Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Middelstum blijft in de race voor nacompetitie

Middelstum blijft ook na de wedstrijd tegen HS'88 in de race voor een nacompetitie plaats. In een meer spannend dan hoogstaande wedstrijd wist de ploeg van Frank Konneman de 3 punten in eigen huis te houden. Nadat HS'88 in het eerste halfuur van de wedstrijd vergat na de 0-1 de thuisploeg op een nog grotere achterstand te zetten, wist de thuisploeg in het laatste 5 minuten voor de pauze de 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. In de tweede helft had HS'88 alle geluk van de wereld in de beginfase waarin Middelstum slechts 1 keer scoorde en de stand na 50 minuten op 3-1 bracht. Het slotoffensief van HS'88 leverde in de 78e minuut nog wel de 3-2 op, maar verder kwam de ploeg uit Hoogezand niet.

 

Met een groot aantal afwezigen bij de thuisploeg moest Middelstum het in de wedstrijd tegen het in degradatienood verkerende HS'88 uit Hoogezand opnemen. Ook deze keer wist Frank Konneman de puzzel weer te klaren. Met onder andere Robin Stuitje onder de lat voor de nog steeds geblesseerde Alwin Zwerver had de Middelstum trainer een waardige vervanger. Tevens moest er op diverse plaatsen in het elftal voor vervanging worden gezocht door een groot aantal afwezigen "onder andere de gebroeders Milcovic". Je moet het nu eenmaal doen met de mensen die wel beschikbaar zijn sprak de Middelstumer oefenmeester voorafgaande aan de wedstrijd.

Om half drie floot scheidsrechter Jansen de wedstrijd onderweg. Middelstum kwam vooral in het eerste half uur onzeker over. Het resulteerde voor de bezoekers in enkele kleine kansjes. De eerste bal op het doel van Robin Stuitje viel reeds in de 2e minuut te noteren. Uit een vrije bal van Fokkinga kopte Vrieling rakelings over de deklat bij Stuitje. De bedoelingen van de bezoekers uit Hoogezand waren gelijk duidelijk in de beginfase van de wedstrijd. De mannen van Klaas Jan Moesker waren naar Middelstum afgereisd om de 3 punten mee te nemen naar Hoogezand. In de 14e minuut kwam de ploeg uit Hoogezand verdiend op voorsprong. Uit een aanval over de rechtervleugel kwam de bal voor het doel van Middelstum, doelman Stuitje had de bal niet klem bij het uitkomen waardoor Vrieling met het hoofd de bal tegen de touwen kon werken 0-1. Ook na de 0-1 bleven de beste kansen voor de bezoekers. Middelstum mocht niet klagen dat het na ruim een halfuur wedstrijd niet met 0-3 achterstond. Eerst schoot Klaas Wiersema in de 27e minuut uit een voorzet van Thomas Fokkinga rakelings langs de paal, en had het zomaar 0-2 kunnen staan. Niet veel later knalde Oortwijn van uit de tweede lijn rakelings naast. In de 33e minuut had de 0-2 zeker moeten vallen toen Cameron alleen op Stuitje afkwam. Stuitje redde echter knap met de voet en maakte hiermee zijn onzeker optreden bij de eerste tegengoal meer dan goed. Niets leek erop dat Middelstum nog voor de pauze terug zou komen in de wedstrijd. Het liep echter totaal anders dan werd verwacht. Eerste scoorde Chiel Hoeksema met een ver afstandsschot vloog de bal zomaar tegen de touwen achter doelman Scholtens en was de stand na 40 minuten zowaar 1-1. Nog voor de rust lag doelpunt nummer 2 achter Scholtens. Deze keer was het Jasper Gast die namens de thuisploeg "nadat de verdediging van HS'88 schijnbaar leek te slapen" de bal achter de Hoogezandster doelman tegen de touwen schoot, en hiermee in de slotminuut voor de pauze de thuisploeg op 2-1 zette.

De tweede helft leek bijna een kopie van de eerste 45 minuten te worden, al was het nu Middelstum dat de lakens in het eerste halfuur van de tweede helft uitdeelde. Nog geen 5 minuten na de rust zat de thuisploeg op rozen. Erwin van der Laan knalde na goed doorgaan in de zestien bij HS'88 de 3-1 tegen de touwen. Kort hiervoor passeerde Wondergem bijna zijn eigen doelman uit een voorzet van Erwin van der Laan veranderde hij de bal van richting en kon door één van zijn ploegmaten de bal nog net voor de doellijn worden weggehaald. In de 52e minuut kreeg Jasper Gast op aangeven van Erwin van der Laan de mogelijkheid om zijn tweede van de middag te maken, het schot vloog rakelings achter langs de verkeerde kant van de paal. Middelstum wisselde na 58 minuten voor het eerst in de wedstrijd. Rene Huitsing maakte plaats voor A junior Rick van der Laan. Dat Middelstum het nog moeilijk kreeg in de slotfase van de wedstrijd kan de ploeg zich alleen zelf maar aanrekenen. Men vergat de trekker in het eerste half uur van de tweede helft over te halen waardoor HS'88 bleef geloven in een beter resultaat. Nadat trainer Konneman nog 2 verse krachten binnen de lijnen bracht " Arjan Klaassen kwam voor Rudy van Dijken in de ploeg en Martijn ten Hove verving Erwin van der Laan een kwartier voor het einde van de wedstrijd"  brak een hectisch slotfase aan. HS'88 kwam na 78 minuten terug in de wedstrijd. Nadat de verdediging bij Middelstum niet geheel vrijuit ging scoorde Swiersema namens de bezoekers de 3-2. Swiersema stond ongedekt en kon vrij uithalen. Middelstum moest in de laatste 10 minuten nog alle zeilen bijzetten om de winst in eigen huis te kunnen houden. Tot 2 keer toe was HS'88 dicht bij de gelijkmaker maar redde vrouwe Fortuna Middelstum. Na 93 minuten kwam eindelijk het verlossende eindsignaal en was de winst "zei het moeizaam" bij de blauwhemden van Middelstum gebleven. Middelstum blijft door dit resultaat in de race die aan het einde van de reguliere competitie recht geeft op deelname aan de nacompetitie.

Komende zaterdag "28 april" spelen de blauwhemden opnieuw een thuiswedstrijd, dan komt Corenos uit Roodeschool op bezoek.

 

Middelstum - HS'88 3-2 (2-1)

Vrieling 0-1 (14); Hoeksema 1-1 (40); Gast 2-1 (45); Erwin van der Laan 3-1 (50); Swiersema 3-2 (78)

Middelstum: Stuitje; Wiersma; Huitsing (R van der Laan 58); Frits Venema (Bos 73); Remminga; Hoeksema; Boelema; de Graaf; van Dijken (Klaassen 71)); Gast; E van der Laan (ten Hove 75).

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (22 april 2012) Jan Lüürssen