Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
v.v. Middelstum pas na rust langs Engelbert

Voor de hoofdmacht van de v.v. Middelstum stond er afgelopen zaterdag de zeer belangrijke wedstrijd tegen het op de laatste plaats staande v.v. Engelbert plaats. Een wedstrijd waarin de belangen voor beide ploegen als cruciaal kon worden omschreven. Bij verlies zou degradatie wel erg dicht bij komen voor beide ploegen. Het wedstrijdverloop zou bijna identiek zijn als enkele maanden terug toen beide ploegen tegenover elkaar stonden in Middelstum. De blauwhemden behaalden toen in de slotminuten van de wedstrijd de volle winst door een doelpunt in blessuretijd van good-old Ronnie Medema 3-2.

Middelstum begon net als in de vorige ontmoeting tegen laagvlieger Engelbert zeer slordig aan de wedstrijd. Ook nu was de beginfase voor de thuisploeg. Engelbert was veel gretiger en zocht veelal met lange ballen hun twee sterke spitsen. De backs van Middelstum hadden hun handen er vol aan. Middelstum kwam er niet uit en speelde zeer slordig. Het beroerde spel van de equipe van Frank Konneman kreeg na 25 minuten de rekening hiervoor gepresenteerd en kwam verdiend op een 1-0 achterstand. Er werd balverlies geleden waar dit niet nodig was, en middels een steekbal door het hart van de defensie bij Middelstum werd spits van de Berg gevonden. Deze omspeelde Zwerver en schoof de bal in de korte hoek. De blauwhemden werden slechts 1 keer gevaarlijk voor de theepauze. De mee opgekomen Devan Bolhuis gaf een voorzet die door de keeper van de thuisploeg ternauwernood tot corner verwerkt kon worden. Middelstum ging met een 2-0 achterstand de rust in. Wederom door een eigen fout. Balverlies op het middenveld luidde een aanval in. Vanaf rechts kon de bal in de doelmond ingebracht worden waar Melishoek namens de thuisploeg koelbloedig afrondde 2-0.

Middelstum moest na de rust uit een heel andere vaatje tappen want anders zou het degradatiespook wel erg dichtbij komen. Gelukkig deed men dit ook. Engelbert liet het de 2e helft behoorlijk liggen. Men speelde futloos en onge´nspireerd en bracht Middelstum hiermee in het zadel. Karsten Hoekzema schoot na 55 minuten de 2-1 binnen door op wilskracht de bal te ontfrutselen van een verdediger van de thuisploeg. Middelstum voelde direct dat er meer in zat en begon met veel druk naar voren te spelen. Engelbert kwam er totaal niet meer uit. Wessel Oosterhof maakte uiteindelijk de 2-2 in de 65 minuut. Hij speelde zich vrij op de rand van de 16 en schoot de bal feilloos in de linkerhoek. De wedstrijd werd vervolgens gestaakt vanwege wangedrag door de spelers van thuisploeg Engelbert. Klaarblijkelijk is het in Engelbert de normaalste zaak van de wereld een goed leidende scheidsrechter voor de meest verschrikkelijke ziektes uit te maken. Een terechte beslissing wat dat aangaat. Na een afkoelingsperiode van 10 minuten werd de wedstrijd weer hervat. Martijn Poort bracht uiteindelijk de bevrijdende 2-3 op het bord. Hij kopte een mooi afgesneden voorzet van Michel de Graaf binnen. Ivan Milcovic kwam met het slot akkoord door een kopbal van Koen Wiersma op waarde te schatten, alleen op de keeper af te gaan en met een mooie lob zijn 17e treffer van dit seizoen aan te tekenen en hiermee de wedstrijd definitief in het slot te doen 2-4.

Engelbert - v.v. Middelstum 2-4 (2-0): v d Berg 1-0; Melishoek 2-0; Hoekema 1-2; Oosterhof 2-2; poort 2-3; Milcovic 2-4.

Komende zaterdag staat er voor Middelstum opnieuw een belangrijk duel op het programma, dan komt namelijk VVS uit Oostwold op bezoek in Middelstum. Voor beide ploegen een 6 puntenduel. De aftrap van deze wedstrijd zal zijn om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg. De thuisploeg kan alle steun van hun supporters goed gebruiken.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (25 februari 2014) Foto's: Archief