Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
v.v.Middelstum op de valreep langszij tegen GEO

 

De blauwhemden van Middelstum blijven het boven verwachting doen in de 4e klasse C. Ook in de uitwedstrijd tegen de nummer 4 op de ranglijst GEO uit Gamerwolde wist de equipe van trainer Jan Jaap Zijlstra zaterdag een remise uit het vuur te slepen. Goudhaantje voor de blauwhemden was Ivan Milkovic, hij zorgde met enig geluk,  in de 89e minuut voor de gelijkmaker. Door deze remise van Middelstum staat de ploeg momenteel met 13 punten uit 9 duels op een keurige 6e positie op ranglijst.

Middelstum begon met een sterk gewijzigde opstelling. Martijn Poort was vrijdag aan zijn knie geopereerd en komt dit jaar niet meer aan spelen toe. Achterin werd zijn positie overgenomen door Paul Venema. Benjaming Lochtenberg nam de plaats van Gijs van Aller in die op de bank begon. Na lange tijd had Thijs Hoeksema ook weer een basisplaats bij de ploeg van Zijlstra.

GEO had het betere van het spel in de openingsfase van deze wedstrijd. Men drong veelvuldig aan, maar doelman Alwin Zwerver, die een goede wedstrijd keepte was constant een sta in de weg voor de ploeg uit Garmerwolde. Niet de thuisploeg maar Middelstum nam na een minuut of 30 de leiding in de wedstrijd. Het was Thijs Hoeksema die een voorzet van Ivan Milkovic met een fraaie volley binnenschoot achter de doelman van GEO 0-1. Kort voor rust kwam GEO terug in de wedstrijd. Na een voorzet vanaf links, kwam de bal in de kluts en net voor de voeten van Vaatstra die mee opgekomen was. De middenvelder van de thuisploeg schoot simpel raak 1-1. Ondanks dat Middelstum gaandeweg de eerste helft wel iets meer grip op het spel begon te krijgen werd er met een 1-1 tussenstand op het scorebord de kleedkamers opgezocht door beide ploegen.

In de 2e helft hadden de bezoekers uit Middelstum het betere van het spel. De grootste kansen waren echter voor de thuisploeg. Met een aantal fraaie afstandsschoten was men gevaarlijk. Doelman Alwin Zwerver redde echter tot een paar keer toe fraai. GEO leek er uiteindelijk met de winst vandoor te gaan. In de 82 minuut werd een goede voorzet vanaf links fraai binnengekopt door opnieuw Vaatstra van de thuisploeg 2-1. Toch kwam Middelstum nog op gelijke hoogte. Ivan Milkovic speelde zichzelf mooi vrij na een diepe bal van achteruit. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot via de keeper raak. Er moet hierbij worden vermeld dat de keeper er bij deze actie niet heel lekker uitzag. Middelstum kwam in de blessuretijd nog 2x dicht bij een overwinning. Het was weer Milkovic die gevaar stichtte. Hij stuitte echter 2x van dichtbij op de doelman van GEO. Een overwinning was misschien ook iets te veel geweest. Al met al een terechte uitslag.

Zaterdag (29 november) wacht Middelstum een lastige thuiswedstrijd tegen Mamio. De ploeg uit Groningen staat momenteel 2e op de ranglijst met maar 4 punten achterstand op koploper Pelikaan S. De stadjers zal er alles aan gelegen zijn om ook in Middelstum de 3 punten mee naar Groningen te nemen. De aftrap op het sportpark van Middelstum is om 14.30 uur.

GEO-Middelstum 2-2 (1-1): Thijs Hoeksema 0-1 (29) ; Vaatstra 1-2 (40) 1-1 ; Vaatstra 2-1 (80) ; Milkovic 2-2 (89)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (26 november 2014) Foto: Archief