Startpagina   -   Sportnieuws   -   Foto's   -   Archief   -   Video's   -   Contact

 

 
v.v. Middelstum knokt zich terug na 3-0 achterstand

Vele wedstrijden werden bij de start van de tweede competitiehelft van het voetbalseizoen 2013-2014 afgelopen zaterdag afgelast.  Voor Middelstum ging de wedstrijd in Groningen op sportpark Kardinge tegen GVAV-Rapiditas echter wel door. De Groningers beschikken over kunstgras waardoor men daar geen hinder ondervond van de slechte gesteldheid van de velden door de weersomstandigheden van de laatste weken. Voor beide ploegen stond er veel op het spel gezien de stand op de ranglijst. Het beloofde een spannende pot voetbal te worden, en dat werd het ook.

Middelstum miste zaterdag 3 basisspelers, Anne Vaatstra en Martijn Poort waren beide geblesseerd, Karsten Hoekzema was geschorst waardoor dit drietal vandaag vanaf de bank mochten toekijken hoe hun teamgenoten het er vanaf zouden brengen. Middelstum begon erg zwak aan de wedstrijd op het sportpark van Kardinge. Na slechts 30 seconden lag de bal al in het netje achter doelman Alwin Zwerver. De jonge Benjamin Lochtenberg verspeelde de bal ter hoogte van de eigen 16 meter, deze werd vervolgens doorgetikt en op de schuiver had Alwin Zwerver geen antwoord. GVAV zette vroeg druk en speelde ver van de goal waardoor Middelstum er totaal niet uit kwam. Na 15 minuten resulteerde dit in de 2-0. Wederom werd er niet sterk verdedigd door Middelstum en leek een goed resultaat, na een prima oefenpot een week eerder tegen 3e klasser De Fivel (2-2) er vandaag niet in te zitten. Ook de 3-0 viel nog in de eerste helft. Dit doelpunt viel zo rond de 30e minuut nadat iemand van de GVAV aanvallers volledig vrij stond bij een corner kon deze de bal ook nog vrij aannemen en binnen werken achter de opnieuw kansloze Zwerver.

Bij alle spelers van Middelstum heerste het gevoel dat deze wedstrijd toch wel gespeeld was. Ook vanwege het feit dat er nog 2 1 op 1 situatie waren waarbij een GVAV aanvaller vrije doortocht had naar Zwerver maar verzuimde de score verder uit te breiden. Middelstum mocht wat dat aangaat van geluk spreken dat het na 40 minuten niet 5-0 achter stond. Na het half uur spelen kwam Middelstum wel iets beter in de wedstrijd. Een bal van Boelema werd voor de de GVAV doelman geblokt, maar dat was het eigenlijk ook wel. Totdat Ivan Milkovic vanuit het niets zowaar scoorde voor de blauwhemden van Middelstum. De bal werd vanaf rechts ingebracht, Ivan Milkovic nam de bal handig mee en omspeelde daar een verdediger en schoot vervolgens in de korte hoek binnen 3-1 in de 42e minuut. Een minuut daarna kwam Middelstum zelfs op 3-2. Boelema zijn schot werd wederom in eerste instantie geblokt door de doelman van de Stadjers waarna Milkovic er mee aan de haal ging en zich handig vrij draaide tussen twee verdedigers in en in de verre hoek raak schoot 3-2. Met een toch wel een verrassende tussenstand zochten de beide teams de kleedkamer op voor de rust.

De 2e helft was voor Middelstum. Er werd door de blauwhemden verder van de goal gespeeld en dit resulteerde in een heel ander spelbeeld dan het geval was voor de rust. Tot hele grote kansen leidde dit echter niet. Uiteindelijk kwam Middelstum gelukkig wel langszij. Wederom via Milkovic. Een lange bal van achteruit werd niet goed verwerkt bij de verdediging van GVAV, waar Thijs Hoeksema een goede storende rol verzorgde. In een klussituatie kreeg Ivan Milkovic vervolgens de bal mee en scoorde beheerst de gelijkmaker 3-3. Middelstum geloofde echt in een stunt toen GVAV met 10 man kwam te staan. De spits kreeg zijn 2e gele kaart vanwege spelbederf. Op de één of andere manier kwam GVAV met een mannetje minder beter in het spel en kreeg aan het eind van de wedstrijd nog 3 grote kansen. Paul Venema was tot twee keer toe zeer belangrijk voor Middelstum door de bal van de doellijn te halen. Uiteindelijk kwam Middelstum nog goed weg. GVAV had een penalty kunnen krijgen in de 89e minuut. Thijs Hoeksema zette een sliding in maar raakte hierbij ook zijn directe tegenstander. De goed leidende scheidsrechter kende echter geen strafschop toe waardoor er na 90 minuten een 3-3 eindstand op het wedstrijdformulier kon worden genoteerd.

Trainer Frank Konneman was duidelijk in zijn analyse na afloop van de wedstrijd. We mogen niet klagen dat we een punt uit het vuur hebben weten te slepen. Als je na een halfuur al tegen een 3-0 achterstand aankijkt denk je dat het een hele moeilijke middag gaat worden. Gelukkig scoorden we vlak voor de rust in een tijdsbestek van nog geen 5 minuten 2 keer waardoor we slechts met goal achterstand de rust in gingen. Na de pauze was het mijn ploeg die sterk aan de tweede helft begon. Toch duurde het nog ruim 20 minuten alvorens we de gelijkmaker op het bord kregen. Nadat GVAV ook het laatste gedeelte met 10 man kwam te staan lukte het niet meer om de winst binnen te halen. Het zou trouwens ook te veel van het goede zijn geweest. Nee ik ben achteraf gezien tevreden met dit behaalde punt.

Komende zaterdag speelt Middelstum ijs en wederdienende thuis tegen VVS. De aftrap van deze wedstrijd zal om 14.30 uur zijn op het sportpark aan de Coendersweg in Middelstum.

Voor een uitgebreid fotoverslag van deze wedstrijd klik HIER

GVAV - Middelstum 3-3 (3-2): 0-1 onbekende speler (1); 0-2 onbekende speler (16); 0-3 onbekende speler (30);  1-3 Milkovic (42);  2-3 Milkovic (43); 3-3 Milkovic (68);

Bron: Sportredactie Middelstum-info (20 januari 2014) foto's: Jaap van der Laan