Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Middelstum verliest wedstrijd en eerste periode

Middelstum heeft vanmiddag op het eigen sportpark een pijnlijke 2-3 nederlaag geleden tegen het fysiek sterke Opende. Niet de wedstrijd alleen werd verloren door de blauwhemden, maar ook de eerste periode ging aan de neus van de Middelstumers voorbij. Men kwam gewoonweg kwaliteit en dadendrang tekort in deze wedstrijd, dat was de conclusie na ruim 90 minuten voetbal op het Middelstumer sportpark.

Opende doelman Eppie Pijpker  kon in de 7e minuut een prima schot van Middelstumer

Marijn Bosman nog net over de deklat tikken.

Net als in de bekerontmoeting afgelopen week tegen het Groninger Be Quick 1887 was ook de eerste helft van de thuisploeg vanmiddag niet bijzonder goed. De thuisploeg werd op een schot in de 7e minuut van Marijn Bosman na (doelman Pijpker kon de bal ternauwernood tot corner verwerken) amper gevaarlijk voor het doel van Opende. Een licht veldoverwicht mochten de mannen van trainer Frank Konneman misschien dan wel hebben gehad voor de theepauze, maar kansen creëerden de blauwhemden zich amper. Ook de gasten uit het grensgebied van Groningen en Friesland werden niet gevaarlijk voor het doel van Middelstum doelman Alwin Zwerver. Een vervelend moment voor de gasten speelde zich na een half uur wedstrijd af. In een kopduel met Koen Wiersma liep Opende speler Rick vd Veen een hoofdwond op, verder spelen was voor vd Veen niet mogelijk, hij moest zich door het ongelukkige voorval laten vervangen door Henk Veenstra. Tot aan de rust gebeurde er verder weinig opwindends binnen de lijnen, waardoor er met een "teleurstellende" brilstand op het bord aan de thee werd begonnen.

Verdedigingsfoutjes

De eerste kans na de rust was van de thuisploeg. Een voorzet vanaf de linkervleugel bereikte Ivan Milcovic bij de tweede paal voor het doel van Opende. Waar de Middelstum spits de laatste weken zo lekker de bal raakte schoot hij nu veel te zacht in. Een prima mogelijkheid om de thuisploeg op voorsprong te brengen al vroeg in de tweede helft liet de topscoorder in de ploeg van Middelstum jammer genoeg na. Vlak na deze goede mogelijkheid van de thuisploeg kregen de blauwhemden de deksel op de neus gedrukt. Het was Opende topscoorder Hendrik de Zwart die een fout in de verdediging van Middelstum persoonlijk afstrafte. Met een prima schot passeerde hij Alwin Zwerver in de 9e minuut na rust voor de eerste keer deze middag en bracht met zijn treffer de bezoekers met 0-1 aan de leiding. Al vroeg in de tweede helft kwam er voor de thuisploeg een lichte tegenvaller. Nadat eerst Leon Milcovic vanmiddag de wedstrijd door een liesblessure aan zich voorbij moest laten gaan, kon ook zijn jongere broer Ivan niet meer verder, en moest ook hij zich laten vervangen. Marten Hovenga kwam voor de geblesseerde Milcovic in de ploeg. Met het spel wou het echter niet vlotten bij de thuisploeg, en foutjes stapelden zich op. Toen na 16 minuten na de rust Opende ook nog eens op 0-2 kwam door een doelpunt van Klaas Graansma leek de wedstrijd al vroeg beslist te zijn in het voordeel van de bezoekers. Middelstum verloor steeds meer grip op de wedstrijd wat 4 minuten na de 0-2 leidde tot de 0-3 voor Opende. Opnieuw was het Hendrik de Zwart die zijn schot vanaf de rand van de zestien onder doelman Zwerver tegen de touwen zag vliegen. De wedstrijd leek daarmee definitief op slot te zijn gegooid door de ploeg van trainer Wierd Kuipers. Middelstum wenste zich echter niet zonder slag of stoot naar een nederlaag te laten spelen. In de laatste 15 minuten gooide de thuisploeg er nog een slotoffensief uit wat uiteindelijk in de 36e minuut de 1-3 opleverde.  Een prima pass van Rudy van Dijken werd door Martijn Poort verzilverd. Bij Middelstum ging men er in geloven dat er alsnog een goed resultaat te behalen viel deze middag. Toen weer 4 minuten (40e minuut) later op aangeven van Erwin van der Laan Thijs Hoeksema de 2-3 binnen werkte leek een gelijkspel steeds dichter bij te komen voor de thuisploeg. Maar in de resterende minuten kwam de ploeg van Konneman niet meer langszij en moest men uiteindelijk de overwinning laten aan de bezoekers.

Uitslagen 29 oktober 2011

Stand per 29 oktober 2011

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER

Bron: Sportredactie Middelstum-info (29-10-2011) Jan Lüürssen