Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
v.v. Middelstum boekt eerste zege van het seizoen

Het eerste schaap is over de brug, zoals het spreekwoord zegt volgen er dan meer. De hoofdmacht van de v.v. Middelstum is eindelijk van de hatelijke nul af deze competitie. In de wedstrijd zaterdagmiddag op het sportpark van Middelstum wisten de blauwhemden tegen Westerlee de eerste punten van dit seizoen binnen te halen. De equipe van trainer Jan Jaap Zijlstra won verdiend met 2-0.

Al vroeg in de wedstrijd kwam thuisploeg Middelstum aan de leiding. Een afstandsschot van Anne Vaatstra werd in de 7e minuut van richting veranderd waardoor doelman Wilfred Meulenbelt van Westerlee het nakijken had 1-0. Halverwege de eerste helft kreeg Ivan Milkovic namens Middelstum een 100% kans om de thuisploeg al voor de rust op 2-0 te zetten. Milkovic kon na een lange bal van achteruit alleen op doelman Meulenbelt afstevenen. Oog in oog met de Westerlee doelman faalde Milkovic in de afronding hij zag de bal gekeerd worden door Meulenbelt die tot zijn schrik Paul Venema in de rebound het houtwerk (paal) zag raken. Ook de gasten uit Oost-Groningen kregen vlak voor rust nog een prima mogelijkheid om de score in evenwicht te brengen. Een scherpe voorzet vanaf de vleugel werd door Patrick Smit rakelings naast het doel van Alwin Zwerver gekopt. Met de 1-0 op het bord in het voordeel van Middelstum werd er gerust.

Ook na rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, al had Middelstum iets meer het initiatief in de wedstrijd. De eerste echte mogelijkheid na de theepauze was er één voor de thuisploeg. Paul Venema werd in de 30e minuut op het randje van het zestienmetergebied neergelegd door Jan Willem Evers. De vrije bal die hierop volgde kon door één van de Westerlee verdedigers nog net voor de doellijn worden gekeerd waardoor de tussenstand op 1-0 bleef staan. Nog geen 5 minuten later was het wel raak voor de blauwhemden van Middelstum. Nadat Westerlee vanuit een corner in de tegenstoot werd verrast door een prima counter van Middelstum opgezet door Siebrand Dijkema. Dijkema speelde de meegelopen Ivan Milkovic aan die "nadat hij voor rust al de 2-0 had moeten aantekenen" nu niet faalde en Middelstum in de 80e minuut in veilige haven schoot 2-0. Het enigste opmerkelijke moment van de laatste 10 minuten was het feit dat Maik van Delft van Westerlee na herhaaldelijk protesteren tegen de in zijn ogen foutieve beslissingen van scheidsrechter van Traa voor de 2e keer geel incasseerde en dus met rood het veld mocht verlaten vlak voor het einde van de wedstrijd. De voorsprong voor Middelstum kwam niet meer in gevaar waardoor Middelstum na 90 minuten zijn eerste overwinning van dit seizoen kon gaan vieren.

Komende zaterdag (27 september) speelt de ploeg van Jan Jaap Zijlstra een uitwedstrijd in Groningen. Tegenstander is dan GVAV Rapiditas dat momenteel op de laatste positie staat in de 4e klasse C.

Dit schreef de tegenstander

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik hier

Bron: Sportredactie Middelstum-info (26 september 2014) Foto's: Jaap van der Laan