Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum start competitie met nederlaag

Middelstum is het seizoen slecht begonnen. In de thuiswedstrijd tegen SV Marum liep de ploeg van Frank Konneman tegen een 1-2 nederlaag aan. Op de uitslag was gezien de hele wedstrijd niets af te dingen. Met name voor de rust was de ploeg uit het Westerkwartier voetbalend beter dan de thuisploeg. Bij Middelstum mocht men niet mopperen dat het halverwege de wedstrijd maar met 0-1 achter stond. Na de rust was de wedstrijd tussen beide ploegen wat meer in evenwicht.

Bij Middelstum maakten een aantal nieuwe gezichten hun opwachting in de hoofdmacht. Zo speelde Ivan Milcovic na lang blessureleed vandaag voor het eerst weer mee bij de blauwhemden. Dat Milcovic nog wedstrijdritme ontbeerd was wel duidelijk, maar met een speler van zijn kaliber kan het gaandeweg dit seizoen alleen maar beter gaan. Verder keerde Chiel Hoeksema terug in de basiself van Konneman. Het meest in het oog springende speler bij de Middelstumers was nieuwbakken middenvelder Miroslav Koncarlowic. Na een tijd niet gevoetbald te hebben besloot de Huizinger dit jaar zijn kicks weer aan te trekken om de ploeg van zijn dorpsgenoot en trainer Konneman te versterken. Middelstum kan aan deze speler mogelijk heel veel plezier gaan beleven in de toekomst.

Om half drie werd het seizoen 2012-2013 van start gefloten op het Middelstumer sportpark door scheidsrechter Westerloo. Het eerste kwartier speelden beide ploegen wat afwachtend. Pas na ruim 15 minuten kreeg Middelstum haar eerste mogelijkheid. Een voorzet vanaf rechts van Martijn Poort werd door Paul Venema rakelings naast gekopt. Niet veel later bracht Ivan Milcovic de bal voor maar kon Chiel Hoeksema zijn hoofd niet hard genoeg tegen de bal drukken. Marum kreeg zijn eerste mogelijkheid in de 18e minuut van de wedstrijd. Wilco Elshof kon in vrije positie vanaf de rand van het zestienmetergebied ongestoord schieten, maar zijn schot was te zacht om doelman Zwerver te verrassen. Het spel van de ploeg uit Marum was na het eerste kwartier in deze ontmoeting beter en verzorgder dan dat van Middelstum. Toch had de thuisploeg de beste mogelijkheid na een halfuur de score te openen. Uit een voorzet van Jasper Gast kopte Paul Venema oog in oog met doelman Melle Kuipers rakelings over de deklat en kon Marum opgelucht adem halen. Waar Middelstum deze beste kans liet liggen was de ploeg uit het Westerkwartier koelbloediger. Nog in dezelfde minuut scoorde Michel Jonker wel. Klaas Remminga verspeelde de bal in de eigen zestien aan Wilco Elshof. Met een prima pass op Jonker was het een koud kunstje voor Jonker om doelman Zwerver te passeren, en de leiding in de wedstrijd te nemen 0-1. Ook in de fase hierna kregen de bezoekers een groot aantal mogelijkheden om de score verder uit te bouwen maar liet men dit na. Met de 0-1 stand op het bord brak de rust aan.

Na de pauze kwam bij Middelstum A-junior Anne Vaatstra in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Wessel Oosterhoff. Middelstum ging met goede bedoelingen op jacht naar de aansluitingstreffer. In de 47e minuut leek deze "vroege" goal al te worden gemaakt toen Miroslav Koncarlowic een mooie steekpass in de zestien gaf op Ivan Milcovic. Milcovic werd onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen, maar scheidsrechter Westerloo wuifde het voorval weg en liet doorspelen. Bij Middelstum was men "klaarblijkelijk" nog te veel met dit voorval bezig, en lette men niet goed op bij het uitverdedigen van Marum. Met drie aanspeelpunten counterden de gasten richting het doel van Alwin Zwerver en scoorde Wilco Elshof beheerst de 0-2 voor de gasten. Een kwartier na rust leek Marum de wedstrijd definitief op slot te gooien. Uit een voorzet van Erwin Bandinga kopte Carlo Roffel die koud in de ploeg stond voor Daniël Laturiuw rakelings over. Het was voor trainer Konneman het sein dat er wat moest gebeuren binnen zijn ploeg. Erwin van der Laan werd in de ploeg gebracht voor  Jasper Gast. Bij Middelstum gingen de mouwen nog wat meer omhoog, de ploeg vocht voor iedere meter en probeerde op deze wijze de wedstrijd nog te laten kantelen. Marum liet Middelstum wat meer komen en loerde op de counter. Ondanks het aanzetten van een slotoffensief lukte het Middelstum niet om het tij te keren, en moest men op haar hoede zijn bij de counters die Marum kreeg in de slotfase van deze wedstrijd. Diep in blessuretijd scoorde Middelstum nog wel de 1-2 door Erwin van de Laan, maar was de resterende tijd te kort om de gelijkmaker nog op het bord te krijgen.

Ondanks de nederlaag waren er genoeg positieve punten waarop de ploeg van Konneman verder kan borduren het komend seizoen. Aanstaande zaterdag gaat Middelstum op bezoek bij promovendus Poolster uit Spijk.

Middelstum - Marum 1-2 (0-1): 0-1 Jonker (30) ; 0-2 Elshof (48) ; 1-2 van der Laan (93)

Middelstum: Zwerver, Gast (63 van der Laan), Wiersma, Oosterhoff (45 Vaatstra), Remminga, Boomsma, Koncarlowic, Poort, Hoeksema, Paul Venema, Milcovic (75 Devan Bolhuis).

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (2 september 2012) Jan Lüürssen