Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Middelstum revancheert zich in en tegen Opende

Middelstum heeft gistermiddag in Opende zich prima gerevancheerd voor de thuisnederlaag welke de ploeg eind oktober vorig jaar tegen laagvlieger vv Opende opliep (2-3). De mannen van trainer Frank Konneman wonnen simpel met 1-4. Een helft lang kon de thuisploeg nog redelijk meekomen met de blauwhemden van Middelstum, maar na de rust werd de "overmacht" de ploeg van trainer Wierd Kuipers te veel.

Opende is een ploeg die vooral met veel fysiek geweld speelt, en loert op de counter, waarmee ze vaak gevaarlijk zijn door de snelheid die ze voorin hebben. Dit valt te ontregelen door vooral combinatievoetbal te spelen en snel druk te zetten en dit lukte de equipevan Konneman het eerste kwartier goed. Opende kwam er absoluut niet aan te pas. Middelstum werd al snel gevaarlijk via Rudy van Dijken en Leon Milcovic die het spitsenkoppel vormden. Rudy van Dijken stuitte bij een afvallende bal echter op  keeper Eppie Pijpker, Leon Milcovic schoot op de keeper na een combinatie met Martijn Poort in de zestien. Middelstum moest al snel 2 keer wisselen. Klaas Remminga had een enkelblessure nadat hij zich verstapte en Thijs Hoeksema kreeg last van de knie naar een charge van een tegenstander (wat regelmatig gebeurde, getuige de complete Friesevlag welke duidelijk zichtbaar was op het been van Martijn Poort). Rudy van Dijken raakte na 20 minuten de buitenkant van de paal, na een mooie aanval over een aantal schijven via de rechterkant (voorzet Michel de Graaf). Zonder dat Opende gevaarlijk was geweest in de eerste helft scoorde Leon Milcovic in de 37e minuut de 0-1 nadat hij alleen op de keeper Pijpker afging na een voorzet van Michel de Graaf. Na dit doelpunt ging Middelstum mee in het tempo van Opende, en werd de thuisploeg via de counter enkele keren gevaarlijk. Via een scrimmage voor het doel van Zwerver kwam de bal voor de voeten van de spits Veenstra van Opende. Veenstra omspeelde doelman Alwin Zwerver, maar trainer Konneman zag tot zijn opluchting dat Wessel Oosterhoff en Koen Wiersma snel terug waren gekomen en zich voor de bal gooiden, het verdedigingskoppel wist hierdoor de aansluitingstreffer te voorkomen. Met een 0-1 voorsprong zochten beide teams de kleedkamer op voor de rust.

2e helft

Opende begon zeer opportunistisch aan de 2e helft. Telkens werd de lange bal gespeeld, waarna enkele hachelijke momenten voor het doel van Middelstum ontstonden. Doelman Alwin Zwerver stond echter telkens in de weg. Na een kwartier in het tweede bedrijf  begon Middelstum meer grip op het spel te krijgen. Michel de Graaf vond via de lange bal Anne Vaatstra die keurig de keeper passeerde in de rechterhoek en Middelstum hiermee in de 67e minuut op een 0-2 voorsprong bracht. Het was voor de pas 16 jarige jongeling in de ploeg van Middelstum zijn eerste doelpunt in het shirt van de hoofdmacht. Na de 0-2 werd de wedstrijd steeds grimmiger, en werden er aan de kant van Opende steeds meer overtredingen gemaakt. De derde goal viel na een goede dieptepass van Wessel Oosterhoff die Michel bediende. De Graaf drukte slim zijn tegenstander weg en rondde beheerst af 0-3. Er volgden nog een aantal opgelegde mogelijkheden voor Rudy van Dijken en Martijn Poort die oog in oog met Eppie Pijpker misten. Koen Wiersma besliste uiteindelijk de wedstrijd door 1-2tje aan te gaan met de doelman van de tegenpartij en wist de bal vervolgens binnen te koppen vlak voor tijd 0-4.  Hendrik de Zwart redde voor de thuisploeg de spreekwoordelijke eer door in blessuretijd de 1-4 binnen te werken achter Alwin Zwerver. Een keurig resultaat tegen een lastige ploeg, die door hun opportunistische spel toch vaak gevaarlijk zijn, dit terwijl er weinig voetbal in de ploeg zit.

Koen Wiersma maakt met het hoofd de 4e treffer voor Middelstum vlak voor tijd.


Aanstaande zaterdag (31 maart) gaat de ploeg van Middelstum op bezoek bij Eemsboys uit Delfzijl. De ploeg van oud Middelstum trainer Bert de Vries zal er alles aan gaan doen om de 3 punten in eigen huis te houden.

VV Opende -  Middelstum 1-4 (0-1):  0-1 Milcovic (37); 0-2 Vaatstra (67); 0-3 de Graaf (69); 0-4 Wiersma (88); 1-4 de Zwart (90+2)

Middelstum: Zwerver; Remminga (10.van Aller) ; Wiersma; Oosterhoff; Frits Venema; Poort; Paul Venema; Hoeksema (18. Vaatstra); Milcovic; de Graaf; van Dijken (75. van der Laan).

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (24-03-2012) Jaap van der Laan