Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
v.v. Middelstum verliest voor de 4e keer op rij niet
 
De hoofdmacht van de v.v. Middelstum heeft zaterdag opnieuw punten aan het totaal weten toe te voegen. De equipe van Jan Jaap Zijlstra speelde op het eigen sportpark gelijk tegen de zaterdag tak van het Stad Groninger Be-Quick met 2-2. Een prima prestatie als men in ogenschouw neemt dat de thuisploeg met bijna een compleet nieuwe voorhoede speelde tegen de stadjers.

 

Na 6 competitiewedstrijden staan de blauwhemden van Middelstum op een keurige 5e positie op de ranglijst in de vierde klasse C. Nadat men in de beide eerste competitieduels (Pelikaan S en Poolster) de punten aan de tegenstanders moest laten pakt de ploeg van coach Zijlstra de draad steeds beter op. Zaterdag moest de Middelstum trainer bijna een compleet nieuwe voorhoede de wei in sturen door het ontbreken van Ivan Milkovic (moest werken) en Siebrand Dijkema (geblesseerd) en ook Marco Bos moest verstek laten gaan vanwege ziekte. Het beloofde vooraf een spannende aangelegenheid te worden gezien de positie van beide ploegen op de ranglijst.

In een zwak eerste openingskwartier van de thuisploeg kregen de bezoekers drie prima mogelijkheden om de score te openen op het Middelstumer sportpark. Gelukkig vergat de ploeg uit Groningen de trekker over te halen om zo al vroeg aan de leiding te komen. Na 30 minuten kwam Be-Quick alsnog op voorsprong. Binnen de beruchte lijnen werd Holstein van de bezoekers onrechtmatig tegen gehouden door Lars Bouma. De scheidsrechter was resoluut in zijn beslissing en legde de bal op de stip. Dezelfde Holstein liet doelman Alwin Zwerver vervolgens kansloos en bracht de bezoekers aan de leiding 0-1. Voor Middelstum was jongeling Benjamin Lochten vlak daarna het dichtste bij een treffer. Zijn schot verdween echter net over de deklat bij doelman Stuut van Be-Quick. Toch zou de thuisploeg in het laatste kwartier voor rust nog tweemaal het net weten te vinden. Na een prima dieptepass van Lars Bouma op  Karsten Hoekzema in de 40e minuut was het Hoekzema die op prima wijze de thuisploeg aan de gelijkmaker hielp 1-1. Het tweede doelpunt kwam min of meer verrassend tot stand. In de 44e minuut legde Michel de Graaf vanaf een meter of 25 vanaf het doel van Stuut aan voor een schot. De doelman van de gasten uit Groningen verkeek zich op het schot en zag tot zijn grote schrik de bal net langs de doelpaal achter zich tegen het net ploffen waardoor Middelstum met een voorsprong van 2-1 de rust in kon gaan.

Na de rust had Middelstum zichzelf al in eerste kwartier in veiligheid kunnen schieten. De beste mogelijkheid hiervoor kreeg Karsten Hoekzema na een prima voorzet van Joris Visser vanaf de flank schoot de jongeling in kansrijke positie net naast. Hierna volgende er nog een aantal halve kansjes, maar de thuisploeg zag helaas geen kans om er één van te verzilveren waardoor het spannend bleef. Na het eerste kwartier kregen de bezoekers wat meer grip op de wedstrijd en moest Middelstum wat meer inzakken. Het leverde na ruim 60 minuten de gelijkmaker op voor de ploeg uit Groningen. Uit een vrije trap vanaf de rechterkant door Joost Odding kopte invaller Ton Lammers geheel vrijstaand in de zestien de bal achter doelman Alwin Zwerver tegen de touwen 2-2. In de slotfase waren de bezoekers uit Groningen nog het dichtste bij een overwinning maar bleef dat Middelstum dat vandaag met veel inzet speelde gelukkig bespaard. Gezien het wedstrijdverloop was de remise op het sportpark van Middelstum een goede afspiegeling van de wedstrijd.

Komende zaterdag gaat Middelstum op bezoek bij Corenos uit Roodeschool. Een echte derby waarin niet alleen de voetbalende capaciteiten belangrijk zullen zijn maar ook de inzet van beide ploegen.

Middelstum - Be Quick 1887 2-2 (2-1): 0-1 Holstein (30); 1-1 Hoekzema (40); 1-2 De Graaf (44); 2-2 Lammers (60)

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd KLIK HIER

Bron: Sportredactie Middelstum-info (28 oktober 2014) Foto's: Jaap van der Laan