Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
v.v. Middelstum pakt volle winst in de slotfase tegen Corenos

 

In Roodeschool pakte de v.v. Middelstum afgelopen zaterdag in de slotfase de volle winst tegen Corenos. In de derby nam de thuisploeg in de 65e minuut de leiding door een doelpunt van Roel Munting. In het laatste kwart van de wedstrijd ging de equipe van Jan Jaap Zijlstra een meer aanvallend speltype spelen. Uiteindelijk leverde het de blauwhemden de volle 3 punten op. Doelpuntmakers voor de ploeg van Jan Jaap Zijlstra waren Martijn Poort in de 86e minuut en Thijs Hoeksema in de 89e minuut. Middelstum heeft hiermee zich nog steviger genesteld in de subtop van de 4e klasse C waarin men op plaats nummer 5 terug te vinden is met 11 punten uit 7 duels.

Middelstum startte wat onwennig aan de wedstrijd door enkele tactische omzettingen maar had in de beginfase wel het betere van het spel. Corenos trachtte gevaar te stichten door met lange ballen de snelle spitsen Baar en Munting te bereiken. Dit lukte maar ten dele. Veel mogelijkheden lagen er op het middenveld waar veel ruimte lag. Dit werd door beide elftallen slecht benut waardoor er voor de neutrale toeschouwer voor rust weinig te beleven was. Middelstum werd in de eerste helft gevaarlijk via Vaatstra die een afgeslagen bal na een corner oppikte. De bal werd vanaf de rand van de 16 over de kruising schoten. Corenos stichtte gevaar via de flanken maar een goed keepende Alwin Zwerver wist de voorzetten telkens onschadelijk te maken.

De 2e helft begon zoals de eerste was begonnen. Het spel golfde op en neer zonder dat er echt grote kansen ontstonden. Corenos had in het begin van de 2e helft wel iets meer balbezit, en zette iets meer druk naar voren. Dit leidde uiteindelijk tot de 1-0 in de 65e minuut. Dit doelpunt werd met name door het matig verdedigend werk aan de zijde Middelstum tot stand. Na balverlies werd de bal voorgezet en uiteindelijk ingekopt door Zuidema. De bal kwam buiten het bereik van Zwerver op de paal. Munting was er als de kippen bij om de 1-0 tegen de touwen te jagen. Trainer Zijlstra reageerde al snel door meer aanvallend te gaan spelen en bracht Thijs Hoeksema binnen de lijnen. Middelstum begon meer aan te dringen. Dit resulteerde in een grote kans waarbij Vaatstra met een droge schuiver vanaf de rand van de 16 de paal raakte. In de 80e minuut was Middelstum weer dicht bij de gelijkmaker. Poort kopte een corner tussen 2 verdedigers van Corenos recht op de keeper af, en in de rebound raakte hij een verdediger op de lijn. Poort wist uiteindelijk in de 86 minuut wel het net te vinden met een rake kopbal na een vrije trap van Michel de Graaf scoorde Poort de 1-1. Het was wederom Michel de Graaf die op dezelfde plek als bij de gelijkmaker een assist gaf voor de winnende goal in de 88e minuut. Middels een afgemeten vrije trap wist hij bij de eerste paal Thijs Hoeksema te vinden die beheerst met het hoofd de bal toucheerde en scoorde 1-2. Middelstum voetbalde de laatste minuten vervolgens uit waarbij Corenos niet meer gevaarlijk werd.

Gezien de hele wedstrijd mocht Middelstum blij zijn met de driepunter. De wedstrijd ging de volle negentig minuten gelijk op en verdiende eigenlijk geen winnaar. Komende zaterdag komt Voetbal Vereniging Korreweg uit Groningen op bezoek in Middelstum. De wedstrijd begint zoals altijd bij de thuisduels van Middelstum om 14.30 uur.

Opstelling Middelstum: Zwerver, van Aller (Hoeksema 65), Poort, Oosterhof, Bouma (46 Rogaar), de Graaf, Venema, Vaatstra, Lochtenberg (75 Visser), Milkovic, Hoekzema

Corenos-Middelstum 1-2 (0-0) 65. Munting 1-0, 86. Poort 1-1, 89. Thijs Hoeksema 1-2.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (5 november 2014)