Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
v.v. Middelstum wint van concurrent VVS

De hoofdmacht van de v.v. Middelstum heeft zaterdag in het inhaalduel thuis tegen VVS uit Oostwold goede zaken gedaan door met 3-0 te winnen van deze naaste concurrent. De wedstrijd uit de kelder van de 4e klasse C  was voor de theepauze het aanzien amper waard en werd derhalve ook afgesloten met een 0-0 ruststand. Het besef dat er punten moesten worden gehaald vandaag bleek pas na de theepauze. Uiteindelijk was het breekpunt van deze wedstrijd na 60 minuten toen Middelstum vanaf elf meter de score opende.

Middelstum miste zaterdag voor het duel tegen VVS uit Oostwold 3 basisspelers om uiteenlopende redenen waardoor trainer Frank Konneman opnieuw kon gaan puzzelen met zijn basiself voor deze wedstrijd. Na een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden Albert Remminga begon het duel waar voor beide ploegen veel op het spel stond. Middelstum begon zwak net als een week eerder ook het geval was tegen Engelbert. VVS was de bovenliggende partij en had verreweg het betere van het spel maar echt gevaarlijk werd de ploeg van trainer Veenhof niet. Middelstum speelde onrustig en kwam niet in de wedstrijd. Combinaties kwamen niet uit de verf en men verloor constant de 2e bal. VVS kwam tot 2 keer toe dichtbij een doelpunt voor de pauze. Via een vrije trap werd de binnenkant van de paal geraakt, de bal ging echter niet over de lijn en kon worden geruimd tot grote opluchting van de Middelstum defensie. Het tweede gevaarlijke moment kwam middels een schot uit de 2e lijn, maar deze werd goed gepareerd door doelman Alwin Zwerver. Middelstum kwam maar 1 keer gevaarlijk voor het doel van doelman Broesder van VVS in de 1e helft. Na een vlot lopende aanval vond Karsten Hoekzema Chiel Hoeksema. Chiel Hoeksema "die overigens een zeer sterke wedstrijd speelde vandaag voor de blauwhemden" produceerde vanaf de rand van de 16 een schuiver welke niet al te veel problemen opleverde voor doelman Broesder van VVS. Hiermee zijn wel alle momenten die de 1e helft rijk waren verteld. Al met al werd het publiek niet echt verwend door beide ploegen.

Middelstum moest in de 2e helft echt uit een ander vaatje tappen en deed dit gelukkig ook. Er werd verder van het eigen doel gevoetbald en er werd meer druk naar voren gegeven. VVS kwam er hierdoor niet meer uit en het was wachten op het eerste doelpunt. Deze werd gemaakt via een penalty door Koen Wiersma 1-0. De penalty voor de thuisploeg werd toegekend nadat Richard Boven een overtreding maakte binnen de beruchte lijnen op Ivan Milcovic. Middelstum begon na de voorsprong wat onrustiger te voetballen maar pakte het goede spel daarna weer snel weer op. De wedstrijd zat op het slot toen VVS speler Danny van Lang rood kreeg nadat hij Ivan Milcovic van achter neergehaalde. Met 10 man op het veld voor de bezoekers voerde thuisploeg Middelstum de druk wat meer op. Karsten Hoekzema verdubbelde de score al snel na het wegzenden van Danny van Lang. Na goed werk van Ivan Milcovic kwam Hoekzema alleen op de keeper af en schoof de bal keurig en beheerst binnen 2-0. VVS werd daarna nog één keer gevaarlijk door een vrije trap die werd toegekend op randje 16 bij Middelstum. Alwin Zwerver haalde de bal echter met een katachtige reflex uit de kruising en hield hiermee de angel voor een slotoffensief van de gasten uit Oostwold uit de wedstrijd. Benjamin Lochtenberg besliste het duel in de blessuretijd van de wedstrijd. Paul Venema zette druk op één van de verdedigers die vervolgens de bal verloor aan Venema. Venema gaf vervolgens af op Benjamin Lochtenberg die beheerst afrondde 3-0. Het was zijn eerste balcontact in de wedstrijd nadat hij was ingevallen voor Ivan Milcovic.

Opnieuw 3 zeer belangrijke punten voor Middelstum in de strijd om lijfsbehoud. Komende zaterdag komt Veendam 1894 naar Middelstum. De ploeg uit de Veenkoloniën zal er alles aan gelegen zijn om drie punten mee huiswaarts te nemen. Zaterdag verloren de geel/zwarten van hekkensluiter Engelbert (3-2) en zal men de nare smaak van deze nederlaag snel weer weg willen spoelen. Het lijkt zaterdagmiddag weer een spannende wedstrijd te gaan worden op het sportpark aan de Coendersweg. De aftrap van deze ontmoeting is om 14.30 uur.

Middelstum - VVS 3-0 (0-0): Wiersma 1-0 (60 min penalty); Hoekzema 2-0 (88 min); Lochtenberg 3-0 (90 min)

Klik hier voor een fotoverslag van deze wedstrijd.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (4 maart 2014) Foto's: Jaap van der Laan