Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Middelstum doet het goed in 3e klasse C

Blauwhemden houden uitzicht op topklassering


Middelstum heeft gistermiddag op het eigen sportpark ook de 2e wedstrijd na de winterstop weten te winnen. Marum kon met lege handen terug naar het westerkwartier na 90 minuten voetbal. Op een onrustig kwartier aan het eind van de eerste helft na heerste de thuisploeg en was de 2-0 winst verdiend. Door de winst vandaag heeft Middelstum een klein gaatje geslagen met de ploegen onder zich. Koploper CSVH maakte ook geen fout waardoor de voorsprong op Middelstum bleef bestaan.

Het was al weer een week of wat geleden dat er gevoetbald werd voor de competitie. Middelstum had voorafgaande aan dit duel vorig week nog geoefend tegen eersteklasser PKC. De ploeg van trainer Frank Konneman verloor dat duel wel met 3-1, maar had er wel moed uitgeput in aanloop na deze wedstrijd toe. Middelstum trainer Frank Konneman had vandaag opnieuw geen gemakkelijke opgave om een elftal op de mat te krijgen door een hand vol afwezigen bij de thuisploeg. Klaas Remminga ontbrak bij de thuisploeg, waardoor A-junior Rick van der Laan zijn opwachting mocht maken bij de hoofdmacht van Middelstum. Tevens ontbraken Thijs Hoekzema en de twee langdurig geblesseerden Marijn Bosman en Ivan Milcovic die hoogstwaarschijnlijk dit seizoen helemaal niet weer in actie zal komen voor de blauwhemden. Ondanks dat het elftal van Konneman gehavend aan de wedstrijd begon ondervond men hier klaarblijkelijk weinig hinder van.

De gasten uit Marum zorgden in de 1e minuut van de wedstrijd voor het eerste gevaar in deze ontmoeting. Uit een voorzet van Erwin Bandringa vanaf de rechtervleugel kopte Wilco Elshof de bal rakelings over de deklat van Alwin Zwerver. In de 10e minuut leken de gasten uit het westerkwartier op voorsprong te komen. Een diepe bal belandde bij de in buitenspelpositie staande Anton Wensink die prima afspeelde naar Wilco Elshof de assistent scheidsrechter van Middelstum had al geruime tijd zijn vlag omhoog, maar pas nadat de leidsman al naar het midden had gewezen keurde hij alsnog de treffer van Marum af. De vrije bal welke hierop volgde werd door de thuisploeg goed benut. Een lange bal over de linkervleugel kwam terecht bij Leon Milcovic die een prima pass aflegde naar de mee op gekomen Jasper Gast. Gast wist met een prima schot doelman Jacob Beimers het nakijken te geven en zette hiermee zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Op wat kleine speldenprikjes na van de mannen van trainer Hilberts bleef zijn ploeg ongevaarlijk voor de defensie van Middelstum. In de 27e minuut was het opnieuw raak voor de blauwhemden. Op een prima steekpass van Jasper Gast was het deze keer Michel de Graaf die met een mooie stiftbal voor de tweede keer deze middag doelman Beimers het nakijken gaf 2-0. Hierna leek het er bij de thuisploeg op dat de tweede treffer eerder beklemmend dan bevrijdend had gewerkt, en was het Marum dat Middelstum steeds verder terugdrong op eigen helft. Met het nodige geluk bleef de ploeg van Konneman op de been en kon men met een 2-0 voorsprong de kleedkamer op zoeken voor de thee.

Niet meer in gevaar

Na de rust werd er verwacht dat Marum vol op de aanval zou gaan spelen om zodoende met de druk die er een kwartier lang voor de theepauze was de aansluitingtreffer te forceren. In plaats van dat de gasten gevaarlijk werden was het de thuisploeg die na een kwartier in het tweede bedrijf het verzuimden om de gasten uit Marum definitief de nekslag toe te dienen. Leon Milcovic die anders zo trefzeker is voor Middelstum kreeg hiervoor een tweetal 100% kansen, maar de topscoorder van Middelstum had kennelijk zijn dag niet, en stuitte even zo vele keren op de overigens prima keepende doelman Beimers die zijn ploeg vooralsnog in de wedstrijd hield. Ook na deze twee riante mogelijkheden bleef Middelstum het beste van het spel houden. Doelman Zwerver hoefde er zelden aan de pas komen, en wanneer dat wel het geval was pakte de sluitpost van Middelstum de ballen prima. Marum kon er maar weinig tegenover stellen deze middag. Op basis van een kwartier redelijk voetbal kun je in principe ook geen aanspraak maken op de winst. Nog een opvallend moment was de blessure van scheidsrechter Wagenaar die vlak voor tijd onderuit ging. In eerste instantie leek zijn blessure veel weg te hebben van een zweepslag, maar gelukkig kon de man met veel pijn en moeite de wedstrijd uit fluiten, zodat na 90 minuten voetbal er een terechte winnaar uit deze ontmoeting kwam, namelijk thuisploeg Middelstum.

Door de winst vandaag blijft de ploeg 2e op ranglijst, en zag het de concurrentie punten morsen waardoor er een klein gaatje is ontstaan met de ploegen vlak onder zich. Aanstaande zaterdag volgt er opnieuw een thuiswedstrijd voor Middelstum, dan komt Glimmen "dat vandaag met maar liefst 6-1 won van SC Scheemda" op bezoek. Een interessante ontmoeting met een blik op de ranglijst waarin in Middelstum 2e en Glimmen 6e staat beloofd het een pittige wedstrijd te worden voor de mannen van Frank Konneman.

Voor een fotoverslag van deze ontmoeting klik HIER

Bron: Sportredactie Middelstum-info (26-02-2012) Jan Lüürssen