Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum wint ondanks matige eerste helft van GEO

De hoofdmacht van de v.v. Middelstum heeft de aansluiting met de middenmoot in de 4e klasse C  bereikt. In een meer spannend dan hoogstaande wedstrijd werd er met 2-1 gewonnen van GEO uit Garmerwolde. De bezoekers uit Garmerwolde waren voor de pauze de toonaangevende ploeg maar vergaten afstand te nemen van thuisploeg Middelstum waardoor er slechts met 0-1 op het scorebord werd gerust. Na de rust tapte de thuisploeg uit een ander vaatje en wist men door treffers van Ivan Milkovic en Thijs Hoeksema alsnog na 90 minuten de volle winst binnen te slepen 2-1.  Door dit resultaat staat de equipe van trainer Frank Konneman inmiddels op plaats 8 op de ranglijst.

Waar Middelstum in de afgelopen weken telkens aardig begon aan de wedstrijd was dit vandaag op het Middelstumer sportpark zeker niet het geval bij de thuisploeg. Op het moeilijk bespeelbare veld (de gemeente had er nogal wat zand op gestrooid) was goed combineren nauwelijks mogelijk. Het geven van lange passes door de lucht was echter ook lastig vanwege de sterke wind. GEO probeerde met de lange bal telkens hun sterke spits te bereiken en Middelstum kreeg geen grip op de veel van positie wisselende middenvelder van de gasten uit Garmerwolde. De eerste kans voor de bezoekers ontstond al snel naar een lange ingooi die niet goed werd ingeschat door de verdediging van Middelstum. De bal werd gedragen door de wind en ging over de verdediging heen. De 1 op 1 kans werd echter niet verzilverd. Middelstum speelde niet goed, weinig beweging, slechte inspeel passes en ga zo maar door. GEO werd na een kwartier spelen wederom gevaarlijk via een bal die ook weer werd gedragen door de wind. Een lange pass belandde met wat fortuin voor thuisploeg Middelstum tegen de lat, doelman Zwerver en zijn verdediging kwamen met de schrik vrij. GEO kwam na 35 minuten wedstrijd op voorsprong middels een voorzet van rechts die werd verlengd kwam met wat geluk bij Bart van der Tuuk terecht, hij stond al half ingedraaid en kon eenvoudig om Wessel Oosterhof heen draaien en afmaken0-1 doelman Zwerver was kansloos op dit schot. Middelstum deelde vervolgens in de laatste 10 minuten voor de rust wat speldenprikjes uit via onder andere Ivan Milkovic (1 op 1 op de keeper, maar speelde de bal te ver voor zich uit), schoten van Anne Vaatstra en Thijs Hoeksema, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet meer voor de theepauze waardoor de gasten uit Garmerwolde bij rust terecht met een 0-1 voorsprong de kleedkamers mochten opzoeken.

In de 2e helft zou er bij Middelstum echt uit een ander vaatje getapt moeten gaan worden iets wat uiteindelijk ook gebeurde. Middelstum speelde in de 2e helft verder van het eigen doel af, er was meer beweging, en er werd sneller druk gezet. Ivan Milkovic maakte halverwege de tweede helft de 1-1 op aangeven van Karsten Hoekzema liet hij doelman Oscar Helsinga van GEO kansloos. Een keurige goal van Milkovic die zijn totaal hiermee alweer op 6 treffers brengt dit seizoen. De 2-1 werd gemaakt door Thijs Hoeksema die werd bereikt door Michel de Graaf. In een situatie 1 op 1 met doelman Helsinga bleef Hoeksema kalm en maakte hij beheerst af in de linker benedenhoek 2-1. De bezoekers uit Garmerwolde hadden in de 2e helft niet heel veel meer in de melk te brokkelen en werden enkel uit een aantal counters nog gevaarlijk.

Thijs Hoeksema tikt hier de 2-1 binnen voor zijn ploeg en bezorgd Middelstum opnieuw 3 punten..

Na afloop tevreden gezichten in het Middelstum kamp. Geen beste eerste helft van Middelstum maar met de inzet na rust kan trainer Frank Konneman tevreden zijn. In de laatste 4 duels werden er maar liefst 9 punten behaald (3 thuisoverwinningen). Komende zaterdag speelt Middelstum uit in Roodeschool tegen Corenos. Voor de blauwhemden zou het mooi zijn als men dan de eerste uitoverwinning van dit seizoen in de boeken kan schrijven.

Klik hier voor het fotoverslag van deze wedstrijd

Bron: Sportredactie Middelstum-info (28 oktober 2013) foto's: Jaap van der Laan