Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
v.v. Middelstum weet "schade" te beperken tegen Mamio

Middelstum moest zaterdag in het duel tegen het stad Groninger Mamio het onderspit delven. Sinds 13 september  had de ploeg van Jan Jaap Zijlstra niet meer verloren, toen moest men haar meerdere nog erkennen in Poolster uit Spijk, daarna volgden enkel nog wedstrijden die winst of een gelijkspel opleverden.  De nederlaag die de equipe van Zijlstra vandaag moest slikken was er één die min of meer voorafgaande aan deze wedstrijd was ingecalculeerd.  Mamio strijd dit seizoen samen met Pelikaan S en Poolster om de prijzen. Twee ploegen zullen aan het einde van dit seizoen promoveren naar de derde klasse. Middelstum kon de "schade" gelukkig beperken tot het minimum en verloor slechts met 1-4.

Ivan Milkovic bleek deze wedstrijd jammer genoeg niet te kunnen spelen vanwege een enkelblessure die hij vrijdagavond op had gelopen; een flinke aderlating. Zijlstra moest daardoor noodgedwongen een aanpassing doen in de opstelling. Jasper Gast nam de positie van Milkovic in. Mamio heeft een goede ploeg en liet dit vanaf het begin van de wedstrijd op het Middelstumer sportpark ook zien. Er zit veel individuele kwaliteit binnen dit team dat niet voor niets hoog op de ranglijst staat. Met diverse individuele acties werd men keer op keer gevaarlijk voor het doel bij Alwin Zwerver. Al in de 4e minuut kwamen de stadjers op voorsprong via Yetin. Na een verkeerde pass van Oosterhof volgde een scherpe counter die na een korte voorzet vanaf rechts bij de eerste paal door Yetin werd ingetikt 0-1. Middelstum probeerde daarna wat aan te zetten maar kwam er het eerste half uur niet aan te pas. Mamio liep uit via enkele mooie individuele acties en scherpe aanvallen uit naar een 3-0 voorsprong (0-2 Ameral en 0-3 Sunger).

In het 2e bedrijf kwam Middelstum iets beter in het spel en creëerde zich een aantal kansen. Het vizier stond echter niet op scherp bij voornamelijk spits Dijkema. Toch scoorde thuisploeg Middelstum nog wel tegen. Via de voor Jasper Gast ingevallen Erwin van der Laan schoot in de 65 minuut raak uit een voorzet van Michel de Graaf 1-3. Er gloorde weer enige hoop op het sportpark aan de Coendersweg. De gasten uit Groningen geloofden het wel na de theepauze en spaarden hun krachten voor de ontmoeting tegen Pelikaan S die komend weekend op het programma staat. Helaas werd er slordig door de blauwhemden met de kansen om gesprongen. Mamio deed dit zorgvuldiger en liep in de 85 minuut nog uit naar 1-4.

Een uitslag die volledig terecht was en op zich nog magertjes uitviel mede doordat de gasten uit Groningen na de rust duidelijk gas terug namen.

Middelstum – Mamio 1 – 4 (0-3):  4. Yetin 0-1, 31. Ameral 0-2, 44. Sunger 0-3, 61. Erwin van der Laan 1-3, 68. Layeb 1-4.

Bron: Sportreadactie Middelstum-info (4 december 2014) foto's: Jaap van der Laan