Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

Middelstum geflatteerd onderuit tegen vv Glimmen

De hoofdmacht van de v.v. Middelstum leed gistermiddag in het thuistreffen tegen vv Glimmen een 1-5 nederlaag. Op de winst van de gasten uit Glimmen viel niets af te dingen, alleen op de wijze waarop zal achteraf veel nagepraat zijn. In de ontmoeting was jammer genoeg een hoofdrol weggelegd voor de arbiter van deze middag. Al vroeg in de wedstrijd deelde de man in eerste instantie een gele kaart uit aan Wessel Oosterhoff van Middelstum, niet veel later werd ook Niels Oosterhof van de bezoekers op een gele prent getrakteerd. Beide kaarten zouden in het verdere verloop consequenties hebben voor beide ploegen. Of het te maken had met de achternamen van beide spelers blijft vooralsnog een raadsel.

Middelstum had in de 2e minuut van deze ontmoeting reeds aan de leiding kunnen komen. Een prima pass van Michel de Graaf op Leon Milcovic werd door doelman Hommes prima onderschept. Niet veel later mocht de Graaf vanaf de rand van de zestien meter aanleggen voor een vrije bal die was toegekend nadat Leon Milcovic onderuit werd gehaald door Niels Oosterhof. De vrije bal van vrijetrap specialist de Graaf spatte uiteen tegen de Glimmen muur, waardoor kans nummer twee na 4 minuten wedstrijd al om zeep was geholpen door de thuisploeg. Toch leken de mannen van trainer Frank Konneman scherp aan de wedstrijd te zijn begonnen. Met goed combinatievoetbal was het vooral Middelstum dat het beste van het spel hadden in het eerste half uur. Maar wat zo vaak in de voetballerij gebeurd is, als je zelf niet weet te scoren valt de bal er vaak aan de andere kant in, zo ook vandaag. Nadat Wessel Oosterhof in de 10e minuut bij zijn eerste overtreding gelijk geel pakte (Oosterhof was te laat, maar dit had met een berisping afgedaan kunnen worden) werd hierdoor de toon door de scheidsrechter gelijk gezet in deze ontmoeting.

Bij de eerste de beste aanval van Glimmen was het gelijk wel raak voor de gasten uit Glimmen. Nadat eerst een combinatie tussen Tim Oosterhof en Bram Wijminga leek te mislukken kwam de bal opnieuw bij Oosterhof voor de voeten. Van ongeveer 23 meter afstand schoot Oosterhof de bal hard tegen de touwen achter de kansloze doelman Alwin Zwerver, waardoor niet Middelstum maar Glimmen op een 0-1 voorsprong kwam na 14 minuten wedstrijd. Een treffer die op dat moment dan wel niet verdiend was maar wel op het scorebord stond. Middelstum liet zich echter niet van de wijs brengen en pakte de draad van voor de treffer weer op. Een schot van Leon Milcovic op aangeven van Martijn Poort 2 minuten na de openingstreffer ging niet ver naast het doel van Klaas Hommes. Ook misten een schot van Rudy van Dijken en Michel de Graaf het doel op een haar na. De gelijkmaker hing in de lucht en kwam er ook. Op aangeven van Koen Wiersma trof Leon Milcovic in de 25e minuut dan eindelijk wel het net en zette verdiend beide ploegen weer naast elkaar 1-1. Niet veel later was het opnieuw Milcovic die gevaarlijk doorkwam door het midden. Toen Niels Oosterhof van Glimmen voor de tweede keer Milcovic tegen de grond werkte kreeg ook hij (net als Wessel Oosterhoff van de thuisploeg) onterecht een gele kaart van de leidsman. De vrije bal leverde geen direct gevaar op voor doelman Hommes. Pas in de 34e minuut werden de gasten uit Glimmen voor de tweede keer gevaarlijk voor het doel van Middelstum. Een prima solo van Max Blaauw in de zestien van Middelstum eindigde op de paal naast Alwin Zwerver, waarmee de thuisploeg zwijnde en gelukkig niet opnieuw op achterstand kwam ondanks tot op moment het betere van het spel had. Vijf minuten voor de theepauze leek de wedstrijd voor de thuisploeg gespeeld te zijn toen Oosterhoff opnieuw een overtreding maakte. Deze keer was het geel op zijn plaats, maar met de (onterechte) kaart uit de 10e minuut mocht Oosterhoff vroegtijdig met rood (2x geel) het veld verlaten. Zonde voor de wedstrijd die hiermee totaal op zijn kop werd gezet. Tot aan de rust hielden de 10 overgebleven spelers van Middelstum stand waardoor er met een gelijke stand aan de thee kon worden begonnen.

Geen vuiltje aan de lucht

Ook in het eerste kwartier na de rust was er van een krachtverschil tussen de 10 van Middelstum en de 11 van Glimmen nog maar weinig te merken en leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn voor Middelstum. Glimmen in overtal leek meer zoekende te zijn dan de thuisploeg. De eerste mogelijkheid was ook na de pauze voor de blauwhemden van Middelstum. Op aangeven van Rudy van Dijken was het opnieuw Leon Milcovic die op een haar na de bal naast schoot. In de 60e minuut kwamen de gasten uit Glimmen op voorsprong. Nadat een voorzet door de verdediging van Middelstum slecht weg werd gewerkt kon Alex Hendrik de Jonge Rosa vanaf de rand van de zestien uithalen. Op het harde en zuivere schot moest doelman Alwin Zwerver het antwoord schuldig blijven 1-2. Niet veel later sloeg ook voor Glimmen het noodlot toe. In een meer ongelukkige dan bewuste situatie werd Erwin van der Laan van de thuisploeg door Koen van der West omver gekegeld. Waar iedereen dacht dat van der West geel zou krijgen mocht hij met direct rood het veld verlaten en was het aantal spelers bij beide ploegen teruggebracht naar 10. De rode kaart leek zowaar het breekpunt van deze ontmoeting te gaan worden. Glimmen had schijnbaar de geest gekregen en wat eerst niet lukte in de overtal situatie leek na het wegzenden van van der West iets los te hebben gemaakt bij de ploeg van Gerrit Marsman. Vooral de laatste 10 minuten van de wedstrijd  zal men bij de thuisploeg niet snel vergeten. In deze laatste 10 minuten liep Glimmen "zij het iets geflatteerd" weg naar 1-5 en pakte verdiend de overwinning. Doelpunten makers voor de gasten waren achtereenvolgens: Max Blaauw 1-3 (80 min), Rico Bakker 1-4 (81 min) en in de slotminuut Max Blaauw 1-5 (90 min)

Ondanks de nederlaag blijft Middelstum de 2e positie op de ranglijst behouden, maar zag het de andere ploegen onder zich wel dichterbij komen. Aanstaande zaterdag speelt de equipe van Konneman een uitwedstrijd in Haren tegen Gorecht.

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER

Bron: Sportredactie Middelstum-info (04-03-2012) Jan Lüürssen