Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Terechte puntendeling tussen v.v. Middelstum en Corenos

Beide ploegen schieten niets op met remise.

In de derby tussen de v.v. Middelstum en Corenos is zaterdag geen winnaar gekomen (1-1). Beide ploegen konden achteraf gezien leven met deze puntendeling. Middelstum voetbalde misschien iets gemakkelijker dan Corenos maar was voornamelijk in de afwerking slordig. Corenos uit Roodeschhool had in blessuretijd zomaar de volle winst mee kunnen nemen uit Middelstum. In de slotminuut van de blessuretijd zag Anne Jan ter Harkel van de bezoekers uit Roodeschool dat zijn inzet in een leeg doel gered werd door Martijn Poort van Middelstum waardoor beide ploegen een punt over hielden aan deze derby.

Een interessante ontmoeting op papier was de Noord-Groninger derby tussen de v.v. Middelstum en Corenos zeker. Voor beide ploegen stond er namelijk genoeg op het spel. Voor Middelstum zou bij winst de voorsprong op Corenos oplopen tot maar liefst 11 punten. Corenos de ploeg van trainer Erik Zuidema moest eigenlijk winnen om niet in de slotfase van de competitie op een enorme achterstand te worden gezet waardoor de ploeg onherroepelijk dan wel rechtstreeks zou gaan degraderen of promotiewedstrijden zou moeten gaan spelen. De wedstrijd zaterdagmiddag op het Middelstumer sportpark was meer spannend dan goed te noemen. Verwonderlijk was dit vooraf gezien ook niet gezien de positie van beide ploegen op de ranglijst. Nadat pupil van de week Merijn Schollema de spelers van beide ploegen had laten zien hoe je moest scoren vandaag werd de wedstrijd van start gefloten door arbiter van Houten.

Een fel en op de counter spelend Corenos nam brutaal de openingsfase van de wedstrijd voor haar rekening op het sportpark van Middelstum. Na een minuut of tien spelen werd de ploeg van trainer Zuidema voor dit sterke begin beloond. Uitgerekend de kleinste man van het veld in de persoon van Lars Baar kopte geheel vrij uit een corner "vanaf links getrapt door Aalderd Duinkerken" achter doelman Alwin Zwerver tegen de touwen 0-1. Baar was enkele minuten hiervoor al eens gevaarlijk geweest toen hij "overigens in buitenspelpositie" werd diep gestuurd door rechter verdediger Dijksterhuis. Baar had blijkbaar niet gezien dat er niemand van zijn ploeggenoten was meegelopen voor het doel bij Middelstum en legde gelukkig voor de thuisploeg de bal breed in plaats daarvan voor eigen succes te gaan. Middelstum kreeg na het zwakke begin meer grip op het spel en creŽerde ook enige mogelijkheden maar was met name in de afwerking slordig. In de 25e minuut schoot Anne Vaatstra namens Middelstum van net buiten het zestienmetergebied tegen de onderkant van de deklat bij doelman Willem Duinkerken die tot zijn opluchting de bal voor de lijn zag belanden. Niet veel later kreeg Ivan Milkovic namens Middelstum een vrije kopkans in de zestien bij Corenos. De anders zo trefzekere spits van Middelstum kopte uit een prima voorzet van Karsten Hoekzema ruim naast de paal naast het doel van Duinkerken. In de 37e minuut kwam de gelijkmaker alsnog op het scorebord te staan. Uit een vrije trap van Michel de Graaf halverwege de speelhelft van Corenos werd de bal in de doelmond bij de bezoekers uit Roodeschool gebracht. Wesley Dijksterhuis schampte de bal met het hoofd en zag vervolgens dat hij hiermee zijn eigen doelman kansloos het nakijken gaf en thuisploeg Middelstum aan de gelijkmaker hielp 1-1.

Na de rust golfde het spel grotendeels op en neer. Kansjes waren er voor beide ploegen maar echt gevaarlijk werden Middelstum en Corenos niet tot aan de 72e minuut. Toen mocht Corenos aanvoerder Aalderd Duinkerken vanaf een meter of 20 aanleggen voor een vrije trap. Het was maar goed dat doelman Zwerver bij Middelstum alert was en zo de goed genomen vrije trap van Duinkerken tot corner kon verwerken. Ook de daarop volgende corner moest de Middelstum doelman wederom redding brengen. Een prima geplaatste kopbal van Erik Zuidema werd door doelman Zwerver opnieuw keurig gepakt. Beide ploegen wilden wel vol voor de 3 punten gaan, maar beide ploegen waren grote delen van de wedstrijd slordig in de passing waardoor er veel niet lukte. In de slotminuut van de blessuretijd kwam thuisploeg Middelstum nog een keer heel goed weg toen Anne Jan ter Harkel zijn inzet op het allerlaatste moment vlak voor de doellijn zag worden weggehaald door Martijn Poort van Middelstum.

Na afloop konden beide oefenmeester wel leven met de remise van vandaag. Corenos is niet dichterbij gekomen aldus trainer Frank Konneman van de thuisploeg, maar we hebben ons helaas ook nog niet helemaal veilig kunnen spelen. Beide ploegen zijn met deze puntendeling niet veel opgeschoten in de strijd op lijfsbehoud in de 4e klasse. Voor Middelstum is het zaak de boel scherp te houden de komende wedstrijden en liefst in de eerstkomende thuiswedstrijd te winnen van UFC Noordpool uit Uithuizen welke zaterdag 5 april op bezoek komt op het Middelstumer sportpark.

Middelstum - Corenos 1-1 (1-1): Baar 0-1 (10 min); Dijksterhuis ed 1-1 (37 min)

Klik hier voor een fotoverslag van deze wedstrijd.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (24 maart 2014) Foto's: Jaap van der Laan