Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Middelstum deelt gevoelige tik uit aan SC Scheemda

Middelstum heeft gistermiddag in haar eerste wedstrijd na de winterstop een prima resultaat geboekt uit bij SC Scheemda. Middelstum de nr 4 op de ranglijst voorafgaande aan deze ontmoeting trakteerde nr 2 SC Scheemda op eigen veld op een gevoelige nederlaag. De equipe van  trainer Frank Konneman zegevierde met 1-3 op sportpark D'oosterd in Scheemda, en is door dit resultaat geklommen naar de tweede positie op de ranglijst in de 3e klasse C.

Na een sterk begin van de thuisploeg die enkele keren gevaarlijk de aanval op zochten via Teuben, Koerts en Danny Blaauw, werd Middelstum in het eerste kwart van de wedstrijd veelvuldig tegen het eigen zestienmetergebied aan teruggedrongen. Waar de geel/groenen uit Scheemda heerlijk de combinatie hanteerden, moest men bij Middelstum goed bij de les blijven om niet al vroeg in de wedstrijd op achterstand te worden gezet. De vroege treffer waarop de thuisploeg hoopte kwam er na geklungel achterin bij Middelstum toch na 8 minuten wedstrijd. Een voorzet vanaf de rechtervleugel werd in de defensie van Middelstum niet goed verwerkt waardoor Robbin Blaauw in balbezit kwam ter hoogte van de penaltystip. De jongste van de gebroeders Blaauw wist wel raad met het buitenkansjes en gaf Doelman Alwin Zwerver van Middelstum het nakijken 1-0. De voorsprong was op dat moment zeker verdiend voor de thuisploeg op basis van het tot dan toe vertoonde spel. Na de vroege tegenslag voor Middelstum herstelde de ploeg van Konneman zich vrij snel. Men nam wat meer het heft in handen. Nadat Leon Milcovic in de eerste minuut van deze ontmoeting een kleine kans had laten liggen liet hij na 17 minuten wedstrijd zien waarom juist hij zo'n belangrijke speler is binnen zijn ploeg. Een diepe bal van Rudy van Dijken werd prima achter de verdediging van de Scheemders gelegd, Milcovic liep op snelheid de complete verdediging eruit bij de thuisploeg, en ronde beheerst af 1-1. Nog voor de theepauze (35e minuut) scoorde de topscoorder van de blauwhemden zijn en Middelstums tweede treffer van de wedstrijd. Ook bij deze treffer kwam de assist van Rudy van Dijken die over de linkerflank Leon Milcovic prima bereikte bij de tweede paal. De "goaltjes dief" van Middelstum was ook nu weer trefzeker en knalde het leer in de rechter benedenhoek achter doelman Florian de Wal tegen de touwen 1-2. Met de 1-2 voorsprong op zak zochten beide ploegen de kleedkamer op voor de rust.

Vol op de aanval

Bij aanvang van het tweede bedrijf werd al vroeg duidelijk dat de thuisploeg alles in het werk stelde om langszij bij Middelstum te komen. De ploeg van trainer Zantinga gooide het vol op de aanval en kreeg kansen. Voor Middelstum was het goed om te zien hoe doelman Alwin Zwerver zijn ploeg een paar keer behoede voor een snelle gelijkmaker. Zwerver had duidelijk zijn middag en redde op prima wijze, eerst op een schot van Arjen Teuben die de bal na een misverstand achterin zomaar via Wessel Oosterhof in kansrijke positie kreeg toegespeeld. Nog geen 4 minuten later moest de doelman van Middelstum een schot van Eltjan Tiggelaar onschadelijk maken, Zwerver redde prima maar kon de bal niet ver genoeg uit zijn doelgebied weg krijgen waardoor hij op het schot in de rebound van Robbin Blaauw opnieuw handelend moest optreden. Ook deze inzet werd uiteindelijk onschadelijk gemaakt door Zwerver waardoor Middelstum opgelucht adem kon halen. Door het vol op de aanval spelen van de thuisploeg ontstonden er grote gaten op het speelveld. Middelstum had 68 minuten de wedstrijd op slot kunnen en moeten gooien. Bij een counter van de blauwhemden kon Leon Milcovic alleen op doelman Florian de Wal afgaan, de anders zo trefzekere Milcovic strande echter op de sluitpost van Scheemda en verzuimde hiermee de wedstrijd definitief te beslissen. Maar amper een minuut later kreeg dezelfde Milcovic opnieuw in een identieke situatie alsnog de kans zijn ploeg definitief naar de winst te schieten, wederom faalde hij oog in oog met doelman de Wal.

Over en uit

Nadat Jasper Gast in de 78e minuut van de wedstrijd ook de trekker niet definitief overhaalde (Gast zag zijn schot de buitenkant van de paal rakelings naast gaan), was het uiteindelijk Leon Milcovic die de wedstrijd besliste in de 88e minuut van de wedstrijd. Met een prima actie over de linkervleugel bracht Milcovic zichzelf opnieuw in kansrijke positie. De kans die hij nu kreeg was misschien wel de moeilijkste van de 3 kansen welke hij na de rust had. Op fantastische wijze gaf hij doelman de Wal het nakijken hij passeerde de Scheemder sluitpost in de verre hoek en bracht met zijn 3e treffer van de middag de winst bij zijn ploeg 1-3.

Door de winst vandaag is Middelstum gestegen naar de 2e positie op de ranglijst. Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Marum op het programma. Gezien de weersvoorspellingen is het maar zeer de vraag of er dan wel gespeeld kan worden.

Voor een fotoverslag van deze ontmoeting klik HIER

Bron: Sportredactie Middelstum-info (29-01-2012) Jan Lüürssen