Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum wacht spannende slotfase competitie

Middelstum wacht na het verlies tegen Eemsboys een spannende slotfase van de competitie. Door de winst van bijna alle concurrenten onderin 3C staat de ploeg na vandaag voorlaatste op de ranglijst. De blauwhemden verloren terecht van de Havenstad bewoners zaterdagmiddag op het Middelstumer sportpark.  De ploeg van trainer Frank Konneman mag in de resterende wedstrijden wel uit een heel ander vaatje gaan tappen anders lijkt degradatie onafwendbaar voor zijn ploeg. Tot aan de rust ging de strijd nog redelijk gelijk op, na de theepauze kwam er bij beide ploegen meer vuur in het spel, en trok de ploeg van oud Middelstum trainer Bert de Vries de winst uiteindelijk naar zich toe.

De blauwhemden van Middelstum lijken de laatste weken wat van slag te zijn. Werden er in de eerste wedstrijden na de winterstop nog een redelijk aantal punten behaald, de laatste weken ging de ploeg vaak kansloos onderuit. De ploeg van Frank Konneman lijkt niet veel vertrouwen in eigen kunnen te hebben de laatste weken. Verder mist Konneman in deze belangrijke slotfase een aantal basisspelers waarvan het nog maar de vraag is of ze snel weer in actie komen voor de ploeg. In de wedstrijd tegen Eemsboys miste Middelstum vaste basisspelers Thijs Hoekzema, Martijn Poort en Erwin van der Laan. Laatst genoemde liep in de wedstrijd tegen koploper Groen Geel een schouderblessure op en moet zeker nog enkele weken rust houden. Voor beide andere spelers lijkt een snelle terugkeer tot de mogelijkheden.

Onder leiding van arbiter de Jager werd er om 14.30 uur afgetrapt op het sportpark aan de Coendersweg. De belangen voor beide ploegen waren groot vandaag wat af te zien was aan het onrustige spel van beide ploegen voornamelijk voor de rust. Kansjes waren er voor beide ploegen voor de rust voldoende, het bleef echter ook bij kansjes. Aan de kant van Middelstum kreeg Koen Wiersma in de 5e minuut uit een vrije trap van Michel de Graaf de bal op het hoofd maar kopte hij ver naast de staander van doelman Arjen vd Berg van Eemsboys. Drie minuten later mocht William Poel van rond de zestien uit een voorzet van Rudy van Dijken aanleggen. Het schot was zwak en miste ook nog eens richting waardoor de bal naast hobbelde. De eerste mogelijkheid voor de bezoekers uit de Havenstad viel in dezelfde minuut te noteren. Een verre uittrap bereikte Reinier Schumer van Eemsboys. Schumer liep vervolgens Rick van der Laan er simpel uit op de backpositie en kon binnen de 16 aanleggen voor een schot. Voor de thuisploeg was het maar goed dat Schumer nog niet scherp was en hard en onzuiver naast het doel van Alwin Zwerver schoot. Middelstum speelde veelvuldig de lange bal, en soms leverde dat wel iets op maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. De beste mogelijkheid om de score te openen kregen de bezoekers in de persoon van Jan Rinsema 4 minuten voor de rust. Een lange bal van achteruit werd goed beoordeeld door Rinsema. Zijn directe bewaker A-junior Rick van der Laan had zichtbaar moeite zich staande te houden tegenover de snelle linkervleugelspeler van de bezoekers. Ook in deze situatie werd de jongeling aan Middelstum zijde eruit gelopen en kon Rinsema vrij richting het doel Zwerver opstomen. De vleugelspeler deed alles goed maar zag tot zijn eigen ontzetting de bal over het hobbelige veld in Middelstum niet in het doel maar op de paal belanden. Middelstum kwam hierdoor vlak voor rust met de schrik vrij. Met een brilstand op het bord brak de rust aan in deze ontmoeting.

