Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 

Doek valt voor de v.v. Middelstum

Gronitas troeft de blauwhemden af.

Het wonder voor de blauwhemden van de voetbalvereniging Middelstum bleef in het laatste competitieduel tegen Gronitas uit Groningen uit. Na 90 minuten stond er een 2-3 uitslag op het bord wat betekende 'nadat de overige uitslagen bekend waren geworden' dat de plaatselijke 'trots'  komend seizoen gaat uitkomen in de 4e klasse van het zaterdagvoetbal. De nederlaag was terecht, Middelstum voetbalde vanaf het begin als de ploeg die zat te wachten op de klap die de knock-out zou gaan betekenen. In de slotfase van de wedstrijd liep de thuisploeg in korte tijd van een 1-0 voorsprong tegen een 1-3 achterstand aan. Vooral de 2e treffer van oud Middelstumer Sieger Kuik 'die momenteel zijn kunsten bij Gronitas vertoond' betekende de spreekwoordelijke nekslag voor de thuisploeg. Men kwam in blessuretijd nog wel op 2-3 maar moest uiteindelijk de overwinning laten aan de bezoekers uit Groningen.

Oud Middelstum speler Sieger Kuik (6) maakt de 1-2 namens Gronitas. Doelman Zwerver is kansloos..

Uithuilen en opnieuw beginnen.

Voor Middelstum zit er helaas niets anders op na een seizoen die uiteindelijk degradatie als gevolg heeft gehad. Het geloof in een goede afloop leek totaal niet aanwezig bij de ploeg van trainer Frank Konneman die gelaten toe moest zien hoe zijn ploeg de wedstrijd uit handen gaf vanmiddag op het sportcomplex aan de Coendersweg. Na een moeizaam eerste kwartier leek de thuisploeg wat beter in de wedstrijd te komen. Bij de eerste de beste goede aanval was het meteen raak. Uit een goed opgezette aanval over de rechtervleugel gaf Michel de Graaf een prima voorzet op Thijs Hoeksema. Hoeksema maakte beheerst af en bracht Middelstum na 19 minuten aan de leiding in dit duel 1-0. Voor rust kregen beide ploegen verder wel wat kleine mogelijkheden maar speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. De beide doelmannen kregen voor de rust maar weinig te doen onder de lat. Met een minimale voorsprong voor de thuisploeg zochten de beide ploegen na 45 minuten de kleedkamer op voor de rust.

Na de theepauze bracht trainer Frank Konneman van Middelstum good-old Ronnie Medema (41) in de ploeg voor Paul Venema. De thuisploeg speelde voor de theepauze dusdanig onrustig waardoor een plek voor de routenier een bewuste keuze was. Het eerste gevaar na rust kwam van de bezoekers uit Groningen. Uit een voorzet van Peter Torenbosch op Jan Peter Lageman kon doelman Alwin Zwerver nog net op tijd de bal voor de voeten van laatstgenoemde weg plukken waardoor Middelstum behoed bleef voor een vroege gelijkmaker na de rust. Ondanks het inbrengen van Medema bij Middelstum bleef de ploeg onrustig in haar spel, en hadden de bezoekers de beste kansen op de gelijkmaker. Zo kopte van Veen in de 20e minuut uit een voorzet vanaf de rechtervleugel rakelings naast de paal bij doelman Alwin Zwerver. De gelijkmaker hing meer en meer in de lucht en bij Middelstum begon men steeds meer achteruit te lopen. Uiteindelijk kwam de verdiende gelijkmaker in de 77e minuut op het bord te staan. Op het randje van de 16 bij Middelstum kreeg Rutger Bierling de bal aangespeeld. Met een prachtig schot passeerde hij Alwin Zwerver in de lange hoek en bracht beide ploegen weer naast elkaar 1-1. Op dat moment moest Middelstum met de tussenstanden op de andere velden (1-1 bij LEO-Opende en 3-0 bij Groen Geel -VVK) in een drieluik gaan uitmaken over het lot welke de ploeg eventueel te wachten stond. Helaas kwam het niet zover voor de blauwhemden van Middelstum. Nadat trainer Frank Konneman Michel de Graaf terecht wisselde in de 79 minuut scoorde uitgerekend oud Middelstum speler Sieger Kuik de 1-2 voor zijn ploeg en leek degradatie nabij voor de thuisploeg.

Twee minuten na de 1-2 volgde de definitieve nekslag voor Middelstum. Nadat Peter Torenbosch van Gronitas licht aangetikt werd binnen de beruchte lijnen wees de prima leidende scheidsrechter Lania na de 11 meterstip. Jan Peter Langeman die dit seizoen nog niet gescoord had voor zijn ploeg mocht het vonnis over Middelstum gaan bezegelen. Lageman faalde niet vanaf de penaltystip en bracht de score op 1-3 met nog maar 1 minuut officiŽle speeltijd op de klok. Ondanks dat Koen Wiersma met het hoofd in blessuretijd nog de 2-3 liet aantekenen kwam Middelstum niet meer langszij.

Niet het geloof hebben in eigen kunnen lijkt Middelstum dit seizoen fataal te zijn geworden zo kan na dit afgelopen seizoen wel geconcludeerd worden. De ploeg heeft op veel fronten niet gebracht wat er van een derdeklasser verwacht mag worden. En als het dan niet altijd voetballend gaat zal dit gecompenseerd kunnen worden met inzet. Dat laatste ontbrak er wel eens aan dit seizoen. Het zal nog een hele toer gaan worden om het verloren gegaan terrein 'degradatie' snel weer ongedaan te maken. Komend seizoen zullen we de ploeg gaan volgen in de vierde klasse. We hopen dat in mei volgend jaar er iets anders geschreven kan worden en de ploeg weer mee gaat strijden om promotie. Tot dan.

Middelstum - Gronitas 1-0 (2-3): Hoeksema 1-0 (19 min); 1-1 Bierling (77 min); 1-2 Kuik (87 min) ; 3-1 Lageman (89 min penalty) ; 2-3 Wiersma (90+2 min)

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (18 mei 2013) Jannes Klaassen