Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Middelstum ondanks achterstand opnieuw naar winst

Middelstum is na ronde vijf in de competitie nog steeds ongeslagen koploper in de 3e klasse C. Gistermiddag trad de ploeg in Glimmen aan tegen de plaatselijke vv Glimmen. Ondanks een 2-0 achterstand na 23 minuten wedstrijd wisten de blauwhemden onder het toeziend oog van een twintigtal meegereisde supporters vanuit Middelstum na negentig minuten voetbal de volle buit mee huiswaarts te nemen (3-5). Het voetbal leeft weer bij een groot aantal supporters van de Middelstum. De successen van de blauwhemden zijn mede het werk van Trainer Frank Konneman. Konneman kreeg de ploeg weer aan het voetballen, zo is de algemene indruk bij de achterban van de blauwe trots van Middelstum.

Het lijkt maar niet op te kunnen voor Middelstum. Voorafgaande aan dit seizoen leek niemand echt rekening te houden met de "wederopstanding" van de blauwe trots van Middelstum, en dacht men dat er voor nieuwbakken trainer Frank Konneman weinig eer te behalen viel. Alle vooroordelen kunnen wat dat betreft de kast in. Konneman heeft zijn ploeg weer aan het voetballen gekregen, en lijkt hard op weg om een grote rol van betekenis te gaan spelen deze competitie met Middelstum. De ploeg lijkt als herboren en presteert boven verwachting. Ook gisteren in de uitwedstrijd tegen Glimmen, waar de ploeg al vroeg in de wedstrijd tegen een 2-0 achterstand aankeek toonde men veerkracht en karakter.

De wedstrijd tussen Glimmen en Middelstum kende gistermiddag op het sportcomplex van Glimmen een enerverend begin. Na amper 1 minuut wedstrijd kreeg Middelstum al een grote kans. Leon Milkovic werd diep gestuurd door Martijn Poort. Met een prima voorzet vanaf de vleugel bereikt hij zijn  broer Ivan, die op zijn beurt alleen op de keeper afgaat, maar via de kluts de bal naast ziet gaan. In de counter die hierop volgt valt direct een goal voor de thuisploeg. Na slecht verdedigend werk aan de zijde van Middelstum kan Tim Oosterhof van Glimmen Frits Venema eruit lopen en beheerst de bal in de verre hoek achter Alwin Zwerver tegen de touwen werken 1-0. De wedstrijd gaat in het eerste kwartier vervolgens op en neer, zonder echt grote kansen voor beide ploegen. Na 23 minuten komt de thuisploeg dan toch op 2-0. Wederom ontstaat deze kans na een snelle omschakeling, nadat Middelstum in de aanval is en balverlies lijdt komt Max Blaauw van Glimmen in een 1-1 situatie te staan. Hij speelt zich gemakkelijk vrij en geeft Alwin Zwerver met een droog schot in de linkerhoek het nakijken 2-0. Bij Middelstum grijpt trainer Frank Konneman dan in. Hij wijzigt enkele positie's binnen zijn ploeg om zodoende beter in te kunnen spelen op het countervoetbal van Glimmen. Ondanks de achterstand liet men bij Middelstum de kopjes niet hangen (in het verleden zag men dit regelmatig wel eens) De ploeg leek na de omzettingen steeds beter in het spel te komen, men combineerde bij de equipe van Konneman steeds beter en beter. In de 32e minuut komt dan de aansluitingstreffer voor Middelstum. Ivan Milkovic probeerde een lange bal van achteruit op de borst te controleren binnen de zestien van Glimmen, maar wordt hierbij onderuit geduwd waarna de leidsman niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Koen Wiersma faalde niet vanaf elfmeter en bracht Middelstum terug in de wedstrijd 2-1. Toen even later de bal ook aan de andere kant van het veld op de stip ging leek de marge alsnog voor de pauze op 2 doelpunten in het voordeel van de thuisploeg te komen. Middelstum had geluk, de bal werd naast geschoten. Middelstum kwam voor de theepauze alsnog langszij, na een counter in de 40e minuut. In eerste instantie werd de inzet nog weggewerkt door de verdediging van Glimmen, en kwam terecht op randje 16 bij Wessel Oosterhof, Oosterhof bedacht zich niet en schoot de bal met links vanuit de lucht ineens op goal. De bal verdween via de onderkant van de lat en de rug van een tegenstander in het doel 2-2. Met deze tussenstand brak de rust aan.


Na rust begon Middelstum erg fel aan de wedstrijd. Het resulteerde in de 50e minuut in een voorsprong toen Ivan Milkovic vanaf rechts doorkwam, een tegenstander uitspeelde, en vanaf de rand van de 16 de keeper in de lange hoek wist te verschalken 2-3. Na 55 minuten was het opnieuw raak, doelpuntenmaker was wederom Ivan Milkovic. Na een lange pass ging hij alleen op de keeper af, omspeelde deze en schoot opnieuw raak voor zijn ploeg 2-4. De wedstrijd leek hiermee gespeeld. Glimmen probeerde het nog wel maar verder dan wat afstandschotjes van buiten de 16 werd men niet gevaarlijk. In tegenstelling tot de thuisploeg kwam Middelstum in de 75e minuut op een 2-5 voorsprong. Op aangeven van Michel de Graaf scoorde Rudy van Dijken via een tegenstander de 5e goal van de middag voor Middelstum. Het was behoorlijk warm deze middag, de energie bij Middelstum begon op te raken. Glimmen werd dan ook gevaarlijker en had het meeste balbezit in het laatste kwartier van de wedstrijd. 5 minuten voor tijd kwam men nog terug tot 3-5 via een intikkertje op de lijn. Daarna was ook het beste er af bij de thuisploeg Verder dan een aantal afstandsschoten kwam de thuisploeg niet. Middelstum kwam niet echt meer in de problemen en kon de wedstrijd zonder kleerscheuren uitvoetballen.

Uitslagen 1 oktober 2011

Stand per 1 oktober 2011

Aanstaande zaterdag komt Gorecht uit Haren op bezoek in Middelstum. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg.

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (2-10-2011) Jan Lüürssen