Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Spannende competitieslot voor de v.v. Middelstum

Ondanks winst op Zuidhorn nog steeds niet veilig.

Middelstum heeft zaterdag gedaan wat het moest doen, namelijk winnen van de v.v. Zuidhorn. De basis voor de winst werd voor de rust gelegd door de thuisploeg. Na de rust waren de bezoekers uit Zuidhorn de bovenliggende ploeg en kwam thuisploeg Middelstum een paar keer goed weg. Nog steeds is de ploeg van scheidend trainer Frank Konneman niet veilig in 4C, dit omdat bijna alle ploegen onderin punten pakten. Met nog 2 wedstrijden te gaan heeft Middelstum, dat 31 punten heeft, ook nog kans op het winnen van de 3e periode in de 4e klasse C.

Trainer Frank Konneman kon zaterdag in het duel tegen de v.v. Zuidhorn over een drietal basisspelers niet beschikken. Martijn Poort miste de laatste weken al in de basiself vanwege knieklachten. Daar kwam Thijs Hoekezema deze wedstrijd nog bij nadat hij dinsdagavond tijdens de training eveneens moest afhakken vanwege knieklachten. Verder miste Konneman achterin Rick van der Laan die ook geblesseerd was. De Middelstum trainer stuurde zijn manschappen zaterdag het veld in met maar één boodschap, punten pakken tegen Zuidhorn, hoe dat maakte de coach van de blauwhemden niet. Met de boodschap van de trainer goed in de oren geknoopt begon Middelstum met veel strijdlust aan de confrontatie met Zuidhorn. Na amper 2 minuten liet de thuisploeg al van zich horen. Na een prima actie van invaller William Poel op de rechtkant waar hij een vrije doortocht kreeg kwam de bal afgemeten voor het doel op het hoofd van de prima vrijgelopen Ivan Milkovic terecht. Milkovic zag de bal half via het achterhoofd boven op de deklat belanden bij doelman de Vries van Zuidhorn. Jammer voor de thuisploeg dat hiermee een vliegende start niet beloond zag worden. Niet veel later kregen de bezoekers een dot van een kans. Meijer van Zuidhorn bracht Kooi vrij in stelling voor het Middelstum doel. Doelman Zwerver bleek gelukkig een betrouwbare sluitpost in het doel van de thuisploeg en bracht redding zijn voet. Ook daarna was de beter voetballende ploeg de ploeg van trainer Ton Rozema, maar was het Middelstum dat na een klein kwartier de leiding nam in de wedstrijd. Het was goudhaantje Ivan Milkovic van Middelstum die onder de ogen van zijn oudere broer Leon (vandaag één van de toeschouwer) een prima pass zag worden afgerond door Ivan Milkovic 1-0. Verrassend was de voorsprong tot op dat moment wel te noemen voor thuisploeg Middelstum.

Ook na deze openingtreffer veranderde het spelbeeld niet. Zuidhorn voetbalde beter, maar Middelstum kreeg de beste kansen in de wedstrijd. Na ruim een kwart wedstrijd kreeg Middelstum opnieuw een grote mogelijkheid. Deze keer zag Michel de Graaf zijn vrije trap gekeerd worden door doelman de Vries van Zuidhorn. Met nog 10 minuten op de klok voor de rust verdubbelde Middelstum haar voorsprong. Ivan Milkovic werd middels een lange bal van achteruit diep gestuurd. Met de snelheid welke spits Milkovic als geen ander heeft liep hij de Zuidhorn verdediging er compleet uit en ronde koeltjes af, doelman de Vries had het nakijken en zag de bal tegen de touwen belanden 2-0. Met deze comfortabele voorsprong zochten de ploegen na ruim 45 minuten de kleedkamers op.

Billen knijpen.

Na de theepauze voerden de bezoekers uit het Westerkwartier gelijk vanaf het eerste fluitsignaal de druk behoorlijk op. De verdediging van Middelstum zag de ene na de andere aanval richting het doel van Alwin Zwerver komen. Middelstum mocht van geluk spreken dat het na de vroege treffer van de bezoekers na rust van Peter Schultinga (deze scoorde na 5 minuten de 2-1) niet de deksel in een vroeg stadium op de neus gedekt kreeg. De ploeg van Rozema was behoorlijk slordig in de afwerking waardoor Middelstum op de been bleef. Door goed keeperswerk van doelman Alwin Zwerver en een tomeloze inzet van de thuisploeg bleef de gelijkmaker uit voor Zuidhorn. Middelstum kwam halverwege de tweede helft nog een keer heel goed weg, al was daar de hulp van Karsten Hoekzema voor nodig. Hoekzema kopte op de doellijn, nadat doelman Zwerver al uit positie was, de bal weg zodat de misschien wel verdiende gelijkmaker voor de groen/witten van Zuidhorn uitbleef. Na het laatste fluitsignaal kreeg de thuisploeg applaus van het thuispubliek dat vandaag als twaalfde man zeer belangrijk was voor de blauwhemden.

Voor Middelstum bleek na afloop maar weer eens hoe belangrijk deze winst van vandaag was. Onderin kwamen bijna alle ploegen tot winst. Zuidhorn deed vandaag in ieder geval haar sportieve plicht en gaf de winst zeker niet cadeau aan de thuisploeg. Of alle ploegen hun wedstrijd zo opgevat hebben zaterdag is zeer twijfelachtig. Als je de uitslagen bekijkt waren daar toch wel een paar behoorlijke verrassingen bij. Middelstum heeft na vandaag 31 punten maar kan zich nog steeds niet veilig wanen in 4C. Gek als je met dit puntenaantal 2 wedstrijden voor het einde nog steeds moet vrezen voor het spelen van de nacompetitie voor handhaving. Nog veel gekker als je bedenkt dat de ploeg van Konneman nog volop meedoet in de strijd om de 3e periode. Hierin staan 3 ploegen boven de blauwhemden namelijk vv Groningen dat al kampioen is, Mamio en Godlinze. Laten uitgerekend deze beide laatst genoemde ploegen de laatste beide tegenstanders zijn van Middelstum. Op 3 mei speelt Middelstum uit in Groningen tegen Mamio, een week later op de slotdag van de competitie is Godlinze de tegenstander in en tegen Middelstum. Het beloofd in alle opzichten een spannend slot van de competitie te worden voor de equipe van trainer Frank Konneman.

Middelstum - Zuidhorn 2-1 (2-0): Milkovic 1-0 (3) ; Milkovic 2-0 (35) ; Schultinga 2-1 (50)

Opstelling Middelstum: Zwerver, van Aller, D. Bolhuis , Oosterhoff, Wiersma, Karsten Hoekzema, De Graaf, Vaatstra, Chiel, Poel, Milkovic.

Opstelling Zuidhorn: de Vries, Renkema, Sikkema, Spijkerman, Kocken, Marco Meijer, Tom Meijer, Jos Schultinga, Janse, Peter Schultinga, Kooi.

klik hier voor het fotoverslag van deze wedstrijd

Bron: Sportredactie Middelstum-info (22 april 2014) Foto's: Jaap van der Laan