep alsnog de winst 1-2. Gezien het wedstrijdbeeld was de winst verdiend voor de gasten uit Noordwolde. Voor Middelstum waren de druiven er niet zuur om.

Met een hard schot vanaf randje 16 scoort Anne Vaatstra 6 minuten voor tijde de 1-1 voor Middelstum.

Komende zaterdag gaat Middelstum op bezoek in Groningen bij één van de getipte titelkandidaten. Om 14.30 uur speelt de ploeg van Frank Konneman dan tegen Lycurgus dat vorig seizoen nog op tweede klasse niveau uitkwam. Opnieuw een zware wedstrijd waarin Middelstum boven zichzelf zal moet uitstijgen om punten over te houden aan deze ontmoeting.

Middelstum - Noordwolde 1-2 (0-1): 1-0 Plassaer (21); 1-1 Vaatstra (84); Benink (90+2)

Middelstum: Zwerver, Wiersma, Bronsema, Oosterhoff, Venema (45 van Aller), Boomsma (75 Vaatstra), Koncârlovic, Poort, Hoeksema, Bosman (45 Gast), Milcovic.

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (30 september 2012) Jan Lüürssen