Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum boekt moeizame zege tegen Corenos

Middelstum is weer een stap dichter bij de nacompetitie gekomen vanmiddag door de wedstrijd tegen Corenos winnend af te sluiten. Op het sportpark aan de Coendersweg boekten de blauwhemden een zwaar bevochten winst op Corenos uit Roodeschool (2-1). Bij rust leidde de thuisploeg met 1-0. Een voorsprong die tot stand kwam door slecht verdedigingswerk bij de gasten uit Roodeschool . Erwin van der Laan knalde in de 44e minuut de bal tegen de touwen achter doelman Willem Duinkerken 1-0.  Na de rust was Corenos in het eerste half uur de gevaarlijkste ploeg en leek de gelijkmaker in de lucht te hangen.  Niet Corenos scoorde de gelijkmaker maar Middelstum verdubbelde de marge in de 76e minuut tot 2-0 door een treffer van Jasper Gast.  Corenos deed nog wel iets terug, het scoorde vlak voor tijd de 2-1 door Klaas Duinkerken. Ondanks de 5 minuten extra die de leidsman bijtelde aan blessuretijd lukte het de ploeg van Klaas vd Ploeg niet om alsnog een punt mee te nemen uit Middelstum en bleef de stand met 2-1 omgewijzigd.

De wedstrijd tussen Middelstum en Corenos begon niet zoals gebruikelijk om 14.30 maar een uur later door omstandigheden. Vlak voor aanvang moest Leon Milcovic welke zou starten in de basis zich afmelden bij zijn trainer. Milcovic was onvoldoende fit om aan de wedstrijd te kunnen deelnemen, zijn plaats werd ingenomen door Erwin van der Laan. Een kleine domper voor trainer Frank Konneman die Milcovic er vandaag graag bij had gehad. Pluspunt voor de thuisploeg was wel dat Alwin Zwerver en Wessel Oosterhoff en ook Thijs Hoeksema "na een aantal weken van afwezigheid" weer deel uit maakten van de basiself. Voor de thuisploeg was het zaak om de 3 punten in eigen huis te houden met het zicht op nacompetitie. Corenos moest eveneens voor de volle winst gaan om niet verzeild te raken in de nacompetitie voor degradatie naar de 4e klasse. Alle ingrediënten voor een spannende pot voetbal waren derhalve aanwezig vandaag op het Middelstumer sportpark.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was in handen van de thuisploeg die een aantal kleine mogelijkheden kregen. Zo vloog in de 4e minuut een schot van Michel de Graaf niet ver langs de staander bij Duinkerken naast. Een aantal minuten later moest Duinkerken op een schot van Thijs Hoeksema met de vuisten redding brengen om een achterstand te voorkomen voor de bezoekers uit Roodeschool. Het eerste gevaar bij het doel van Alwin Zwerver werd veroorzaakt door de Middelstum doelman zelf. Nadat Zwerver de bal wat knullig verspeelde bracht hij Wouter ten Harkel in scoringspositie. Het was maar goed dat Koen Wiersma achterin bij Middelstum goed oplette en met zijn voet redding bracht voor Zwerver die bijna de bezoekers hielp aan een voorsprong. Niet veel later kopte Frank Elzinga uit een voorzet van links rakelings naast. Het spel speelde zich gedurende grote gedeelten van de wedstrijd op middenveld af. Zo nu en dan werd één van beide ploegen eens een keer gevaarlijk. Erwin van der Laan schoot in de 24e minuut uit een voorzet van Michel de Graaf op de paal. Niet veel later kreeg Jasper Gast uit een voorzet van wederom de Graaf het hoofd niet goed tegen de bal en vloog deze voorlangs. Na nog een prima schot van Michel de Graaf "Duinkerken moest wederom met de vuisten redding brengen" en een kansje voor Anne Jan ten Harkel uit een voorzet van Rob Knot na leek de rust te worden bereikt met een brilstand op het scorebord. Maar net als in de wedstrijd vorige week tegen HS'88 scoorde Middelstum ook nu vlak voor de pauze. Tot 2x toe kreeg de verdediging van Corenos de kans om de bal die voor werd gegeven in de 16 weg te werken. In plaats dat er werd geroeid werd er behoorlijk geknoeid achterin waardoor Erwin van der Laan vanaf randje 16 hard uit kon halen en Middelstum alsnog in de 44e minuut aan de leiding bracht 1-0.

Met de wind in de rug begonnen de bezoekers uit Roodeschool met veel overtuiging en inzet aan het tweede bedrijf van de wedstrijd. Toch kon Middelstum de eerste kans na de rust noteren. Uit een voorzet vanaf de rechtervleugel van Erwin van der Laan kopte Jasper Gast in kansrijke positie rakelings naast. Na deze vroege kans van de thuisploeg nam Corenos het initatief meer over in de wedstrijd. Dreiging tot aan de zestien bij Middelstum van de bezoekers was er voldoende, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde het niet. De ploeg van Konneman kwam vooral in het eerste half uur na de pauze onzeker over. Op het moment dat Thijs Hoeksema gewisseld werd voor Martijn Poort kwam er weer wat meer rust binnen de ploeg. Middelstum begon voorzichtig aan wat meer de aanval te zoeken. Het leverde in de 76e minuut de tweede treffer op voor de thuisploeg. Uit een voorzet vanaf de vleugel vond Jasper Gast in eerste instantie doelman Duinkerken op zijn weg, maar in de rebound moest ook hij het antwoord schuldig blijven toen Jasper Gast opnieuw inschoot en de bal tegen de touwen zag belanden 2-0. Met nog ruim 10 minuten op de klok probeerden de gasten uit Roodeschool alsnog te strijden voor een beter resultaat, het sierde de ploeg van Klaas vd Ploeg die zich niet zomaar bij een nederlaag wou neerleggen. De verdiende "ere" treffer voor de bezoekers kwam er wel. Uit een voorzet vanaf de flank scoorde Klaas Duinkerken de 2-1. Dezelfde Duinkerken kreeg ruim in blessuretijd de kans om via het hoofd opnieuw te scoren maar zag zijn bal gestopt door Alwin Zwerver.

Door de winst vandaag blijft Middelstum zicht houden op plaats 4 die zoals het er nu uitziet recht gaat geven op het spelen van de nacompetitie. Komende zaterdag gaat Middelstum op bezoek naar FC LEO uit Leens waarna men op 12 mei de laatste competitiewedstrijd thuis afwerkt tegen Noordwolde.

Middelstum - Corenos 2-1 (1-0)

Erwin van der Laan 1-0 (44); Gast 2-0 (76); Klaas Duinkerken 2-1 (87)

Middelstum: Zwerver; Wiersma; Remminga (Rick van der Laan 24); Oosterhoff; Paul Venema; Frits Venema; Thijs Hoeksema (Poort 69); Chiel Hoeksema; de Graaf (Vaatstra 75); Gast; Erwin van der Laan.

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (28 april 2012) Jan Lüürssen