Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Middelstum geeft de winst in de slotminuut weg

 

Onder Siberische omstandigheden werd afgelopen zaterdag de wedstrijd tussen Gronitas en Middelstum gespeeld op het sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. De thuisploeg had de beschikking over een kunstgrasveld, en doordat de KNVB niet tot een algehele afgelasting was over gegaan vond deze wedstrijd gewoon plaats. De ijskou speelde beide ploegen parten op deze zeer koude zaterdag waar de gevoeltemperatuur beneden de -10 graden lag.

Met enkele positiewisselingen in de ploeg begon Middelstum aan de wedstrijd. Achterin wisselde Wiersma en Oosterhof van positie. Milkovic begon vanaf links en de spits werd gevormd door Erwin van der Laan (terug na lange afwezigheid) en Karsten Hoekzema.

Het eerste kwartier ging de wedstrijd aardig gelijk op. Gronitas had meer balbezit maar kon niet doordrukken. Middelstum kwam er op snelheid enkele keren goed uit maar kreeg geen uitgespeelde kansen. Net als vorige week speelde de scheidsrechter ook in deze wedstrijd een (negatieve) rol. Waar hij zeker 2x rood had moeten geven en een strafschop aan Middelstum toe moest kennen, bleef het telkens slechts bij een vermaning. Middelstum kwam na een half uur op voorsprong via Erwin van der Laan die vanaf de rand van de 16 de bal schitterend achter de goalie pegelde. Een heerlijke terugkeer van van der Laan. Al snel na de openingstreffer kregen de bezoekers uit Middelstum opnieuw een grote kans. Hoekzema was doorgebroken en werd onderuit gehaald. Een 100% rode kaart, maar deze werd niet toegekend. Slechts een waarschuwing volgde. De vrije trap werd door de Graaf genomen en door de keeper met veel moeite uit de doelmond weggehaald. Met een ruststand van 0-1 mochten beide ploegen de warme kleedkamer opzoeken voor de thee.


Gronitas ging in de 2e helft meer drukken waardoor Middelstum meer ruimte kreeg. Dit leidde tot 2 grote kansen voor Martijn Poort en Michel de Graaf maar in de 1 op 1 duels faalden beide. Hoekzema had na 60 minuut een strafschop moeten krijgen na gehaakt te zijn door de keeper van Gronitas. De scheidsrechter zag ook hier niets in en liet doorspelen, Onbegrijpelijk. Ook bij een overtreding op de doorgebroken de Graaf was zeker oker geel op zijn plaats geweest, maar ook hier werd geen kaart gegeven. Het laatste kwartier moest Konneman enkele wijzigingen doorvoeren. Doelpuntenmaker Erwin dd laan moest er vanaf omdat hij er doorheen zat. Oosterhof en Poort moesten vanwege blessures naar de kant. Gronitas begon meer door te drukken en Middelstum kwam er niet goed meer uit. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet. Gronitas miste creativiteit voorin om echt kansen te creŽren. Sieger Kuik, spits van Gronitas en oud speler van Middelstum, miste eigenlijk de enige grote en opgelegde kans na een afgeslagen corner, maar miste jammerlijk (afvallende bal). Hier kwam Middelstum goed weg.

Toch hield Gronitas een punt over aan het duel en verloor Middelstum er eigenlijk 2. In de allerlaatste minuut werd een vrije trap, die op een domme wijze weggegeven door Middelstum, en binnen gekopt door Rutger Bierling van Gronitas bij de 2e paal waardoor de eindstand op 1-1 werd bepaald.

Komende zaterdag speelt Middelstum thuis tegen Opende. Een ploeg waar men nog een appeltje mee te schillen heeft na de geflatteerde nederlaag in Opende waarbij Middelstum de betere was ondanks dat men lange tijd met 9 man speelde.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (26 maart 2013)