 

Meer vuur

De toeschouwers langs de lijn hoopten om na de rust wat meer vuur in het spel te zien bij beide ploegen dan voor de rust het geval was. Beide trainers zullen de rust hebben aangegrepen om hun ploeg het nodige mee te geven, want het spelbeeld werd anders na de theepauze. In de 56e minuut kwam de wedstrijd eindelijk op stoom en werd er gescoord. Jammer was het dat niet de blauwhemden van Middelstum waren maar de bezoekers die de score openden. Op zo'n 25 meter van het doel van Alwin Zwerver kreeg Schumer de bal aangespeeld van achteruit. Niemand in de Middelstum defensie legde hem ook maar een voet in de weg waardoor zijn schot via een verdediger van de thuisploeg achter doelman Zwerver tegen de touwen vloog en de bezoekers met 0-1 aan de leiding kwamen. Lang duurde de vreugde niet bij de bezoekers want nog geen minuut later was de stand alweer gelijk. Een mooie aanval over de linkervleugel via Michel de Graaf belande de bal bij Paul Venema die met een afgemeten voorzet  Ivan Milcovic voor het doel bij Eemsboys bereikte. Milcovic ronde koelbloedig af waardoor beide ploegen in de stand weer naast elkaar stonden 1-1. Amper 3 minuten later kon doelman Zwerver opnieuw de bal uit het gaan halen. Uit een voorzet van Jan Rinsema scoorde Michiel Verloove in de 60e minuut de 1-2 voor de bezoekers. Middelstum bracht vers bloed binnen de lijnen. Zo werd Rick van der Laan uit zijn "lijden" verlost en werd vervangen door  A-junior Gijs van Aller. Middelstum probeerde het nog wel na de 1-2 achterstand en kreeg ook nog wel wat kleine mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd. Het kleine offensief van de thuisploeg leverde Klaas de Boer bij Eemsboys 6 minuten voor tijd zijn tweede gele kaart op, en dus rood. De Eemsboys speler had al geluk gehad voor rust dat hij nog op het veld stond maar kon in de slotfase alsnog zijn biezen vroegtijdig pakken. Na een veel te harde charge van achteren op Karsten Hoekzema van de thuisploeg. Ook de man meer situatie leverde voor de thuisploeg geen resultaat op. En als het dan niet lukt valt de treffer vaak aan de andere kant zo ook vandaag. De veel te ver uit zijn doel staande Alwin Zwerver werd in de 89 minuut verrast door Bram Engelage die van zijn trainer op de middenlijn moest blijven hangen. Een afgeslagen aanval van Middelstum bracht de bal uit een lange pass van achteruit de defensie van Eemsboys bij Engelage die met zijn snelheid Zwerver het nakijken gaf en de bal voor de 3e keer tegen de touwen kon schieten waardoor de eindstand vlak voor tijd op 1-3 voor de bezoekers uit Delfzijl werd bepaald.

Middelstum weet door dit verlies vandaag één ding zeker dat er de komende weken uit een heel ander vaatje getapt zal moeten gaan worden om degradatie te ontlopen. Voorwaar geen gemakkelijke missie gezien het programma waarin men 3 kandidaten treft die ook nog moeten vrezen voor nacompetitie of degradatie. De missie zal alleen kunnen slagen als iedereen er voor gaat bij de blauwhemden. Ook een stukje voetbalslimheid zal de ploeg daarbij goed van pas kunnen komen, want voetbalslimheid in het spel van Middelstum is vaak ver te zoeken.

 

Voor de clubfotograaf van Middelstum had terreinman Jan Dijk een echt persvak ingericht. Deze actie kon wel gewaardeerd worden (zie de foto hierboven). De vraag wanneer de overkapping nu gaat komen bleef onbeantwoord, we wachten derhalve geduldig af.

Middelstum - Eemsboys 0-0 (1-3): Schumer 0-1 (56 min); 1-1 Milcovic (57 min); 1-2 Verloove (60 min); 1-3 Engelage (89 min)

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (22 april 2013) Jan Lüürssen