Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum doet zichzelf te kort tegen GVAV Rapiditas

Afgelopen zaterdag speelde de v.v. Middelstum tegen hekkensluiter GVAV Rapiditas uit Groningen. Na de winst een week eerder thuis tegen Westerlee (2-0) zouden er in de ontmoeting op Sportpark Kardinge eigenlijk 3 punten mee naar Middelstum moeten worden genomen om zo weer wat lucht en de aansluiting bij de middenmoot te krijgen in de 4e klasse C. Helaas werd de wedstrijd voor Middelstum afgesloten met een remise, waarmee de blauwhemden zich te kort deden tegen de nummer laatst op de ranglijst.

Trainer Jan Jaap Zijlstra moest in deze wedstrijd Paul Venema, Lars Bouma en Karsten Hoekzema missen binnen zijn selectie, het drietal werd vervangen door Benjamin Lochtenberg, Devan Bolhuis en Joris Visser. Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd hadden de bezoekers uit Middelstum een groot veldoverwicht en waren kansen voor de equipe van Zijlstra. Met name Dijkema en Milkovic kregen een paar goede mogelijkheden maar beide ontbeerden ze de scherpte om Middelstum op voorsprong te zetten. Daarbij had de ploeg tevens nog de pech dat er een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel voor de rust "wat het zeker niet was" en had men een penalty moeten hebben na een overtreding op Dijkema binnen de beruchte lijnen. Maar volgens de leidsman was de overtreding buiten het zestienmetergebied. Thuisploeg GVAV Rapiditas speelde voornamelijk de lange bal, maar dat zorgde nauwelijks voor gevaar. De gastheren mochten dan ook van geluk spreken dat er bij rust een brilstand op het scorebord stond.

De 2e helft begon waar de eerste eindigde. Middelstum dat ver vooruit speelde en een afwachtend GVAV dat met lange ballen probeerde een uitbraak te forceren. Middelstum had in de 60e minuut op voorsprong moeten komen. Na een corner van de Graaf legde Oosterhoff de bal panklaar voor Dijkema die op 3 meter van de doellijn de bal simpel binnen kon werken. Dijkema faalde echter jammerlijk door de bal over het doel te schieten. Middelstum zette alles op alles om een overwinning uit het vuur te slepen en begon wat slordiger te spelen hierdoor. Mede door het onverzorgde spel van de blauwhemden kwam GVAV iets beter in de wedstrijd. Men creŽerde enkele kansen, maar hun schoten uit de 2e lijn misten het doel. Pas in de 80e minuut kwam Middelstum op voorsprong. Bij een terugkomende bal na een corner wist Ivan Milkovic behendig met een achterwaartse kopbal de keeper te verschalken en zette daarmee zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Lang kon Middelstum niet genieten van deze voorsprong deze voorsprong want 5 minuten later (85e minuut) stond het alweer gelijk. De thuisploeg mocht een vrije trap nemen. De bal werd voorgegeven waarbij er niet werd opgelet bij Middelstum op de mee opgekomen verdediger Schriemer van GVAV die simpel de bal achter doelman Alwin Zwerver tegen de touwen werkte 1-1. De wedstrijd leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel. Totdat Michel de Graaf een vrije trap op de rand van de 16 in de 90e minuut op schitterende wijze (in de kruising) binnenschoot en hiermee Middelstum op een verdiende 1-2 voorsprong zette. Toch ging Middelstum niet met de winst aan de haal. In de allerlaatste minuut wordt er balverlies geleden op het middenveld bij Middelstum. De bal werd opgepikt door een middenvelder van GVAV. Deze geeft een pass op maat over de verdediging van Middelstum. Alwin Zwerver kwam goed uit, blokte de bal nog maar de bal kwam terug bij Hamersma die nog in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de gelijkmaker op het bord bracht voor de thuisploeg 2-2.

Een enorm zuur gelijkspel voor Middelstum dat in het zicht van de haven belangrijke punten liet liggen in Groningen. Komende zaterdag is Middelstum vrij. Een week later (11 oktober) gaat men op bezoek in Hoogezand bij promovendus HS'88.

GVAV-Rapiditas-Middelstum 2-2 (0-0): 80. Milkovic 0-1, 85. Schriemer 1-1, 90. De Graaf 2-1, 90+1. Hamersma 2-2.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (1 oktober 2014) Foto's: Archief