Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
Middenmoot komt weer in zicht voor de v.v. Middelstum

Het voetbal mag dan nog wel niet geweldig zijn ieder week, toch komt de middenmoot voor de blauwhemden van de v.v. Middelstum weer een beetje in zicht. Zaterdagmiddag 19 oktober won de equipe van trainer Frank Konneman met 1-0 van laagvlieger GVAV Rapiditas uit Groningen. De overwinning was op basis van het vertoonde spel over de gehele wedstrijd gezien een terechte. Wessel Oosterhof schoot de thuisploeg op slag van rust op voorsprong, een voorsprong die na 90 minuten nog steeds op het scorebord stond. Door deze winst van de thuisploeg (voor de tweede keer dit seizoen) konden er opnieuw 3 punten worden bijschrijven en komen de ploegen in de middenmoot weer in het vizier.

Wessel Oosterhof scoort de 1-0 voor de thuisploeg. De bal is nog net zichtbaar onder de linkerarm

 van nr 10 Anne Vaatstra. Doelman Robbie Niestijl ziet de bal links van hem tegen de touwen gaan.

Iedere week is het opnieuw puzzelen voor de trainer Konneman van Middelstum om een zo goed mogelijk team binnen de lijnen te krijgen. In de wedstrijd tegen GVAV Rapiditas was het niet anders voor de coach van de blauwhemden. Erwin van der Laan viel in de wedstrijd tegen Veendam 1894 opnieuw op zijn schouder (net als eind vorig seizoen tegen Groen Geel waardoor hij lange tijd niet kon spelen) en zal zeker de komende tijd niet opgesteld kunnen worden. Verder ontbrak Rick van der Laan in de achterste linie bij de thuisploeg. Met een aantal nieuwe gezichten binnen de ploeg werd begonnen tegen de stadjers van GVAV. Met iets aanvallender intenties (waardoor er verder vanaf het eigen doel kon worden gespeeld) probeerde de thuisploeg de gastheren uit Groningen al vroeg in de wedstrijd onder druk te zetten. De linies kort houden was de boodschap welke de ploeg van trainer Konneman had mee gekregen. Deze opzet leek van meet af aan te gaan lukken. Grote kansen ontstonden er echter nog niet in de eerste 25 minuten van de wedstrijd voor beide doelen. Thijs Hoeksema viel na bijna een half uur spelen uit en moest zich laten vervangen door Devan Bolhuis. Bolhuis nam de rechtsback positie over van Koen Wiersma die op zijn buurt doorschoof naar de voorste linie. In de 35e minuut had de bal zomaar op de stip kunnen en misschien wel moeten liggen toen Ivan Milkovic (zoals wel vaker in deze wedstrijd) onderuit werd gehaald door zijn directe tegenstander net binnen het zestienmetergebied. De scheidsrechter liet echter doorspelen en wuifde het voorval weg. Toch kwam de thuisploeg op slag van rust op een verdiende voorsprong. Na het toekennen van een vrije bal op zo'n 25 meter van het doel werd deze door Michel de Graaf voor het doel gebracht, de attent inkomende Wessel Oosterhof tipte de bal met de punt van zijn schoen hoog in de touwen achter doelman Robbie Niestijl en bracht op slag van rust de 1-0 op het scorebord. Met deze magere voorsprong brak de rust aan.

Het spelbeeld na de rust liet niet veel anders zien dan zoals het wedstrijdverloop voor de pauze was. Middelstum had iets meer balbezit en de meeste kansen om de score uit te breiden. GVAV probeerde er met de counter uit te komen. De grootste mogelijkheid voor GVAV kreeg de ploeg in de 60e minuut. Een voorzet vanaf de rechtervleugel werd direct op doelman Alwin Zwerver van dichtbij afgevuurd. Zwerver die zeer attent stond te keepen redde prima op de inzet en hield zijn doel schoon. Ook thuisploeg Middelstum kreeg in het tweede bedrijf volop kansen. Milkovic kwam tot 2 keer toe een teenlengte te kort in 1 op 1 duels met doelman Niestijl van GVAV. Koen Wiersma kopte nog een bal op de lat na een voorzet van Michel de Graaf en Milkovic raakte nog een keer de staander in één van de laatste minuten van deze ontmoeting. GVAV drong wel wat aan in de slotfase van de 2e helft, maar de verdediging van Middelstum hield stand. In de 85e minuut kreeg Paul Venema nog rood van de arbiter (natrappen) nadat zijn tegenstander met gestrekte benen in kwam vliegen op Venema. Om dan maar voor eigen rechter te gaan spelen is niet slim.

Al met al een belangrijke overwinning voor de blauwhemden van Middelstum. Komende zaterdag (26 oktober) speelt men opnieuw thuis dan is GEO uit Garmerwolde de tegenstander. Als Middelstum in deze wedstrijd met dezelfde inzet en instelling speelt als vandaag, dan moet er ook zeker wat te halen vallen in deze wedstrijd voor de equipe van Frank Konneman.
 

Klik hier voor een fotoverslag van deze wedstrijd

Bron: Sportredactie Middelstum-info (21 oktober 2013) Foto's: Jaap van der Laan