Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middelstum verliest bij directe concurrent De Vogels

In Groningen liet Middelstum afgelopen zaterdag dure punten liggen in de strijd om lijfsbehoud in de 4e klasse C. De ploeg van Frank Konneman verloor in de slotfase de wedstrijd zaterdagmiddag van De Vogels uit Groningen. Vijf minuten voor tijd maakte de thuisploeg de winnende treffer, waardoor Middelstum opnieuw na 90 minuten met lege handen stond.

Middelstum begon zaterdag met een gewijzigde basiself. De voorhoede bestond uit Venema en Vaatstra. Vaste en veel scorende spits Ivan Milcovic was op vakantie. Martijn Poort keerde terug van een lange blessure en begon op het middenveld. Middelstum begon goed aan de wedstrijd en speelde ver van het eigen doel. Men had zeker tot aan de 30e minuut een overwicht. Dit resulteerde in enkele mogelijkheden hoewel men niet echt gevaarlijk werd. Venema, Vaatstra en de Graaf stichtten gevaar maar kwamen helaas niet tot scoren. In de 20e minuut kwam Middelstum toch op voorsprong. Na een pass van Vaatstra schoot Benjamin Lochtenberg vanaf de rand van de 16 meter in de korte hoek raak voor de blauwhemden van Middelstum en bracht hiermee zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Na dit doelpunt van de bezoekers kwam thuisploeg De Vogels iets beter in het spel. Middelstum maakte veel overtredingen waardoor de bal vaak ingebracht kon worden in de 16 voor doelman Alwin Zwerver.

Het spel van Middelstum hielp de Vogels langzamerhand in het zadel. De thuisploeg had veel lengte in de ploeg en dat zorgde hierdoor voor veel gevaar. Uit een vrije trap belande de bal buiten bereik van doelman Zwerver op de paal en had Middelstum alle geluk van de wereld dat de stand niet in evenwicht kwam. Na een half uur kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. Vanuit een corner kon er vrij worden ingekopt, waarbij de verdediging er bij Middelstum niet al te best uitzag 1-1. Martijn Poort moest zich na 35 minuten laten vervangen (zijn "oude" blessure speelde weer op). Chiel Hoeksema kwam voor hem in de ploeg. De laatste 10 minuten voor de rust begon De Vogels wat meer druk te zetten en dat was eigenlijk al een voorbode op de 2e helft.

In de 2e helft kwam Middelstum er niet meer aan te pas. Er werden eigenlijk geen kansen meer gecreŽerd dus het devies was om de 1-1 maar over de streep te trekken. De Vogels creŽerde diverse kansen waar doelman Alwin Zwerver telkens redding bood. Uiteindelijk ging men toch nog ten onder toen de spits vanaf het middenveld werd aangespeeld, zich eenvoudig ontdeed van verdediger Bolhuis en in de korte hoek raak kon schieten. 1-2. Al met al een terechte uitslag, maar wel eentje met een extra zure nasmaak dit omdat men pas kort voor tijd (in de 85 minuut) op achterstand kwam. De nederlaag kwam hard aan bij de mannen van Frank Konneman, mede doordat men hier te maken had met ťťn van de directe concurrenten als het gaat om de plaatsen onderin.

Middelstum hoeft geen illusies meer te maken dit seizoen, en zal zich enkel moeten focussen om uit de gevarenzone te komen. Komende zaterdag is men vrij. Een week later op 15 februari wacht het thuisduel tegen koploper vv Groningen.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (4 februari 2014) Foto's: Archief